Admitere Facultatea de Litere

Universitatea de Nord din Baia Mare


Facultate:
Oras: Baia Mare
Date generale admitere facultate
 • Domeniu de studiu

  Arte, Stiinte sociale si politice, Stiinte umaniste, Teologie
   
 • Domeniu de licenta

  Arte vizuale, Asistenta sociala, Stiinte ale comunicarii, Filosofie, Limba si literatura, Limbi moderne aplicate, Studii culturale, Teologie
   
 • Specializare

  Arte plastice (pictura), Asistenta sociala, Jurnalism, Comunicare si relatii publice, Filosofie, Limba si literatura romana, Limba si literatura moderna, Limbi moderne aplicate, Etnologie, Teologie pastorala, Teologie didactica, Teologie sociala, Teo
   
 • Acreditare

  Acreditata
   
 • Tip institutie

  De stat
   
 • Taxa anuala Zi

  2000
   
 •  
 •  
 • Perioada inscriere Vara

  14-18 iulie 2014
   
 •  
 • Taxa inscriere

  150 Ron
   
 • Acte necesare  Acte necesare pentru inscriere Facultatea de Litere
  Pentru concursul de admitere in invatamantul superior, candidatii vor depune un dosar care trebuie sa cuprinda urmatoarele acte:

  1. Cerere de inscriere, se completeaza la inscriere si pe baza ei se va edita fisa de inscriere, in doua exemplare, care devine parte din dosar;

  2. Diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta, in original sau copie legalizata, iar pentru absolventii de liceu din promotia anului curent, carora nu le-a fost eliberata diploma, adeverinta in original sau copie legalizata, care va contine media de la bacalaureat. Daca un candidat se inscrie in cadrul Universitatii Tehnice din ClujNapoca la doua comisii diferite, la prima comisie depune diploma de bacalaureat in original sau copie legalizata, iar la a doua comisie o copie simpla a diplomei, semnata si stampilata de prima comisie, si o adeverinta eliberata de prima comisie care atesta ca originalul sau copia legalizata se gaseste la acea comisie.

  3. Foaie matricola sau adeverinta echivalenta cu aceasta in original sau copie legalizata. Daca un candidat se inscrie in cadrul Universitatii Tehnice din ClujNapoca la doua comisii diferite, la prima comisie depune foaia matricola in original sau copie legalizata, iar la a doua comisie o copie simpla a acesteia, semnata si stampilata de prima comisie, si o adeverinta eliberata de prima comisie care atesta ca originalul sau copia legalizata se gaseste la acea comisie.

  4. Pentru studentii care urmeaza o a doua specializare, adeverinta eliberata de institutia de invatamant superior din care sa rezulte calitatea de student si forma de finantare (buget sau taxa);

  5. Pentru absolventii unei facultati care urmeaza o a doua specializare, diploma de licenta sau diploma echivalentacu aceasta, in original sau copie legalizata;

  6. Certificatul de nastere, in copie legalizata. Daca un candidat se inscrie in cadrul Universitatii Tehnice din ClujNapoca la doua comisii diferite, la prima comisie depune o copie legalizata a certificatului de nastere, iar la a doua comisie o copie simpla a acestuia, semnata si stampilata de prima comisie, si o adeverinta eliberata de prima comisie care certifica prezenta copiei legalizate in dosarul depus la prima comisie.

  7. Adeverinta medicala, in original, eliberata de cabinetele medicale scolare, de medicul de familie sau de dispensarul teritorial sau de intreprindere dupa caz de care apartin. Candidatii cu afectiuni cronice vor prezenta adeverinta medicala vizata de comisiile medicale judetene de orientare scolara si profesionala, in care se va mentiona in mod expres gradul deficientelor, localizarea acestora, conform criteriilor medicale de orientare scolara si profesionala. Nedeclararea acestor afectiuni poate atrage dupa sine consecintele institutionale in vigoare. Daca un candidat se inscrie in cadrul Universitatii Tehnice din ClujNapoca la doua sau mai multe comisii, la prima comisie depune adeverinta medicala in original, iar la cealalta/celelalte comisii o copie simpla a acesteia, semnata si stampilata de prima comisie si o adeverinta eliberata de prima comisie care atesta ca originalul se gasește la acea comisie. In fiecare dosar. ;
  8. Trei fotografii 3 cm/4 cm;

  9. Copie dupa carte sau buletin de identitate (nu trebuie legalizata);

  10. Taxa de inscriere se va achita la inscriere, sau, dupa caz, se vor prezenta acte doveditoare privind scutirea de taxa, de catre candidatii aflati in una din categoriile care beneficiaza de scutirea partiala sau totala a achitarii taxei de inscriere la admitere . Actele doveditoare sunt dupa caz: copie/copii legalizata/ legalizate dupa certificatul/ certificatele de deces al/ ale parintelui/ parintilor in cazul celor orfani; adeverinta de la Casa de Copii in cazul celor aflati in aceasta situatie;; adeverinta din care sa rezulte ca un parinte sau sustinator legal este angajat in sectorul invatamant bugetar.

  11. Declaratie pe proprie raspundere privind numarul de ani in care candidatul a beneficiat de
  alocatie bugetara pentru studii universitare (aplicabila numai absolventilor de liceu din anii anteriori). 12. Dosar plic. Pe dosarul plic se va scrie citet numele, initiala tatalui si prenumele complet al candidatului, toate cu majuscule.

  *la specializarile din domeniul Teologie, se solicita acte specifice, dupa cum urmeaza:

  Teologie ortodoxa pastorala
  - certificatul de botez (se obtine de la parohia de unde provine candidatul);
  - recomandarea preotului paroh;
  - binecuvantarea Episcopului (se obtine de la Centrul eparhial).


  Teologie greco-catolica pastorala
  - cerere de inscriere scrisa de mana;
  - Curriculum Vitae;
  - certificat de casatorie religioasa a parintilor;
  - certificat de botez si mir;
  - recomandarea preotului paroh.

   

   
 
Modalitate admitere
 • Modalitate admitere  I. Concurs de dosare
  Domeniile de licenta: Limba si literatura, programul de studii: Limba si literatura romana; Asistenta sociala; programul de studii: Asistenta sociala:

  Media de admitere este media de la examenul de bacalaureat.

  II. Examen cu proba orala tip interviu
  Domeniile de licenta: Limba si literatura, programele de studii: Limba si literatura romana - O limba si literatura moderna (engleza, franceza); Stiinte ale comunicarii, programele de studii: Comunicare si relatii publice, Jurnalism; Studii culturale, programul de studii: Etnologie; Filosofie; programul de studii: Filosofie; Teologie, programele de studii: Teologie ortodoxa didactica, Teologie ortodoxa asistenta sociala (Satu Mare), Teologie greco-catolica didactica;

  Media de admitere se va calcula astfel: M = (MB+NO)/2, unde s-a notat cu MB media examenului de bacalaureat si cu NO nota la proba orala.

  Pentru domeniul Limba si literatura, programul de studii: Limbi moderne aplicate

  Media de admitere se va calcula astfel: M = (2MB+4NO1+4NO2)/10, unde s-a notat cu MB media examenului de bacalaureat, cu NO1 nota la proba orala la prima limba straina si cu NO2 nota la proba orala la a doua limba straina.

  III. Examen cu proba eliminatorie, proba orala si proba scrisa
  Domeniul de licenta: Teologie, programul de studii: Teologie ortodoxa pastorala

  Media de admitere se va calcula astfel: M = (2MB+4NO+4PS)/10, unde s-a notat cu MB media examenului de bacalaureat, cu NO nota la proba orala si cu PS nota la proba scrisa.

  IV. Examen cu proba de desen dupa natura si proba de culoare
  Domeniul de licenta: Arte Vizuale, programul de studii: Arte plastice (Pictura)

  Media de admitere se va calcula astfel: M = (2MB+4PD1+4PD2)/10, unde s-a notat cu MB media examenului de bacalaureat, cu PD1 nota la proba de desen dupa natura si cu PD2 nota la proba de culoare.

      

   
 
Concurenta Admitere Facultate
 • Anul curent
  Numar de locuri
  Concurenta pe loc
  Ultima medie de admitere
   
 • Buget
  139
  -
  7.70
   
 • Taxa
  368
  -
  7.12
   
 • Total
  507
  -
   
 • Istoric
   
 • 2012
  -
  -
  -
   
 • 2010
  -
  -
  -
   
 
 •  
 •  
 

Daca lucrezi la aceasta facultate si vrei sa adaugi sau sa aduci la zi informatiile click aici.
 
Login  |  Cont nou
 
Inchide

E-mail

Parola

Am uitat parola Cont nou
Conteacteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook
Publicitate pe Studentie.ro ×