Agricultura

Sistemului HACCP in Tehnologia de Fabricare a Painii

Sistemul HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point), Analiza Riscului Punct Critic de Control, reprezinta o metoda pentru protectia igienico-sanitara a alimentelor, de identificare, evaluare si control al riscurilor potentiale, care sunt...

Numar pagini: 42  |  Marime fisier: 67 kb

Le vins roumains

La viticulture en Roumanie a une longue histoire, produisant avec plusieurs cépages autochtones des vins peu connus à l'étranger. La Roumanie est au 9e rang mondial des pays producteurs de vin, ainsi que le premier producteur...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 41 kb

Tehnologii agricole: productia de mazare

Mazarea este cultivata pentru boabe, care se pot folosi in alimentatia umana sau in furajarea animalelor. In alimentatia umana se folosesc boabele provenite de la soiuri care apartin mazarii de gradina, care se recolteaza la maturitatea verde....

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 9 kb

Topografie si cadastru - note generale pentru examen

Topografie si cadastru - note generale pt examen

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 18 kb

Masini pentru lucrarile solului referat

Plugul este destinat pentru executarea araturii. Aratura consta in taierea si deplasarea laterala a brazdei concomitent cu rasturnarea si maruntirea acesteia. Aratura se executa la diferite adancimi in functie de felul solului si cultura...

Numar pagini: 19  |  Marime fisier: 5759 kb

Topografie si Cadastru-Curs + Lucrari Practice (.ppt)

Definitie: stiinta care se ocupa cu descrierea sau masurarea scoartei terestre si reproducerea acesteia in mod conventional, pe o suprafata plana - harta sau plan de situatie....

Numar pagini: 146  |  Marime fisier: 4633 kb

Cultivatoare combinatoare

Cerinte impuse cultivatoarelor coeficientul de variatie a adancimii de lucru sa fie de maximum 10 %; dupa lucrul cu cultivatorul, gradul de nivelare a solului trebuie sa fie de peste 40 %; sa realizeze o buna maruntire a solului;...

Numar pagini: 19  |  Marime fisier: 15625 kb

Tehnologia zaharului

Complexitatea operatiilor fizice, chimice si fizico-chimice din industria zaharului are drept scop crearea conditiilor optime pentru extragerea zaharozei din materia prima si cristalizarea acesteia cu un randament ridicat. Dupa...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 129 kb

Codex alimentarius - creveti (ppt)

Conservele din creveti sunt produse preparate dintr-o combinatie de specii din familia Penaeidae, Pandalidae, Crangonidae si Palaemonidae la care capetele, coaja si antenele au fost eliminate. Conservele din creveti sunt ambalate in recipiente...

Numar pagini: 18  |  Marime fisier: 293 kb

Deshidratarea si conservarea

Prezenta apei sau umiditatea este un factor ce poate determina dezvoltarea si multiplicarea microorganismelor si, de aceea, pentru pastrarea unor produse se recurge la eliminarea apei continute de alimente. Deshidratarea este una dintre primele...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 27 kb

Poluarea aerului

Poluarea reprezinta contaminarea mediului inconjurator cu materiale care interfereaza cu sanatatea umana, calitatea vietii sau functia naturala a ecosistemelor (organismele vii si mediul in care traiesc). Chiar daca uneori poluarea mediului...

Numar pagini: 33  |  Marime fisier: 275 kb

Buruienile si combaterea lor

Buruienile sunt plante salbatice fara valoare economica, care dauneaza productiei agricole, adaptate sa traiasca impreuna cu plantele cultivate, pe pajisti sau pe terenurile necultivate. PAGUBELE PRODUSE DE BURUIENI Buruienile consuma apa si...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 23 kb

Organizarea administrativ teritoriala a padurilor din Romania

Unitatea de productie reuneste mai multe trupuri de padure sau bazinete, cat mai omogene din punct de vedere al vegetatiei forestiere (paduri situate in acelasi etaj fito-climatic), delimitate prin limite naturale sau artificiale evidente, pentru...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 9430 kb

Cultura ecologica a mazarei

Biologia. Rasarirea la mazare este hipogeica (cotiledoanele raman in sol) si are loc la 6-9 zile de la semanat. Radacina este pivotanta, de tipul II, ramificata si bine dezvoltata, ajungand pana la adancimea de 100 cm. Nodozitatile sunt mici...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 1280 kb

Cultura ecologica a castravetilor

Fructele contin uleiuri eterice ; din punct de vedere nutritional el nu este bogat in vitamine si saruri minerale. Sucul de castravete se foloseste in industria cosmetica, are actiune diuretica, ajuta la cresterea parului si tonifierea...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 9 kb

Agricultura ecologica in UE- sectorul vegetal

Agricultura ecologica este o stiinta definita de un concept modern, ce are la baza cunostinte stravechi, completate cu cele mai noi descoperiri umane din domeniul complex al intelegerii naturii.   Obiectul agriculturii ecologice  il...

