ADMITERE SEPTEMBRIE 2015: Cand incepe admiterea si cate locuri mai sunt la UVT

0 stele

999 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

ADMITERE SEPTEMBRIE 2015: Cand incepe admiterea si cate locuri mai sunt la UVT

Cea de-a doua sesiune de admitere la facultate sta sa inceapa si la Universitatea de Vest din Timisoara. Inscrierile vor incepe din 7 septembrie pentru locurile ramase neocupate dupa sesiunea de vara.

Dintre cele 11 facultati ale UVT, doar 3 au publicat oferta de locuri disponibila pentru aceasta sesiune, in total fiind libere 41 de locuri la buget si 434 la taxa, dispuse astfel:

Facultatea de Sociologie si Psihologie
Buget: 12
Taxa: 201

Facultatea de Arte si Design
Buget: 9
Taxa: 87

Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie
BUget: 20
Taxa: 146

Modalitatea de admitere la facultate nu va suferi modificari in sesiunea de toamna. Asadar, selectia candidatilor se va face in felul urmator:

Facultatea de Sociologie si Psihologie

Pentru specializarea Asistenta sociala
Eseu motivational - 50% si media examenului de bacalaureat-50%

Pentru specializarile Resurse umane, Sociologie
Proba abilitati cognitive (abilitati lingvistice si de rationare) - 25% si media examenului de bacalaureat-75%

Pentru specializarea Pedagogia invatamantului primar si prescolar
Proba aptitudini muzicale (admis/respins); nota proba dictie si comunicare - 50% si media examenului de bacalaureat-50%

Pentru specializarile Pedagogie si Psihopedagogie speciala
Nota interviu motivational - 50% si media examenului de bacalaureat - 50%

Psihologie
- test de evaluare a competentelor lingvistice si de rationament - 33%
- media examenului de bacalaureat - 67%

Facultatea de Arte si Design

Pentru specializarea Ceramica

Proba 1 (ADMIS/RESPINS): Proba eliminatorie (prezentarea unei mape sau portofoliu de lucrari, care sa contina 25 lucrari originale, fotografii sau reproduceri, si care sa sustina candidatura concurentului in specializare).
   
Proba 2 (se noteaza cu note de la 1 la 10, iar nota finala va fi media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examen): Proba de specialitate. PROBa DE CREATIVITATE (realizarea unei lucrari de compozitie, dupa o tema extrasa de unul dintre concurenti, din subiectele elaborate de comisia de concurs in ziua desfasurarii concursului)

Pentru specializarea Arte plastice (fotografie - videoprocesarea computerizata a imaginii)

Proba 1 (ADMIS/RESPINS): Proba eliminatorie. Candidatul va fotografia o natura statica pe care o va alcatui singur, alegand cateva obiecte (numarul acestora va fi hotarat de comisie) dintr-o recuzita de 30. Fotografiile vor fi executate cu aparatura digitala a candidatului sau aparatura facultatii, dupa caz.
   
Proba 2 (se noteaza cu note de la 1 la 10, iar nota finala va fi media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examen): Interviu. PORTOFOLIU CU FOTOGRAFII. Candidatul va prezenta un portofoliu cu 20 de fotografii proprii. Acestea vor fi color si/sau alb negru, cu dimensiunea 20x30 cm. Interviul se va baza pe comentariul imaginilor prezentate de candidat.

Pentru specializarea Arte plastice (pictura, grafica, sculptura)

Proba 1 (ADMIS/RESPINS): Proba eliminatorie (prezentarea unei mape sau portofoliu de lucrari, care sa contina 25 lucrari originale, fotografii sau reproduceri, si care sa sustina candidatura concurentului in specializare
   
Proba 2 (se noteaza cu note de la 1 la 10, iar nota finala va fi media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examen): PROBA DE CREATIVITATE/ MODELAJ (realizarea unei lucrari de compozitie/studiu modelaj dupa o tema extrasa de unul dintre concurenti, din subiectele elaborate de comisia de concurs in ziua desfasurarii concursului)

Pentru specializarile Arte textile - design textil si Conservare si restaurare

Proba 1 (ADMIS/ RESPINS): Proba eliminatorie (prezentarea unei mape sau portofoliu de lucrari, care sa contina 25 lucrari originale, fotografii sau reproduceri, si care sa sustina candidatura concurentului in specializare
  
Proba 2 (se noteaza cu note de la 1 la 10, iar nota finala va fi media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examen): PROBa DE CREATIVITATE (realizarea unei lucrari de compozitie dupa o tema extrasa de unul dintre concurenti, din subiectele elaborate de comisia de concurs in ziua desfasurarii concursului).

Pentru specializarea Design

Proba 1 (ADMIS/RESPINS): Proba eliminatorie STUDIU DE OBSERVATIE SI REPREZENTARE: Tema se stabileste de comisie (natura statica/ obiecte). Tehnica la alegere intre carbune si creion pe suport de hartie alba de desen. Formatul hartiei 50 x70 cm
   
Proba 2 (se noteaza cu note de la 1 la 10, iar nota finala va fi media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examen): PROBA DE SPECIALITATE: CREATIVITATE: Tema va fi stabilita de comisie. Tehnica de executie este la alegerea candidatului: creioane colorate, pastel, acuarela, tempera, tehnica mixta, tusuri colorate, pe hartie de desen alba. Formatul hartiei: 50 x 70 cm.

Pentru specializarea Istoria si teoria artei
Interviu. Se urmareste:
a) capacitatea de exprimare orala;
b) capacitatea de a argumentatie la intrebarile adresate de comisia de examen.
- Eseu scris, cu tema la alegere din tematica de admitere, semnat si predat secretariatului admiterii odata cu dosarul de inscriere.
- Eseul trebuie sa fie coerent si expresiv, sa contina referinte si argumente dezvoltate in domeniul artei si sa fie redactat din perspectiva unei intelegeri corecte a problematicii specifice.

Pentru specializarea Moda - design vestimentar


Proba 1 (ADMIS/RESPINS): Proba eliminatorie (prezentarea unei mape sau portofoliu de lucrari, care sa contina 25 lucrari originale, fotografii sau reproduceri, si care sa sustina candidatura concurentului in specializare).
 
Proba 2 (se noteaza cu note de la 1 la 10, iar nota finala va fi media aritmetica a notelor acordate de membrii comisiei de examen): Proba de specialitate PROBA DE CREATIVITATE (realizarea unei lucrari de compozitie dupa o tema extrasa de unul dintre concurenti, din subiectele elaborate de comisia de concurs in ziua desfasurarii concursului).

Facultatea de Chimie, Biologie, Geografie

La programele de studii organizate de Departamentul Biologie-Chimie - Chimie, Chimia mediului, Biologie, Biochimie, Ecologie si protectia mediului -, proba de admitere consta in evaluarea de catre comisia de admitere, prin note intre 1 si 10, conform unui barem prestabilit, a eseului motivational, elaborat in prealabil de catre candidat, conform Anexei nr. 3. Proba este considerata promovata daca nota este de minim 5.

La programele de studii organizate de Departamentul Geografie - Geografie, Geografia turismului, Planificare teritoriala, Stiinta mediului -, proba de admitere consta in sustinerea in fata comisiei de admitere a unui eseu motivational, elaborat in prealabil de catre candidat, conform Anexei nr. 4. Proba este evaluata prin Admis/Respins.

Andreea Catan
Foto: pressalert.ro
 

 

 

Cod

Cod de securitate

Cauta admitere 2018

Domeniu de studiu
Domeniu de licenta
Specializare
Cautare avansata
 
 
 

 
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...