Top 10 cele mai bune facultati din Romania

Top 10 cele mai bune facultati din Romania 3 58
3 stele

160733 vizualizari  |  47 comentarii

Top 10 cele mai bune facultati din Romania

Timpul se scurge din ce in ce mai repede, iar sesiunea de admitere la facultati din lunile de vara este tot mai aproape. Desi o buna parte dintre voi, viitorii studenti, si-au ales deja calea pe care o vor urma, Studentie.ro s-a hotarat sa va ofere un mic ghid al celor mai bune facultati din Romania, pentru a va mai lamuri asupra alegerii facute.

Trebuie sa precizez, inainte de toate, ca topul este subiectiv si ca se bazeaza pe doua mari criterii: cele mai mari si mai cautate centre universitare din Romania si cele mai dorite domenii de studiu, stabilite in urma unor sondaje de opinie. Acestea fiind spuse, iata propunerile:

1. Facultatea de Jurnalism

De ce? Pentru numarul ridicat de candidati, fapt care denota interesul crescut pentru aceasta facultate, si pentru oportunitatile oferite de a face o cariera in jurnalism, relatii publice sau publicitate. Aici se incadreaza Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii din cadrul Universitatii Bucuresti, cat si Facultatea de Jurnalistica de la Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu ori Facultatea de Stiinte Politice, Filosofie si Stiinte ale Comunicarii din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

2. Facultatea de Energetica

Domeniile ingineresti sunt la mare cautare astazi, pentru ca au reputatia de a nu oferi absolventi someri. Ceea ce este foarte important, in contextul situatiei economice locale si mondiale din momentul de fata. De ce domeniul ingineriei energetice? Pentru ca, dupa cate se pare, se bucura de un numar mare de candidati. Printre facultatile la care puteti studia ingineria energetica, se numara Facultatea de Energetica din cadrul Politehnicii Bucuresti sau Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica de la Politehnica din Timisoara.

3. Facultatea de Matematica-Informatica

Aici, mai cautat este domeniul informaticii decat cel al matematicii, desi acestea sunt studiate, nu de putine ori, in cadrul aceleiasi facultati. Din nou, domeniul IT este foarte cautat pe piata muncii, oferind astfel o oarecare siguranta viitorilor absolventi ai unei facultati de profil. Iata si cateva exemple: Facultatea de Matematica si Informatica (Universitatea Bucuresti, Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj, Universitatea de Vest Timisoara), Facultatea de Informatica (Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" Iasi) sau Facultatea de Stiinte - specializarea Informatica (Universitatea "Lucian Blaga" Sibiu).

4. Facultatea de Management
Ei bine, multi dintre noi isi doresc propria afacere, pentru a nu trebui sa munceasca pentru altii, eventual si pe bani putini. Asadar, nu mai mira pe nimeni interesul pe care il nutrim pentru facultatile de management. Printre cele mai prolifice astfel de institutii se numara Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti (ASE) sau cea din cadrul Scolii Nationale de Studii Politice si Administrative Bucuresti (SNSPA).

5. Facultatea de Limbi Straine

Dat fiind faptul ca limbile straine, atat cele de circulatie internationala, cat (sau mai ales) cele mai "exotice", sunt la mare cautare, absolventii de facultate se trezesc pusi in situatia de a cunoaste macar o limba straina indiferent de facultatea pe care au terminat-o. In orice caz, pentru iubitorii de stiinte umaniste, Facultatea de Limbi Straine sau cea de Litere constituie o optiune demna de luat in seama. Facultati de Litere gasiti in toate marile centre universitare (Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Sibiu, Constanta, etc.), iar Facultatea de Limbi si Literaturi Straine o puteti urma in cadrul Universitatii din Bucuresti.

6. Facultatea de Administrarea Afacerilor

In ton cu facultatile de management se afla si cele de administrare a afacerilor. In mare, din aceleasi motive mentionate mai sus. Prin cele mai importante astfel de facultati se numara Facultatea de Administrarea Afacerilor (cu predare in limbi straine) din cadrul ASE-ului, Facultatea de Economie si de Administrare a Afacerilor (Iasi, Timisoara) sau Facultatea de Administratie si Afaceri (Universitatea Bucuresti).

7. Facultatea de Relatii Internationale
Acest tip de facultate ofera numeroase oportunitati de studiu in afara, ca sa nu mai vorbim de posibilitatea unei cariere in diplomatie. Printre cele mai bune astfel de facultati se numara Facultatea de Relatii Economice Internationale (ASE) sau Facultatea de Stiinte Politice, Relatii Internationale si Studii Europene din cadrul Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu. De asemenea, trebuie mentionat faptul ca specializarea Relatii Internationale si Studii Economice este studiata si in cadrul unor facultati de tipul celor de Litere (un bun exemplu il constituie Facultatea de Litere din Bucuresti).

