Merceologie

Curs Congelarea prin contact cu suprafete metalice racite

In cazul congelarii prin contact cu suprafete metalice, caldura este preluata de la produse, prin transfer direct, de catre suprafata racita. Racirea suprafetei se realizeaza fie cu un agent frigorific care vaporizeaza, fie cu un agent...

Numar pagini: 24  |  Marime fisier: 686 kb

Curs Conditionare si conservare a carnii prin frig

Dintre toate metodele de tratare a carnii, frigul are cea mai mare aplicare in industria carnii, unde intervine atat ca proces tehnologic de prelucrare (conditionare), cat si ca metoda de conservare. Utilizarea frigului in industria carnii are ca...

Numar pagini: 27  |  Marime fisier: 648 kb

Curs Pompe utilizate in industria alimentara

In industria alimentara pompele cu roti dintate se folosesc la pomparea lichidelor: bere, sucuri, siropuri de fructe, siropuri din industria zaharului si produselor zaharoase, siropuri de glucoza, unt de cacao, masa de ciocolata, in industria...

Numar pagini: 32  |  Marime fisier: 1737 kb

Curs Merceologie

Au un rol deosebit in alimentatie. Astazi peste 70% din suprafetele arabila ale lumii sunt destinate culturii de cereale deoarece boabele au un potential tehnologic nutritiv ridicat si pot fi prelucrate intr-o gama f mare de produse ca: faina,...

Numar pagini: 36  |  Marime fisier: 79 kb

Curs Istoria alimentatiei

Valentele nutritionale ale produselor alimentare brute si procesate 1. Compozitia chimica generala a alimentelor 2. Sfera de cuprindere a aditivilor alimentari 3. Valoarea nutritiva si etichetarea nutritionala a produselor alimentare...

Numar pagini: 18  |  Marime fisier: 353 kb

Curs Calitologie

Calitatea reprezinta totalitatea performantelor si caracteristicilor unui produs sau serviciu (marfa) care determina capabilitatea acestuia de a satisface cerintele directe sau implicite ale consumatorului. Marfa este rezultatul unei activitati...

Numar pagini: 20  |  Marime fisier: 2659 kb

Curs Bazele stiintei marfurilor

Obiectivul si metoda de studiu; Proprietatile generale ale marfurilor, caracteristici de calitate; Calitologia – stiinta calitatii marfurilor si produselor; Calimetria – masurarea si evaluarea calitatii marfurilor; Innoirea gamei...

Numar pagini: 187  |  Marime fisier: 109 kb

Curs Merceologie - Restauratia

Termenul de alimentatie publica este din ce in ce mai mult inlocuit, in ultimul timp cu cel simplu de alimentatie, iar intrucat cel mai reprezentativ tip de unitate este restaurantul, in mod special pentru desemnarea activitatilor desfasurate in...

Numar pagini: 49  |  Marime fisier: 408 kb

CURS 1 - FUNDAMENTELE STIINTEI MARFURILOR

Stiinta Marfurilor se constituie intr-un sistem de cunostinte, tehnici si metode orientate coerent spre cercetarea complexa a marfurilor si zonele contingente problematicii marfii.

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 3450 kb

DESPRE CAFEA

Exista un lucru fara de care cu greu putem trai, putem respira, putem gandi... Elixirul vietii, diminetii, licoarea magica si divina care te scoala din pat si te transforma imediat intr-un angajat model, plin de resurse fizice si intelectuale...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 1069048 kb

ALEGEREA UNEI OFERTE DE CALCULATOARE

Comparatii: Procesorul ultimelor doua oferte este : Intel Pentium Dual Core E2200 avand o frecventa (MHz) superioara primei oferte (de doar 1800 MHz). Dimensiunea cache-ului este aceeasi pentru fiecare procesor (1024 KB). Dintre cele 3 oferte...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 91309 kb

CURS MERCEOLOGIE: BAZELE MERCEOLOGIEI

Consumatorul actual este din ce in ce mai dispus sa renunte la stocari riscante de produse alimentare putin prelucrate, vandute in stare neambalata sau precar ambalata, preferand sorto-tipo-dimensiuni cat mai inalt prelucrate, de mic gramaj, cat...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 2226 kb

CURS MERCEOLOGIE: EXPERTIZA MARFURILOR

Introducere Aspecte legislative privind comertul de marfuri si expertizarea calitatii acestora Constituirea OMC (Organizatia Mondiala a Comertului) - 1994, prin semnarea actului final ce incorporeaza negocierile din runda Uruguay si a acordului...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 0 kb

CURS MERCEOLOGIE: CONDITIONAREA PROBELOR SUPUSE ANALIZELOR CHIMICE

CAPITOLUL 3 CONDITIONAREA PROBELOR SUPUSE ANALIZELOR CHIMICE Efectuarea determinarilor analitice asupra probelor de marfuri face necesa-ra o prealabila conditionare a acestora, in scopul pregatirii lor pentru diversele etape ale analizei...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 0 kb

CURS MERCEOLOGIE: MERCEOLOGIE ALIMENTARA CAP. 2

CAPITOLUL 2 OPERATII CURENTE EFECTUATE IN LABORATORUL DE ANALIZA FIZICO CHIMICA A MARFURILOR Efectuarea determinarilor analitice in laboratorul de analiza fizico-?chimica a marfurilor presupune realizarea unui numar mare de...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 0 kb

CURS MERCEOLOGIE: MERCEOLOGIE ALIMENTARA CAP. 1

CAPITOLUL 1 LABORATORUL DE ANALIZA FIZICO CHIMICA A MARFURILOR Verificarea calitatii marfurilor reprezinta un aspect deosebit de important al activitatii comerciale; aceasta activitate se desfasoara intr-un cadru bine organizat, in...

Numar pagini: 0  |  Marime fisier: 0 kb

Rezultate 31 - 46 din 46
Jacheta usoara verde oliv inchis Jacheta usoara verde oliv inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: verde oliv inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Jacheta usoara violet inchis Jacheta usoara violet inchis Descriere produs:Tip: jachetaCuloare: violet inchisMaterial: usorDetalii: margini...
Camasa alba in dungi Camasa alba in dungi Descriere produs:- camasa alba cu dungi albastre- imprimeu text pe partea din spate- guler...