Admitere 2014: Topul facultatilor de geografie cu cele mai mici taxe de scolarizare din Romania

0 stele

1350 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Admitere 2014: Topul facultatilor de geografie cu cele mai mici taxe de scolarizare din Romania

In ultimii ani, Geografia s-a mentinut in topul celor mai cautate facultati de catre candidatii la admiterea la facultate. Joburi precum agent de ticketing sau ghid de turism sunt din ce in mai tentante pentru tinerii de azi, iubitori de calatorii. Daca trendul se mentine si in acest an, iti prezentam in continuare la ce universitati din Romania gasesti cele mai mici taxe de scolarizare percepute de facultatile de geografie:

Pe primul loc se afla Facultatea de Stiinte Umaniste din cadrul Universitatii "Valahia" din Targoviste care, printre alte specializari, are si Geografie. Aici, taxa anuala de studiu este de 2200 lei, iar cea de admitere este de 80 lei. Inscrierile incep pe data de 7 iulie si se incheie pe 26 iulie 2014.
Media examenului de bacalaureat are o pondere de 100% la media de admitere, iar ca si criterii de departajare, vor fi luate in calcul nota obtinuta la Limba si literatura romana in cadrul examenului de bacalaureat si nota la disciplina specifica profilului (proba a II-a) la examenul de bacalaureat.

Aceeasi taxa este perceputa si de Facultatea de Geografie din cadrul Universitatii "Spiru Haret" din Bucuresti, atat la cursurile de zi, cat si la cele ID. Perioada de inscriere este 1 iulie - 30 septembrie, iar depunerea dosarului presupune o taxa de 110 lei. Admiterea se desfasoara pe baza de dosar.

Specializarea Geografie, cu o taxa aproape identica cu cele de mai sus, se regaseste si in cadrul Facultatii de Drept, Stiinte Sociale si Politice din Sibiu, Universitatea "Alma Mater", mai exact 2280 lei. Inscrierile au inceput deja pe 2 iunie si vor dura pana pe data de 25 iulie 2014, avand o taxa de 100 lei. Admiterea la aceasta facultate se face in ordinea descrescatoare a mediei generale de admitere care se calculeaza ca medie intre nota obtinuta la examenul de bacalaureat si media anilor de liceu.

Inchidem topul de azi cu Facultatea de Chimie, Biologie si Geografie din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara care percepe o taxa anuala de studiu in valoare de 3000 lei. Perioada de inscriere este 14 - 21 iulie 2014, iar taxa de admitere este de 100 lei. Aici, modalitatea de admitere consta in:
1. Eseu motivational elaborat in prealabil conform structurii ce va fi prezentata in "Metodologia de admitere". Eseul va fi sustinut oral in fata Comisiei de admitere si evaluat cu calificativul ”admis” sau ” respins”.
2. Media examenului de bacalaureat.

Tu la ce facultate te inscrii anul acesta?

Andreea Catan
Foto: nationalgeographic.com
 

Nota: Acest top a fost realizat pe baza informatiile furnizate de universitati pana in acest moment.

 

 

 

Cod

Cod de securitate

Cauta admitere 2019

Domeniu de studiu
Domeniu de licenta
Specializare
Cautare avansata
 
 
 

 
Jeans Tanner Army Jeans Tanner Army pantaloni cu model army metalic - se incheie in fata cu nasturi metalici - materialul este...
Rochie Aglaya Neagra Rochie Aglaya Neagra rochie midi eleganta de culoarea neagra - are un slit scurt la spate si se incheie cu un fermoar...