Agricultura

Curs Agricultura generala - solul

Pedologia este stiinta care, se ocupa cu studiul solului sub aspectul genezei, evolutiei, caracterelor morfologice, proprietatilor fizice, chimice si biologice, clasificarii, repartitiei geografice, utilizarii rationale. Etimologic, termenul de...

Numar pagini: 108  |  Marime fisier: 443 kb

Referat Soia

Soia este una dintre cele mai vechi plante de cultura, originara din China, unde era cunoscuta inca din anul 2838 i.e.n. in America si Europa este cultivata mult mai tirziu, in anii 1829 si respectiv 1840. In tara noastra, soia se cunoaste din...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 23 kb

Planul national apicol

II. Descrierea serviciilor veterinare – activitate in sectorul apicol, importanta existentei lor, programe si actiuni privind sectorul apicol; II.1- Lista medicamentelor autorizate care pot fi folosite de apicultori; II.2- Lista...

Numar pagini: 44  |  Marime fisier: 121 kb

Cuibul albinelor

Albinele melifere isi produc singure ceara, materialul necesar pentru construirea adaposturile si incaperilor pentru provizii. Aceasta se intampla mai ales in lunile aprilie – iunie/iulie, insa numai in cazul unei alimentatii bogate in...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 875 kb

Colonia de albine

Hotarator pentru o apicultura prospera este ca stuparul sa considere si sa inteleaga albinele ca pe o colonie, ca pe o familie compusa din 30.000-50.000 indivizi. Colonia albinelor are nevoie, pentru a functiona normal si fara probleme timp...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 2406 kb

Anatomia si fiziologia albinei

Sistemul muscular al albinei este de tip striat, cu exceptia muschilor directi ai zborului. Fibra musculara striata are la exterior o membrana, sarcolema si in interior sarcoplasma, cu miofibrile si nuclei asezati central, pe un singur rand,...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 1459 kb

Specii si rase de albine

Din genul Apis fac parte patru specii de albine: albina indiana uriasa, albina pitica galbena, albina indiana si albina melifera. Albina indiana uriasa (Apis dorsata Fabr.). Asa dupa cum ii arata numele, albina indiana uriasa prezinta cele mai...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 4859 kb

Importanta cresterii albinelor

Datorita particularitatilor biologice specifice, albinele furnizeaza omului importante produse, cum sunt: mierea, ceara, polenul, pastura, laptisorul, propolisul, veninul si apilarnilul, iar prin polenizarea suplimentara selectiv incrucisata a...

Numar pagini: 28  |  Marime fisier: 55 kb

Produsele coloniei de albine

Din totdeauna, mierea si ceara au jucat un rol important in istoria omenirii si au fost foarte utilizate. O definitie destul de buna a mierii o gasim intr-o dispozitie din 21 martie 1930 (RGBI. I 101), unde in articolul I se sune: „Mierea...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 14 kb

Constructii pentru realizarea productiei vegetale (Rasadnite)

Realizarea productiei vegetale in spatii protejate ofera avantaje deosebite si anume: obtinerea de productii timpurii si extratimpurii, siguranta in realizarea ei prin evitarea pericolelor prezentate de grindina, ploi torentiale, ingheturi sau...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 3810 kb

Estimatiuni rurale

Interprinderea care a luat terenul in arenda se numeste "DIMITRIE CANTEMIR", si are sediul in Husi, jud.Vaslui. Se afla in centrul orasului,si este la o distanta de 10 km fata de locul arendat. Pe terenul arendat este cultivat vita de...

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 13 kb

Apicultura - plante melifere

Principalele plante din aceasta categorie, care prezinta interes pentru apicultura sunt: floarea-soarelui, rapita de toamna, mustarul alb, coriandrul, hrisca si altele. Floarea-soarelui (Helianthus annus) reprezinta principala planta...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 20 kb

Apicultura

Stupii moderni, sistematici, pot fi verticali si orizontali. Un stup sistematic, in general, trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii: - sa fie de capacitate mare (70-90 litri), cu toate piesele componente mobile si cu dimensiuni standard,...

Numar pagini: 13  |  Marime fisier: 23 kb

Protectia plantelor

Insecta este raspandita in Europa, Asia Centrala, Nordul Africii; in tara noastra este frecventa in toate regiunile. Plante-gazda si aspectul daunarii. Specie polifaga. Adultii si larvele, sapand galerii superficiale in sol, reteaza radacinile...

Numar pagini: 60  |  Marime fisier: 115 kb

Zootehnie si nutritie animala

Foarte veche ca indeletnicire a omului, cresterea animalelor ca stiinta a luat nastere in anul l846 odata cu infiintarea primei catedre de specialitate in cadrul Institutului National agricol de la Versailles. Termenul de zootehnie este introdus...

Numar pagini: 77  |  Marime fisier: 174 kb

Cerealele - rolul lor in viata omului

Produsele de morarit si panificatie au la baza cerealele, ce fac parte din familia gramineelor care cuprinde circa 3900 de specii. Cele mai consumate in tara noastra sunt graul si porumbul, dupa care urmeaza orezul, secara, orzul si ovazul....

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 19 kb

Aditivi alimentari

Majoritatea produselor alimentare contin aditivi (cunoscuti sub denumirea generica de "E"-uri), care conserva, dau culoare, forma, spumeaza si mai ales dau aroma in mod artificial, facand astfel produsul atragator si vandabil timp...

Numar pagini: 33  |  Marime fisier: 2659 kb

Fabricarea untului

Untul constituie unul din produsele lactate cele mai raspandite, prezentand o importanta deosebita pentru alimentatia omului, datorita proprietatilor sale nutritive si energetice. Untul este cunoscut din antichitate de la greci (buturos = branza...

Numar pagini: 45  |  Marime fisier: 67 kb

Pasteurizare si sterilizare

Pasteurizarea si sterilizarea sunt operatii prin care se urmareste marirea duratei de mentinere a calitatilor, respectiv de conservabilitate a produselor alimentare prin distrugerea microflorei care actioneaza pentru modificarea unor...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 18 kb

Tehnologia branzeturilor

1. Definitia si clasificarea branzeturilor Branzeturile sunt produse naturale sau proaspete, care se obtin prin eliminarea zerului din coagulul format in urma inchegarii laptelui integral, degresat sau partial degresat, a smantanii, zarei sau a...

Numar pagini: 27  |  Marime fisier: 31 kb

Tenologia Abatorizarii si Preparatelor din Carne

Intreprinderile de industrializare a carnii sunt unitati destinate taierii si prelucrarii animalelor in vederea obtinerii atat a carnii si a grasimilor ca produs principal, a preparatelor, conservelor si semiconservelor, cat si a altor produse...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 30 kb

Curs Agrotehnie - factori de vegetatie, lucrarile solului

Lumina constituie factorul de vegetatie prin care energia solara se integreaza in planta sub forma de energie potentiala sau energie acumulata in substanta organica. Din cantitatea totala de energie luminoasa se considera ca frunza absoarbe...

Numar pagini: 143  |  Marime fisier: 737 kb

Instrumente europene utilizate in programele de dezvoltare regionala

FONDURILE STRUCTURALE sunt instrumente financiare prin care Uniunea Europeana actioneaza pentru eliminarea disparitatilor economice si sociale intre regiuni, in scopul realizarii coeziunii economice si sociale: Fondul European de Dezvoltare...

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 20 kb

Agricultura durabila

Agricultura ecologica este o metoda de productie care tine cont de cunostintele traditionale ale taranilor si care integreaza progresele stiintifice in toate disciplinele agronomice, raspunzand preocuparilor sociale fi ale mediului inconjurator,...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 64 kb

Referat despre agricultura

Nevoia unei productii sporite generata de largirea continua a pietei moderne, de cererile turcilor in Principate, de cele ale armatei austriece in Transilvania, de nevoia acuta de bani pentru toate categoriile sociale au avut drept consecinta...

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 21 kb

Curs Controlul Calitatii Produselor de Origine Vegetala

Pentru a putea defini un produs ca autentic,  acesta trebuie sa aibe o denumire care sa implice un set legal de caracteristici ce pot inlatura orice confuzie la desfacerea pe piata. Astfel, produsele alimentare puse pe piata trebuie sa se...

Numar pagini: 29  |  Marime fisier: 104 kb

Combaterea bolilor la mar

Boala a fost semnalata pentru prima data in America,in anul 1801,de catre W. Denning si denumita “fire blight” de catre W. Coxe in 1817.  In 1878 T.J. Burrill stabileste ca agentul  pathogen este o bacterie,fiind primul care...

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 22 kb

METODE MODERNE DE OPTIMIZARE A MARIMII EXPLOATATIILOR AGRICOLE

Dimensiunea unei unitati agricole este reprezentata in principal de suprafata de teren sau de numarul de animale detinute. Dimensiunea si marimea optima reprezinta doua notiuni diferite. Prin dimensiune se poate intelege acea suprafata sau acel...

Numar pagini: 2  |  Marime fisier: 7 kb

Agrotehnica - formarea recoltei

Formarea recoltei Recolta, este un rezultat nu numai al activitatii fotosintetice a plantelor, ea se datoreste si actiunii complexe, reciproce dintre planta, sol, substante nutritive cu factorii climatici, genetici, fito-sanitari si tehnologici...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 218 kb

Referat Fermentatia acetica a vinurilor

Acidul acetic este acidul carboxilic care are formula bruta C2H4O2 si formula chimica CH3-COOH. Numit si acid etanoic, acidul acetic este un lichid incolor cu miros patrunzator si iritant. Acidul acetic pur (anhidru) se numeste acid acetic glacial...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 110 kb

Rezultate 121 - 150 din 243
Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandale casual dama ECCO Touch Plateau (Negre) Sandalele ECCO Touch Plateau sunt confectionate din piele moale cu detalii metalice(tinte). Sunt...