Top 10 cele mai bune universitati de stat din SUA

0 stele

8226 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Top 10 cele mai bune universitati de stat din SUA

SUA este cu siguranta una dintre destinatiile la care viseaza o multime de viitori studenti. Fie ca iti permiti sa studiezi acolo sau nadajduiesti sa prinzi o bursa la una dintre cele mai prestigioase institutii de invatamant superior din lume, descopera un top 10 al celor mai bune universitati de stat care te va ajuta sa alegi mai usor.

Topul a fost realizat de U.S. News si cuprinde exclusiv universitati de stat – printre acestea nu se regasesc institutii ca Universitatea Harvard, Yale ori Princeton, toate acestea fiind universitati private. Iata care sunt primele 10 ocupante ale topului celor mai bune institutii de invatamant superior de stat din SUA!

1. Universitatea din California-Berkeley
2. Universitatea din California-Los Angeles
3. Universitatea din Virginia
4. Universitatea din Michigan-Ann Arbor
5. Universitatea din Nordul Carolinei-Chapel Hill
6. Colegiul William si Mary
7. Institutul Tehnologic din Georgia
8. Universitatea din California-San Diego
9. Universitatea din California-Davis
10. Universitatea din California-Santa Barbara

Pe primul loc se situeaza Universitatea din California-Berkeley, o institutie de stat fondata in 1868. In prezent, numarul de studenti care urmeaza cursurile acesteia se ridica la 25.530 de tineri. Taxa de scolarizare pentru tinerii care nu locuiesc in statul California este de 33.747 dolari. Berkeley este format din 14 scoli si colegii, printre care se numare si scoli de studii postuniversitare bine cotate cum ar fi Scoala de Optometrie sau Scoala Postuniversitara de Jurnalism.

Ocupanta locului doi in topul U.S. News este Universitatea din California-Lost Angeles (UCLA). Aceasta este o institutie de stat fondata in 1919 ce gazduieste, in prezent, 26.687 studenti. Taxa de scolarizare pentru tinerii din afara statului California este de 33.660 dolari. Printre scolile si colegiile care compus UCLA mentionam Colegiul de Litere si Stiinte, Scoala de Management Anderson sau Centrul Medical Ronald Reagan, unul dintre cele mai bine cotate spitale din SUA.

Pe locul trei s-a clasat Universitatea din Virginia. Aceasta institutie de invatamant superior de stat a fost infiintata in 1819 si gazduieste 15.476 studenti ce urmeaza cursuri la nivel licenta. Tinerii din afara statului Virginia au de achitat o taxa de scolarizare de 33.574 dolari. Universitatea ofera programe de studii postuniversitare foarte bine clasate, printre care se numara cele oferite de Scoala Postuniversitara de Administrarea Afacerilor Darden sau Scoala de Drept.

Daca vrei sa afli mai multe informatii despre universitatile din SUA, dar si despre cum ai putea aplica la oricare dintre acestea, acceseaza modulul Study Abroad din Studentie.ro!


Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

 
Citeste mai mult despre: Studii  STUDENTI  Universitati  USA  stat 

 

Cod

Cod de securitate

Cauta admitere 2019

Domeniu de studiu
Domeniu de licenta
Specializare
Cautare avansata
 
 
 

 
Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien Triumph Julia Light Beige Sutien bej deschis cu detalii din dantela, armatura si bretele ajustabile. 48% poliamida, 44%...
Chiloti Triumph Anna Dark Blue Chiloti Triumph Anna Dark Blue .. 82% poliamida, 18% elastan
Chiloti Triumph Erin Dark Beige Chiloti Triumph Erin Dark Beige .. 82% poliamida, 18% elastan