Agricultura

Reciclarea tratarea si depozitarea deseurilor solide

Deseurile apar ca rezultat al activitatii omului, iar reciclarea, tratarea si depozitarea lor reprezinta una dintre cele mai actuale probleme economice si ecologice ale societatii contemporane.   Societatea umana are ca sursa primordiala...

Numar pagini: 66  |  Marime fisier: 3707 kb

Poluarea solului

Interesul pentru poluarea mediului a crescut foarte mult pentru intreaga populatie a globului, a institutiilor si a organizatiilor diverse, unele polivalente, altele cu caracter specializat, orientate exclusiv pe problemele poluarii.   Daca...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 18 kb

Politica Agricola Comuna

Politica Agricola Comuna (PAC) isi are radacinile in Europa de Vest a anilor ‘50, unde societatea fusese profund marcata de anii de razboi si unde agricultura fusese paralizata, impiedicand astfel aprovizionarea cu alimente.  ...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 19 kb

Tehnologii agricole - sfecla de zahar

Sfecla de zahar se cultiva pentru radacini, din care prin prelucrare se obtine ca produs principal, zaharul, iar ca produse secundare, melasa si borhotul, folosite in furajarea animalelor si pentru obtinera alcoolului etilic. Cultivarea sfeclei...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Tehnologii agricole - mazarea

Mazarea este cultivata pentru boabe, care se pot folosi in alimentatia umana sau in furajarea animalelor. In alimentatia umana se folosesc boabele provenite de la soiuri care apartin mazarii de gradina, care se recolteaza la maturitatea verde....

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 13 kb

Tehnologii agricole - graul

Graul este cea mai importanta planta cultivate, cu cea mai mare raspandire pe glob, cultivat in peste 100 de tari si constituie o sursa comerciala de prim rang. Importanta graului este data de : - compozitia chimica a boabelor si raportul...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 14 kb

Cresterea bovinelor - economia productiei de animale

Cresterea bovinelor ocupa si va ocupa locul prioritar in economia productiei animale. Importanta cresterii lor este data de varietatea produselor pe care le furnizeaza produse principale : lapte, carne  produse secundare : piei, gunoiul de...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 10 kb

Agricultura generala - factori de vegetatie

Buruienile sunt plante salbatice fara valoare economica, care dauneaza productiei agricole, adaptate sa traiasca impreuna cu plantele cultivate, pe pajisti sau pe terenurile necultivate. Pagubele produse de buruieni. Buruienile consuma apa si...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 14 kb

Tehnologii agricole - orzul si orzoaica

Importanta orzului furajer si a orzoaicei pentru bere este data de multiplele intrebuintari in alimentatia omului, furajarea animalelor si in industrie.Orzul se numara printre primele plante cultivate si are o vechime de circa 12.000 de ani....

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 15 kb

Curs de oenologie

Oenologia este stiinta care se ocupa cu studiul metodelor si procedeelor de producere, maturare, stabilizare si imbuteliere a vinurilor si a celorlalte produse obtinute pe baza de struguri, must si vin, in scopul realizarii unor produse finite...

Numar pagini: 184  |  Marime fisier: 418 kb

Tehnologii agricole - Graul

Graul  este una din cele mai importante plante alimentare, cultivata in peste 45 de tari, hranind 35 - 40 % din populatia globului. Utilizarea principala este la fabricarea painii si a variatelor produse care se fabrica din faina. in...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 12 kb

Agrotehnica - buruienile din culturile agricole

Definitie - buruienile sunt plante ierboase fara valoare, care cresc salbatic si viguros, acoperind solul si care stanjenesc cresterea plantelor superioare. Buruienile sunt plante straine intr-o cultura agricola care produc pagube, cosuma apa si...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 15 kb

Inmultirea plantelor floricole prin organe vegetative modificate

Numeroase plante floricole cultivate in camp pentru flori taiate, pentru decorul spatiilor verzi (Gladiolus, Narcissus, Tulipa), plante de apartament cultivate la ghivece ( Hippeastrum, Amarzllis ) sau plante cultivate la solul serei pentru flori...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 8 kb

Falsificarea mierii de albine

Mierea de albine este un produs alimentar complex susceptibil de a fi falsificat. Pentru decelarea fraudelor sunt promovate o multitudine de procedee si tehnici analitice clasice sau moderne. Identificarea falsificarilor prin analiza senzoriala...

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 103 kb

Tehnologia Produselor Lactate - smantana pentru alimentatie

Smantana reprezinta un produs lactat cu continut marit de grasime, fabricat in tara noastra din lapte de vaca oi din bivolita. Se fabrica doua categorii de smantana: smantana dulce pentru alimentatie oi pentru necesitati culinare (prepararea...