Numar pagini: 21  |  Marime fisier: 343 kb

Kastanoziom

Kastanoziomurile sunt cunoscute si sub denumirea de soluri brune deschise de stepa uscata sau de soluri balane. Ele se definesc printr-un orizont A molic (Am) de culoare bruna, cu crome mai mari decat 2 la material in stare  umeda, urmat de...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 15 kb

Arboricultura ornamentala

Inca din cele mai vechi timpuri omul a simtit nevoia de a imbogati sortimentul de specii lemnoase existent, ce facea parte din natura inconjuratoare, cu unele noi, avand caractere ornamentale deosebite. Au aparut la inceput colectii de plante,...

Numar pagini: 151  |  Marime fisier: 6963 kb

Curs fitopatologie

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei generale...

Numar pagini: 47  |  Marime fisier: 697 kb

Geologie - ppt

Geologia (geo-pamant; logos – vorbire) este stiinta care studiaza invelisul de piatra al pamantului, in special scoarta solida a acestuia.     Obiectul de studiu il reprezinta cunoasterea structurii si compozitiei globului...

Numar pagini: 159  |  Marime fisier: 19551 kb

Curs Fitopatologie

Fitopatologia sau  patologia vegetala  este stiinta care studiaza bolile plantelor, agentii fitopatogeni care le produc, precum si masurile de prevenire si combatere a lor. Fitopatologia forestiera este o ramura a fitopatologiei generale...

Numar pagini: 61  |  Marime fisier: 739 kb

Industria laptelui

CAP. I. STRUCTURA, COMPOZITIA SI PROPRIETATILE LAPTELUI 1. Structura laptelui. Laptele este secretia caracteristica a glandelor mamare a tuturor mamiferelor femele. In diferite parti ale lumii, se utilizeaza laptele diverselor specii de...

Numar pagini: 294  |  Marime fisier: 428804 kb

Plante horticole

10.1.PRODUCEREA MATERIALULUI SADITOR VITICOL Materialul saditor destinat infiintarii plantatiilor viticole se produce anual in ferme specializate. Aceste subunitati specializate distincte poarta numele de “pepiniere viticole”, unde...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 39608 kb

Cultura plantelor furajere

CULTURI FURAJERE SUCCESIVE 8.1. Importanta culturilor furajere succesive Exista o serie de culturi, cum ar fi cerealele paioase, mazarea sau chiar culturi furajere ca borceagurile, orzul, secara masa verde, raigrasul aristat, cruciferele...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 16120 kb

Legumicultura speciala

CAP. I.  LEGUMELE DIN GRUPA VERZEI Din aceasta grupa fac parte urmatoarele specii: varza alba pentru capatana, varza rosie, varza creata, gulia, conopida, broccoli, varza de Bruxelles, varza chinezeasca, varza pentru frunze. Toate...

Numar pagini: 137  |  Marime fisier: 131659 kb

Cauzele poluarii apei

Cauzele poluarii apei Poluarea apelor afecteaza calitatea vietii la scara planetara. Apa reprezinta sursa de viata pentru organismele din toate mediile. Fara apa nu poate exista viata. Calitatea ei a inceput din ce in ce mai mult sa se...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 13601 kb

Tehnologia prelucrarii produselor agricole

Scurt istoric Productia industriala a painii in tara noastra a inceput la sfarsitul sec. al XIX-lea si inceputul sec. al XX-lea, in cadrul armatei, acre a constituit primele unitati de productie de mare capacitate (manutantele), dotate cu...

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 3416820 kb

Fotogrammetrie

Reprezentarea plana a spatiului obiect sub forma clasica a hartilor si planurilor in conditiile progresului tehnologic actual pare o solutie simplista care nucorespunde perceptiei omului a acestui spatiu inconjurator care estetridimensionala....

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 880 kb

Cultura ciupercilor - hobby sau afacere?

Sugestii pentru cei care doresc sa investeasca intr-o ferma pentru  cultivarea ciupercilor Prezentare generala a pietei romanesti de ciuperci proaspete (in special, agaricus-champignon). In Romania functioneaza acum cca 40-50 ciupercarii....

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 31 kb

Tehnologia fabricarii vinurilor

Vinul este o bautura alcoolica (7…16%) obtinuta prin fermentarea mustului de struguri. Tehnologia vinului sau oenologia este stiinta care se ocupa cu studiul proceselor, metodelor si procedeelor de preparare si conditionare a vinului si...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 49 kb

Rezultate 1 - 30 din 243
Bluza neagra, barbati, Single & Fabulous Bluza neagra, barbati, Single & Fabulous Material: 100% bumbac Bluzele cu maneca lunga pentru zile bosumflate care va evidentiaza...
Bluza alba, barbati, SIT WITH US Bluza alba, barbati, SIT WITH US Material: 100% bumbac Bluzele cu maneca lunga pentru zile bosumflate care va evidentiaza...
Tricou Stars - TPM Tricou Stars - TPM Tricou Stars - TPM Material: 100% bumbac
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook