Comert

Etica in comert international

Etica = o reflectare constienta a credintelor noastre morale si a propriilor atitudini, prin intermediul unor norme sau principii morale; o stiinta (ramura a filosofiei) care studiaza problemele practice si teoretice ale moralei; o stiinta a...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 16 kb

Subdezvoltarea si Asistenta Externa pentru Dezvoltarare

In conditiile in care trei sferturi dintre locuitorii planetei traiesc in tari ce apartin lumii in curs de dezvoltare, prin amploarea si consecintele sale, subdezvoltarea a devenit una dintre problemele globale ale omenirii. La inceputul...

Numar pagini: 24  |  Marime fisier: 53 kb

TRANZACTIA DE COMERT EXTERIOR

Afacerea este o forma de activitate ce presupune utilizarea unor resurse (umane, materiale, financiare) in scop lucrativ, adica pentru obtinerea de castig (profit). DEX, 1996: "Afacerea este o tranzactie financiara, comerciala sau...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 27 kb

Introducere in Comertul Electronic

Definitii -Business-to-business (B2B) Organizatiile fac afaceri online cu alte organizatii -Business-to-consumer (B2C) Tranzactii online intre organizatii si clienti -Business-to-employee (B2E) Informatii si servicii disponibile pentru...

Numar pagini: 39  |  Marime fisier: 192 kb

Tendinte in evolutia comertului cu amanuntul pe plan mondial

Evolutia de ansamblu a economiei mondiale, scoate in evidenta ca, peste tot in lume, comertul, in general, si comertul cu amanuntul, in special, a devenit, in mod progresiv, un sector economic foarte dinamic, aparatul comercial cunoscand profunde...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 14 kb

Expertiza marfurilor

Examen: 3 subiecte: - 1 - sfera de cuprindere mai larga – 4 pcte. - 1  - subiect restrans – 3 pcte. - 1 - intrebare - precizare, clasificare  - 2 pcte. Proiect: Intocmirea unui raport de expertiza pe un caz de litigiu...

Numar pagini: 19  |  Marime fisier: 35 kb

Curs Comertul cu DPI

Ideile si cunostintele reprezinta o componenta tot mai importanta a CI; O parte tot mai mare din valoarea produselor de astazi este reprezentata de volumul de inventii, inovatii, design si testari pe care le incorporeaza; UE si-a propus prin...

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 7 kb

Ghid pentru elaborarea planului de afaceri

PREAMBUL Structura prezentata mai jos se recomanda pentru indeplinirea de catre studentii Facultatii de Comert, anul II, a sarcinii de a elabora,  in echipe de 4-5 persoane, a unui plan privind  demararea unei afaceri noi. Realizarea...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 15 kb

Econometrie - factori ce influenteaza vanzarile

Pentru identificarea factorilor ce influenteaza vanzarile. Cum sunt influentate vanzarile de anotimpuri, vreme, relatii macroeconomice. Pentru previziuni  Asupra vanzarilor: cu cat cresc vanzarile in urma unei campanii publicitare;  ce...

Numar pagini: 19  |  Marime fisier: 47 kb

Administrarea Intreprinderilor de Comert, Turism, Servicii

In cursul 1 s-a aratat ca obiectivele afacerii sunt supravietuirea si profitul. Ambele depind, in cea mai mare masura, de cifra de vanzari si de tendintele acesteia, de aceea orice intreprinzator isi va directiona resursele importante pentru...

Numar pagini: 22  |  Marime fisier: 61 kb

Standardizarea Europeana

- Scopul standardizarii este de a armoniza standardele pe o baza europeana pentru a facilita schimbul de bunuri si servicii in UE prin eliminarea barierelor tehnice din calea comertului si asigurarea competitivitatii economice. Importanta...

Numar pagini: 8  |  Marime fisier: 12 kb

Specificul Operatiunilor de Comert International

Operatiunile de comert international presupun vanzari-cumparari de marfuri intre intreprinderi din tari diferite, in conditiile in care functia de comercializare externa este exercitata, fie  direct de producatori, prin structurile lor...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 15 kb

Marfuri Periculoase

Schimbul de valori materiale in comertul international a crescut considerabil, antrenand un numar tot mai mare de participanti si totodata, diversificandu-se si specializandu-se in mod deosebit ca urmare a progreselor tehnico - stiintifice si...

Numar pagini: 40  |  Marime fisier: 66 kb

Merceologie - bauturi

Whisky - Se obtine prin distilarea plamezilor de cereale fermentate, dupa care distilatul e supus unei maturari in conditii speciale; acesta are taria de cca. 65%, este invechit in vase de stejar sau cires de capacitate mica a caror pereti...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 14 kb

Merceologie - bauturi alcoolice

Berea -    o bautura slab alcoolica nedistilata, obtinuta prin fermentarea alcoolica a mustului de malt, cereale nemaltificate, zahar, extract de hamei, apa, drojdie -    productia mondiala este de circa 1000...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 14 kb

Merceologie - oua, grasimi, zahar

Defecte: -    cu forma anormala -    cu 2 galbenusuri -    patate cu 1/3 din suprafata cojii murdarita -    murdare care depasesc 1/3 din coaja -    cu coaja...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 11 kb

Merceologie - branzeturi

Operatii care influenteaza calitatea: - Pregatirea laptelui se face prin normalizare, inglobare de clorura de calciu, coloranti (galben de sofran si caroten, maiele) adaosul de clorura d ecalciu este necesar pt obt unui coagul fin si cresterea...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Merceologie - peste, lapte

PESTE: 1. Familia Acipenseridae - Morunul, nisetrul ceila, pastruga - Sturionii se caracterizeaza prin schelet osos format din placi in mare parte cartilaginoase. - Carnea are o valoare nutritiva si organoleptica ridicata, icrele sunt cela...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Carnea si produsele de prelucrare a carnii

- Are o valoare biologica datorita proteinelor complete, grasimi, substante minerale, vitamine - Digestivitate superioara, calitati dietetico-culinare apreciabile si este un aliment indispensabil in hrana omului - Se consuma sau se prelucreaza...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Merceologie - legume si fructe

Sunt produse de origine vegetala cu rol important in alimentatie, datorita insusirilor senzoriale si substante nutritive ca : - glucide (cu molecula mica), - enzime, - vitamine, - sarurii minerale, - acizi si altele. Ele pot fi...

Numar pagini: 4  |  Marime fisier: 10 kb

Merceologie - cereale

Au un rol deosebit in alimentatie. Astazi peste 70% din suprafetele arabila ale lumii sunt destinate culturii de cereale deoarece boabele au un potential tehnologic nutritiv ridicat si pot fi prelucrate intr-o gama f mare de produse ca: faina,...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 9 kb

Contabilitatea in Comert

Intreprinderile comerciale au drept scop activitatea de intermediere intre producator si  consumatorul final. Comertul consta in cumpararea de marfuri si  revanzarea lor la un pret mai mare in scopul obtinerii profitului. Circulatia...

Numar pagini: 22  |  Marime fisier: 38 kb

Eficienta activitatii de comert

Termenul de eficienta deriva din latinescul "efficere" = a efectua. Eficienta se calculeaza ca un raport intre marimea efectelor si a eforturilor. Cele doua comparatii pot fi exprimate astfel: e = Efecte/Eforturi (maxim); e' =...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 20 kb

Resursele umane si financiare in comert

Resursele umane comerciale sau personalul comercial este definit prin: - numarul si structura sa; - capacitatea de munca; - munca desfasurata de fiecare individ conform profesiunii sale. Resursele umane pot fi exprimate atat calitativ, cat...

Numar pagini: 13  |  Marime fisier: 28 kb

Baza tehnico-materiala a comertului

Baza tehnico-materiala a comertului se refera la totalitatea mijloacelor fixe si a bunurilor de inventar necesare desfasurarii activitatii comerciale. Preponderent in comert, mijloacele fixe se regasesc in primele cinci categorii de mijloace...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 22 kb

Sistemul relatiilor de vanzare-cumparare generate de catre structurile comerciale

In ansamblul sistemului de relatii promovat de catre comert, relatiile comerciantilor cu  producatorii se inscriu in perimetrul relatiilor externe. Relatiile comerciantilor cu producatorii reprezinta ansamblul formelor organizatorice,...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 26 kb

Consumul, cererea si oferta de marfuri si servicii

Consumul se refera la cadrul ce cuprinde satisfacerea societatii in ansamblu, al unitatilor economice si institutiilor, precum si al fiecarui individ in parte. Nevoia de consum = ansamblul trebuintelor oamenilor, unitatilor economice si...

Numar pagini: 12  |  Marime fisier: 23 kb

Locul pietei bunurilor si serviciilor in cadrul economiei de piata

Continutul si structura pietei bunurilor si serviciilor Din punct de vedere teoretic, se considera ca piata reprezinta o categorie economica care isi gaseste expresia in totalitatea actelor de vanzare-cumparare privite in unitate organica cu...

Numar pagini: 16  |  Marime fisier: 29 kb

Comertul cu ridicata

Continutul activitatii si rolul economic al comertului cu ridicata Continutul activitatii de comert cu ridicata consta in achizitionarea de marfuri in partizi mari si desfacerea acestora in partizi mici, dar intr-un sortiment comercial, catre...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 22 kb

Comertul electronic sau e-commerce

Conceptul de comert electronic si avantajele acestuia Definitii - comert electronic - orice tranzactie financiara care utilizeaza tehnologia informatica; - circuitul complet de vanzari - inclusiv marketingul si vanzarea propriu-zisa; -...

Numar pagini: 14  |  Marime fisier: 23 kb

Rezultate 61 - 90 din 167
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...