8. Facultatea de Geografie
De ce ar fi atat de cautata facultatea de geografie? In principal, pentru sectiunea de Turism. Din nou, aceasta specializare ofera posibilitatea unei cariere internationale. Turismul poate fi studiat, printre altele, in cadrul Facultatii de Geografie (Universitatea Bucuresti), aceasta avand o specializare numita chiar Geografia Turismului.

9. Facultatea de Drept
Facultatea de Drept este si ea destul de cautata, desi nu mai prezinta acelasi interes ca in anii anteriori. In orice caz, pentru viitorii juristi, oferta este generoasa: facultati de drept gasiti in toate marile centre universitare (Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, etc.).

10. Facultatea de Medicina

Nu in ultimul rand, trebuie mentionata Facultatea de Medicina. Ce-i drept, este codasa in topul preferintelor, insa poate oferi o cariera stralucita celor cu adevarat pasionati (si norocosi). Pentru doritori, cele mai bune facultati sunt cele din Targu Mures, Cluj si Bucuresti.

Domenii de studiu mai sunt cu nemiluita, la fel si facultati. Cu toate acestea, indicat ar fi sa optati pentru o facultate cu renume si pentru un domeniu de licenta de viitor. Noi v-am oferit cateva sugestii mai mult sau mai putin subiective; tot ce mai trebuie voi sa faceti este sa luati hotararea cea mare.

Chibzuiti cu grija! Good luck!

 

Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

 

 

Cod

Cod de securitate

ceaky Joi, 30 Ianuarie 2014

Si facultatile de la Cluj sunt uitate? Universitatea Tehnica , carei peste cea din Bucuresti. Babes - Bolyai , care iarasi detine facultati peste cea din Bucuresti .

 
Remus Miercuri, 28 August 2013

Cele mai bune facultati sunt cele de fitze ca de exemplu aceea care scoate anual absolventi in domeniul artelor in Bucuresti. Absolventi care nu se integreaza pe piata muncii din Romania si atunci numai cei cu bani au un viitor.

 
hg Duminica, 07 Iulie 2013

Stai ca acum vad ce facultate e pe locul 8.Din generatia mea de liceu,peste 20 au dat la turism,nimeni nu si-a gasit absolut nimic de lucru.Nici nu se pune problema,nu ca sa iti si gasesti.

 
hg Duminica, 07 Iulie 2013

Mi se pare penibil acest top 10 al celor mai bune,poate cele mai cautate da.Majoritatea studentilor se duc buluc,unde e mai putin de invatat,unde se bazeaza totul pe practica si lucruri concrete.Asta pentru a avea mai mult timp de pierdut banii mamicii prin diferite pub-uri de drogati.Nu degeaba in acest top medicina si dreptul sunt pe ultimele locuri.Sunt cele mai importante dintr-o societate moderna si multi fug ca nu fac fata.

 
toma Marti, 02 Iulie 2013

Ba se vede ca sunteti prosti râu. Acesta este un sondaj el nu releva adevarata situasituaţia a româniei. majoritatea celor care trec pe la facultate nu si promoveaza iar cei care au terminat-o nu vor intra chiar asa unor in câmpul munci. ca sa intintri jurnalism trebuie sa ai si spirit de jurnalist nu este chiar asa de usor cum credeti.eu sunt un absolvent al facultati de jurnalism din cr cu 9.56 la licenta si de 1 an lucrez in foarte multe reactia de stiri, reviste si edituri .in domeniu asta nu se face doar barfa se munceste pe rupte câte 16 ore pe zi si primesti abia 3.000 de lei si stresul este uimitor de mare.iar pentru prostu care a zis ca se intra foarte usor nu cred asa ceva .eu am dar la ovidius 5zile continu teste si da nu este chiar asa de importanta media la bac dar ca sa intri la jurnalism trebuie sa ai cap nu gluma

 
eu Joi, 04 Aprilie 2013

ceam mai buna e universitatea '' dunarea de jos'' din galati

 
Scurtu Ana Maria Joi, 10 Ianuarie 2013

Ai in totalitate dreptate Giny

 
Scurtu Ana Maria Joi, 10 Ianuarie 2013

Ai in totalitate dreptate Magda

 
Scurtu Ana Maria Joi, 10 Ianuarie 2013

Cred si va spun adevarul cea mai buna facultate este cea de medicina de la Iasi. Ai dreptate Maya au uitat toti de Iasi!!!!

