ADMITERE FACULTATE 2015: Ce strategii adopta universitatile pentru a atrage studenti?

0 stele

1204 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

ADMITERE FACULTATE 2015: Ce strategii adopta universitatile pentru a atrage studenti?

Saptamana de goc pentru absolventii de liceu si universitati. De luni, au inceput inscrierile la cele mai multe institutii de invatamant superior din tara, iar an de an candidatii se imputineaza. 

 
Desi anul acesta promovabilitatea la examenul de bacalaureat a fost mai crescuta fata de anul trecut, in prima saptamana a inscrierilor la facultate, sediile marilor universitati sunt aproape goale. De vina este, se pare, intarzierea eliberarii adeverintei de bacalaureat, spun reprezentantii universitatilor.
 
Cu fiecare sesiune de admitere, institutiile de invatamnt superior apeleaza la tehnici noi de atragere a candidatilor. Fie ca este vorba de admitere timpurie, de introducerea unor specializari noi in limbi straine, universitatile spera sa capteze atentia a cator mai multi absolventi de liceu.
 
Facultatea de Informatica din cadrul UAIC, admitere in clasa a XI-a
 
Intrucat conducerea facultatii considera examenul de bacalaureat este prea extenuant pentru elevi si le ingreuneaza capacitatea de a mai sustine inca unul de admitere cateva zile mai tarziu, s-a hotarat ca din aceasta vara sa se organizeze admitere timpurie pentru elevii de clasa a XI-a, pentru a-si asigura locurile. 
 
Asadar, examenul de admitere pentru anul universitar 2016/2017 la Facultatea de Informatica se va putea sustine de catre liceeni in data de 19 iulie 2015. Singura lor "grija" va mai ramane, astfel, promovarea examenului de bacalaureat anul viitor.
 
Doua specializari noi la Universitatea "Transilvania" din Brasov
 
Limba si literatura chineza si Ingineria biomaterialelor sunt cele doua specializari noi care vor fi disponibile in cadrul universitatii incepand cu anul 2015/2016. Prima face parte din cadrul Facultatii de Litere si scoate la concurs 30 de locuri la buget si 20 de locuri la taxa, iar cea de-a doua din cadrul Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor si scoate la concurs 23 de locuri la buget si 37 la taxa.
 
Modalitatea de admitere se va realiza pe baza de concurs de dosare unde se va lua in considerare media examenului de bacalaureat.
 
Admitere inainte de bac si la Facultatea de Business
 
Si la Facultatea de Business din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca admiterea a avut inainte de sustinerea examenului de bacalaureat. Concursul sustinut in data de 25 aprilie 2015 a inclus intrebari teoretice si practice de tip grila, la care au participat 200 de elevi de clasele a XI-a si a XII-a.
 
Candidatii care au obtinut nota peste 9 vor putea participa la clasamentul admiterii fara a mai sustine un examen, iar cei cu nota intre 6 si 9 vor putea opta pentru calcularea mediei de admitere cu 30% nota de la concurs si 70& nota de la bacalaureat.
 
Politehnica din Timisoara incheie parteneriate cu multinationalele
 
Aproape 3.000 de locuri va pune la dispozitia candidatilor Universitatea Politehnica din Timisoara pentru viitorii studenti. Universitatea detine parteneriate cele mai importante companii la nivel mondial in domeniu.
 
De exemplu, anul trecut s-au incheiat colaborari cu aproape 90 de companii din vestul tarii, in cadrul carora studentii isi pot incepe si dezvolta cariera in inginerie. "Universitatea noastra investeste in permanenta, prin parteneriatele cu mediul economic si social, pentru a le da posibilitatea studentilor si absolventilor sa se integreze cat mai rapid", a declarat rectorul universitatii, Viorel-Aurel Serba, potrivit Adevarul.ro.
 
 
Andreea Catan
Foto: globalengineeringnews.com
 

 

 

 

Cod

Cod de securitate

Cauta admitere 2019

Domeniu de studiu
Domeniu de licenta
Specializare
Cautare avansata
 
 
 

 
Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Bustiera pentru fitness Dri-Fit Swoosh Caracteristici Tip: bustiera Sustinere: medie Gen: femei Colectie: Spring-Summer - Autumn-Winter...
Pantofi sport tricotati Tanjun Pantofi sport tricotati Tanjun Caracteristici Pentru: fete Culoare: negru Imprimeu: uni Stil: casual Tip talpa: plata - joasa...
Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Tenisi de piele cu detalii peliculizate Jaysen Caracteristici Tip: tenisi Culoare: alb Stil: casual Material: piele intoarsa - piele Varf:...