Numar pagini: 68  |  Marime fisier: 1268 kb

Reprezentarea si cotarea rotilor dintate si a angrenajelor

Rotile dintate sunt organe de maoini alcatuite din corpuri de rotatie sau de alta forma, prevazute cu dantura exterioara sau interioara. Ele se utilizeaza la transmiterea miocarii de rotatie oi a momentului de torsiune, prin contactul direct al...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 351 kb

Cuplaje - caracterizare, functii indeplinite, clasificare

Cuplajele realizeaza legatura permanenta sau intermitenta intre doua elemente consecutive ale unei transmisii, in scopul transmiterii miscarii de rotatie si a momentului de torsiune, fara a modifica legea de miscare. Din modul de definire a...

Numar pagini: 36  |  Marime fisier: 2934 kb

Bilant de materiale si termic

Se lucreaza un singur schimb. Pentru ca masina de spalat necesita timp de incalzire (1ora) si in final este nevoie de un anumit timp pentru efectuarea celorlalte operatii de imbuteliere, etichetare, ambalare, igienizare utilaje si sectie; se...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 82 kb

Bazele agrobiologice ale mecanizarii

Subiectele: 1. Obiectivele pedologiei ca stiinta. Solul si factorii de solificare 2. Notiuni de fertilitate. Tipuri de fertilitate 3. Notiuni de fond funciar 1. Obiectivele pedologiei ca stiinta. Solul si factorii de solificare Pedologia este...

Numar pagini: 93  |  Marime fisier: 149 kb

Utilizarea instalatiilor de muls in fermele de producere a laptelui

Una din cele mai importante activitati din fermele de crestere a animalelor o constituie obtinerea laptelui. Evacuarea laptelui din ugerul animalului este efectul unui proces neurohormonal cuprinzand doua etape distincte si anume: sinteza laptelui...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 10450 kb

Producerea de plante libere de viroze

Speciile ornamentale care majoritatea se inmultesc vegetativ sunt expuse contaminarii cu virusuri care se transmit prin nematozi si insecte. In acelasi timp, virusurile sunt propagate prin toate procedeele de inmultire vegetativa si se pot acumula...

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 478 kb

Curs Ameliorarea plantelor

Ameliorarea plantelor este stiinta agrobiologica aplicativa care studiaza soiurile si hibrizii de plante agricole, elaboreaza metode de imbunatatire a acestora si de obtinere a unor genotipuri noi cu valoare agronomica superioara. Termenul de...

Numar pagini: 68  |  Marime fisier: 1458 kb

Curs proiectii cartografice

1. Calculul coordonatelor plane Gauss in functie de coordonatele geografice de pe elipsoid  a)prin procedeul cu coeficienti variabili; b)prin procedeul cu coeficienti constanti. 2. Transformarea coordonatelor plane Gauss in coordonate...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 26 kb

Morfologia plantelor lemnoase

Tinand seama de origine , grad de dezvoltare si functii indeplinite, radacinile pot fi normale, adventive si metamorfozate. Radacinile normale sunt acelea care se dezvolta din radicula embrionului si indeplinesc functiile specifice, de fixare si...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 14 kb

Cultura pepenului si valorificarea recoltei

Pepenele galben se cultiva pentru fructele sale care se consuma la maturitatea fiziologica, in stare proaspata sau ca fructe glasate, dulceata, marmelada, sucuri, salata de fructe, fiind apreciate pentru gustul, aroma ti parfumul lor deosebite....

Numar pagini: 16  |  Marime fisier: 51 kb

Rasa de vaci Charolaise

Rasa Charolaise este prima rasa de carne din Franta si din Europa. Cu  1 840 000 vaci mame de rasa pura in Franta, ea reprezinta jumatate din efectivele de vaci de carne din Franta si un sfert din Europa. Rasa Charolaise este o rasa de...

Numar pagini: 1  |  Marime fisier: 5 kb

Echipamente si instalatii in alimentatia publica

Pana nu demult, bucataria era considerata cenusareasa unei locatii, importanta pe care aceasta o avea in planurile de investitii fiind minimalizata. Chiar si dupa `90, putini manageri erau dispusi sa cheltuie o suma consistenta pentru a cumpara...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 16 kb

Gramineele perene din componenta pajistilor naturale

Vegetatia pajistilor este alcatuita in cea mai mare parte din plante perene, care au o mare importanta economica. Ele se asociaza in grupari functionale complexe si imprima pajistilor trasaturi specifice atat in privinta raporturilor dintre...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 612 kb

Agrochimia pesticidelor

Pesticidele, in acceptiunea generala se impart in: chimice care sunt compusi chimici cu efecte nefavorabile asupra insectelor, bolilor sau daunatorilor plantelor de cultura; fizice, ca de exemplu iradierea ce provoaca sterilitatea la insecte;...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 14 kb

Producere material saditor pomicol

Pepiniera pomicola trebuie amplasata cat mai central in raport cu bazinele si centrele pomicole carora le livreaza material saditor. Ele se infiinteaza in zone si microzone in care temperatura medie anuala este cuprinsa intre 8,5 si 11 oC iar...

Numar pagini: 20  |  Marime fisier: 45 kb

Rezultate 31 - 60 din 243
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...