 
skane Sambata, 22 Decembrie 2012

Daca cea mai buna facultate e de jurnalism, atunci suntem in continuare in cadere libera :); sa nu ne mai miram ca nu avem bani, ca avem un sistem educational prost sau ca mai mult de jumatate din elevi nu pot trece nici de nivelul bacalaureatului. Intr-adevar, la nivelul cotidian de educatie liceala probabil ca facultatea de barfe(mie asa imi suna numele, imi cer scuze pt ignoranta in domeniu) este cea mai potrivita si poate si cea mai cautata. Nici nu ar fi necesar bacul la intrarae in aceasta facultate, ci eventual media liceala la vreo materie umanista de domeniu . 2, 4, 9 si mai ales 10 sunt cele mai bune, dupa parerea mea, in masura in care se intra cu examen de admitere si acolo ajung(in mare parte, daca nu exclusiv) oameni capabili.

 
coskaka Sambata, 08 Septembrie 2012

pai , nu e tara plina de jurnalisti? , zeci de televiziuni , zeci de ziare... poate sute...

 
cineva Miercuri, 29 August 2012

Cum sa fie energetica locul 2 care de cativa ani incoace raman cu o gramada de locuri vacante ( neocupate )

 
anonim Sambata, 04 August 2012

Cam prost acet top cum poti sa pui pe primul loc FACULTATEA DE JURNALISM, ce ar fi daca s-ar umple tara de jurnalisti:))

 
sdfsdf Luni, 23 Iulie 2012

eu cred ca asta e un top al preferintelor elevilor/studentilor dar cred in ca in special al elevilor. In nici un caz cele mai bune facultati..daca am vbi din prisma a ceea ce ai putea face dupa ce termini eu cred ca facultatile cu admitere sunt cele mai bune, si in mod sigur nu medicina pe ultimul loc.Acesta este un sondaj facut pe elevii care fug de rupt coate pe bancile amfiteatrelor sau bibliotecilor ,care cred ca vor obtine salarii mari dupa o facultate prin care trec ca gasca prin apa..cu examene cu 40 de foi de invatat.E o caterina de top cu alte cuvinte. :d

 
Gabriela Miercuri, 13 Iunie 2012

Corvinu...de ce ai o asa parere proasta despre moldoveni?

 
Corvinu Duminica, 06 Mai 2012

Ce moldoveni ma??Si astia au scoli???Deaia sunt imprastiati prin toata Transilvania sa se mai educe si ei.

 
Magda Vineri, 13 Aprilie 2012

Cea mai buna facultate de medicina este cea din Iasi.

 
Ariadna Duminica, 11 Martie 2012

Nu vad in ce an a fost publicat articolul. Optiunile pt admitere sunt si o chestie de "mers social". Din experienta nu pot vb decat despre ariile umaniste. Acum 10 ani cand am dat eu la faculta toata lumea fugea de drept si alerga inspre stiinte ale comunicarii, jurnalism si Rel Int. Azi toata lumea evita cumunicarea, administratia si RI-ul... Fluctuatii normale. Deci articolul trebuia datat, ca sa nu sara toata lumea in sus. Macar scrie negru pe alb ca e un top "subiectiv".... Totusi, medicina... pe Ultimul Loc?!?! Really?

 
Irinuk Vineri, 02 Martie 2012

De Facultatea de Automatica si Calculatoare nu s-a auzit, daca tot s-a specificat ca domeniul IT e cel mai cautat? Si daca nu ma insel AC-ul din Iasi e cel mai bun din tara.

 
mihay Miercuri, 22 Februarie 2012

eu cred ca topul trebuia sa fii fost facut in baza a care domeniu ofera cele mai multe locuri de munca.

 

Pagina 1 din 3 2 3

Cauta admitere 2018

Domeniu de studiu
Domeniu de licenta
Specializare
Cautare avansata
 
 
 

 
Rochie Camille Neagra Rochie Camille Neagra Rochie eleganta accesorizata cu broderie potrivita pentru tinute office. Ii poti asocia un sacou...
Pantofi casual barbati ECCO Kallum (Maro) Pantofi casual barbati ECCO Kallum (Maro) Pantofi casual barbati ECCO Kallum, confectionati din piele si piele nubuck, in stilul anilor 80....
Pantofi casual barbati ECCO CS16 (negri) Pantofi casual barbati ECCO CS16 (negri) Pantofii casual de barbati ECCO CS16 au fetele exterioare confectionate din piele cu un aspect...
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook