Merceologie

Incadararea merceologica a produselor alimentare

Incadararea merceologica a produselor alimentare  

Numar pagini: 2  |  Marime fisier: 10 kb

Raport de analiza

Obiectul expertizei merceologice este stabilirea exacta a calitatii reale a loturilor de produse, in relatie cu conditiile, cauzele, locul si imprejurarile care au generat abateri de la calitatea prescrisa si contractata.  Este necesara in...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 39361 kb

Ambalarea marcarea si etichetarea marfurilor

1. Ambalarea Din punct de vedere etimologic ambalare provine din prefixul “en” si cuvantul “balla” (fr: emballage) cu sensul de a strange in balot.   Conform literaturii de specialitate [101, 102] clasificarea...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 57036 kb

Bazele merceologiei

Satisfacerea nevoilor de consum ale populatiei intr-o societate civilizata, presupune existenta unui sortiment variat de produse.   Aceasta satisfacere este mult usurata in conditiile economiei de piata, la baza careia se afla proprietatea...

Numar pagini: 152  |  Marime fisier: 924952 kb

Raport de expertiza

Preambul Subsemnatul Mircea Ionescu, cu domiciliul in Brasov, str Dacia, nr 28, avand locul de munca la Sc. Evaluari srl., in calitate de expert judiciar, cu legitimatia nr 184993, eliberata din data 12.04.2009, emisa de judecatoria Brasov,...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 23 kb

Merceologia produselor alimentare

Specificul, obiectul si importanta Merceologiei produselor alimentare Merceologia, ca stiinta a marfurilor studiaza aspectele economice, tehnice, sociale si ecologice pe care le implica producerea, comercializarea si utilizarea marfurilor....

Numar pagini: 49  |  Marime fisier: 96 kb

Merceologie - studiu privind produsele marca Lipton

Sir Thomas Lipton a pus bazele companiei sale la sfarsitul secolului 19, cand a cumparat prima plantatie de ceai in Ceylon. O suta de ani mai tarziu, Lipton a ajuns sa detina mii de acri de plantatii de ceai in Africa de est. Bazandu-se pe mai...

Numar pagini: 11  |  Marime fisier: 23 kb

Curs Ingineria calitatii

Cuvantul "calitate" isi are originea in latinescul "qualis", care se traduce prin "fel de-a fi". Cateva dintre principalele sensuri ale notiunii sunt urmatoarele: aptitudinea pentru utilizare (J. Juran); conformitatea...

Numar pagini: 30  |  Marime fisier: 499 kb

Tipuri de bere si reguli de degustare

Berea poate fi definita astfel: o bautura racoritoare, spumanta, putin alcoolizata, de culoare blonda pana la bruna, cu aroma de hamei, gust amarui, preparata din malt de orz, hamei si apa sau o bautura care rezulta din obtinerea unui extract...

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 15 kb

Sistemul codificarii cu bare

Codificarea reprezinta operatiunea de transpunere in cod a elementelor definitorii ale unor obiecte, servicii sau fenomene. Principalul obiectiv al codificarii este identificarea rapida si precisa a elementelor unei multimi; daca se preiau si...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 41 kb

Calimetrie - laptop-uri

S-au selectat 5 firme concurente, producatoare de laptop-uri, dupa cum urmeaza: ACER, HP, TOSHIBA, DELL INSPIRON, ASUS. A. Laptop Acer Extensa 5230-572G25Mn Intel Celeron M575 Montevina 2.0GHz, 2GB, 250GB, Linux B. Laptop HP 550 Core2 Duo...

Numar pagini: 15  |  Marime fisier: 882 kb

Curs marfuri alimentare si siguranta consumatorului

Acest capitol prezinta caracteristicile generale ale alimentatiei, cu problemele ei actuale si introduce conceptul de alimentatie rationala. Sunt enumerate tipurile de substante care se gasesc in alimente si care ii confera acestuia functiile pe...

Numar pagini: 121  |  Marime fisier: 83 kb

Merceologia laptelui

Proprietati, compozitie, structura. Laptele este un lichid de culoare alba, opac, usor dulceag, cu miros slab, specific, secretat de glanda mamara a mamiferelor. Este un aliment complet, functia lui naturala fiind acea de aliment exclusiv a...

Numar pagini: 25  |  Marime fisier: 143 kb

Analiza diagnostic Orhei Vit

1.1.Istoricul intreprinderii Intreprinderea a fost fondata in anul 1945 avand ca obiect de activitate producerea si comercializarea conservelor din legume si fructe .in 1977  a fost data in exploatare prima linie a noii fabrici de...

Numar pagini: 20  |  Marime fisier: 169 kb

Lapte si produse lactate

Obtinute prin fermentatie acido-lactica (introducerea in lapte a unor microorganisme specifice) Caracteristici: - sunt mai bine tolerate de organism decat laptele (deoarece fermentii transforma lactoza in acid lactic) - creste aciditatea ca...

Numar pagini: 18  |  Marime fisier: 171 kb

Pestele si Laptele

Carnea de peste a reprezentat un aliment important pentru om inca din cele mai vechi timpuri datorita calitatilor nutritive, dietetice si gustative pe care le poseda. Culoarea sa alba sau alb-roz a determinat includerea carnii de peste in grupa...

Numar pagini: 6  |  Marime fisier: 14 kb

Merceologia produselor alimentare

Merceologia, ca stiinta a marfurilor studiaza aspectele economice, tehnice, sociale si ecologice pe care le implica producerea, comercializarea si utilizarea marfurilor. Cercetarea produselor este sistemica adica permite cunoasetrea tuturor...

Numar pagini: 49  |  Marime fisier: 95 kb

Caracteristici de calitate ale produselor zaharoase

”Conform unei legende aztece, zeul Quetzalcoatl a oferit arborele de cacao umanitatii. Acesta era zeul aerului, luminii si vietii. Quetzalcoatl era cel care avea grija de arborii de cacao din Gradina Paradisului. intr-o buna zi, zeul a...

Numar pagini: 7  |  Marime fisier: 18 kb

Concepte de baza in studiul marfurilor

Capitolul dedicat conceptelor de baza in studiul marfurilor contine informatii referitoare la cele mai importante dintre categoriile cu care se opereaza in domeniul merceologic, indeosebi in demersurile care urmaresc evidentierea calitatii...

Numar pagini: 10  |  Marime fisier: 36 kb

Marfuri din sticla

Sticla este un material solid, amorf, casant, izotrop, avand o stralucire caracteristica, care se obtine prin topirea impreuna a unor substante chimice anorganice, in principal bioxid de siliciu si oxizi metalici si care, prin racire, se...

Numar pagini: 17  |  Marime fisier: 55 kb

Curs Ceramica

5.1.1  Compozitia chimica Ceramica are o structura policristalina fiind alcatuita din particule cu diametre de ordinul micrometrilor sau milimetrilor, unite intre ele ca urmare a fenomenelor fizico-chimice ce au loc in procesul de ardere. Din...

Numar pagini: 18  |  Marime fisier: 60 kb

Curs Cristalografie

Un loc important in caracterizarea cristalografica a unui cristal il ocupa grupurile cristalografice – grupurile punctuale, in cazul figurilor finite (formele exterioare ale cristalelor) si grupurile spatiale, in cazul figurilor infinite...

Numar pagini: 22  |  Marime fisier: 1168 kb

Merceologie nealimentara - Soda Caustica

1.Materiile folosite pentru obtinerea sodei caustice Materiile prime folosite in industria sodei si a clorului sunt clorura de sodiu si calcarul. Clorura de sodium constituie sursa de sodium, iar carbonatul de calciu, sursa de dioxid de carbon....

Numar pagini: 5  |  Marime fisier: 17 kb

Curs Microbiologia oualor si a produselor din oua

Oul contine substante nutritive favorabile dezvoltarii microorganismelor, dar si o serie de mijloace de natura fizica (coaja, membrane cochiliere) si de natura chimica (albusul – acesta protejeaza impotriva atacului microorganismelor). Coaja...

Numar pagini: 2  |  Marime fisier: 12 kb

Curs Microbiologia conservelor si a semiconservelor

Semiconservele de carne sunt produse alimentare inchise in recipienti ermetici, care au fost supuse unuia sau mai multor procedee de conservare-tratament termic(pasteurizare), la temp de 70 grade C, in centrul geometric, timp de 10-30 min –...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 11 kb

Curs Microbiologia cerealelor

Microorganisme care pot afecta boabele de cereale si evolutia lor in timpul depozitarii. Microorganismele de pe suprafata si din interiorul boabelor de cereale provin din microflora din sol (rizosfera), din microflora epifita a plantelor si cea de...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 12 kb

Seminar Prezentare poliester

Poliacrilul este o fibra foarte rezistenta, usor de intretinut. Este folosit de exemplu in tricoturi si imbracaminte plusata: tesatuti finisate, paturi, materiale de ciorap si carpete. Interesant este faptul ca detine proprietatea de a creste...

Numar pagini: 3  |  Marime fisier: 11 kb

Curs Bazele merceologiei

Merceologia cerceteaza calitatea produselor in complexitatea si dinamica ei in timp. Produsul este un sistem de structuri si functii. Cercetarea dialectica, sistemica a produsului; Principiile metodologiei de cercetare unilaterala:...

Numar pagini: 2  |  Marime fisier: 11 kb

Curs Spatiile in care se produc, se prepara si se comercializeaza produsele alimentare

Clasificarea unitatilor alimentare Avand in vedere specificul fiecarui tip de unitate si riscul pentru sanatatea consumatorilor, unitatile cu profil alimentar s-au clasificat in: - unitati de productie alimentara: -   ...

Numar pagini: 9  |  Marime fisier: 23 kb

Curs CCP

Ce este calitatea ? Performanta standardului pe care o asteapta consumatorul (Smith -Federal Express) Ce este calitatea? ISO 9000:2005 "Masura in care un ansamblu de caracteristici intrinseci indeplineste cerintele." Dinamica:...

Numar pagini: 81  |  Marime fisier: 3017 kb

Rezultate 1 - 30 din 46
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook