Cum sa iti alegi destinatia pentru o bursa Erasmus

Cum sa iti alegi destinatia pentru o bursa Erasmus 5 2
5 stele

23580 vizualizari  |  2 comentarii

Cum sa iti alegi destinatia pentru o bursa Erasmus
Rezumat:
  • Destinatii burse Erasmus
  • Cum iti alegi destinatia Erasmus
  • Destinatii pentru studentii Erasmus

Bursele Erasmus sunt printre cele mai cunoscute burse la nivel mondial, reprezentand programe de mobilitate internationala prin care un student poate invata la o universitate din strainatate sau efectua un stagiu de practica intr-o companie.

Insa, desi prin toate facultatile se vehiculeaza informatii mai mult sau mai putin complete despre bursele Erasmus, deseori un student are nevoie de mai multe detalii practice, pentru a decide daca o bursa i se potriveste sau nu.

Poate printre primele intrebari care iti vin in minte ca potential bursier Erasmus se numara si cum sa iti alegi destinatia aventurii in care ar urma sa te imbarci. Pentru asta, ar trebui sa stii cateva lucruri esentiale! Din pacate, nu ai posibilitatea de a pleca in absolut orice colt al lumii, pentru ca desi participa aproximativ 31 de tari la acest program de mobilitate, nu toate universitatile au semnat parteneriate cu toate aceste destinatii. Sa dam un exemplu concret privind destinatiile Erasmus. Pentru anul universitar 2010-2011, Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti a pus la dispozitie burse in urmatoarele tari: Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Italia, Olanda, Spania, Suedia, Turcia.

Cele mai multe burse sunt oferite in acest caz pentru Franta si Suedia, la urmatoarele universitati: Universite de Bourgogne, Universite Jean Moulin Lyon 3, Universite de Nice-Sophia Antipolis, Universite Rene Descartes - Paris 5, Lunds University, Umea University, acestea fiind atat programe de licenta cat si de master.

Conform unui studiu realizat recent, de la infiintarea programului Erasmus in 1987 si pana in prezent, 2 milioane de studenti au avut ocazia sa studieze prin sprijinul Erasmus Mundus, iar cele mai populare destinatii sunt: Franta, Spania, Marea Britanie, Germania, Italia, Suedia, Irlanda, Olanda, Spania numarand aproximativ 26 000 de studenti Erasmus.

O alta etapa utila pe care trebuie sa o urmezi pentru a te informa intr-un mod rapid este sa contactezi Biroul Erasmus al Universitatii tale si sa tii legatura prin mail, telefon sau cel mai bine direct cu responsabilii Erasmus ai Facultatii la care studiezi!

Aceste informatii nu sunt atat de greu de aflat, pentru ca de obicei exista un departament care are exact acest obiectiv. De exemplu, la Universitatea de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti exista Departamentul pentru Cooperare Internationala si Integrare Europeana, aflat pe Str. Dionisie Lupu, Nr.37, Sector 2, Bucuresti.

Deci, ce zici? Te tenteaza vreo destinatie Erasmus? Daca da, atunci nu uita sa ai in vedere cele de mai sus si sa iti alegi destinatia cu cap!

 

Pentru mai multe informatii legate de bursele Erasmus, citeste si:

 

Indrumari pentru studentii ERASMUS
Cum va veti finanta sederea la studii in strainatate?
Cat de lunga poate fi perioada de studii?
Cum va pregatiti pentru selectie?
Ce sanse va da o buna pregatire de specialitate pentru obtinerea unei subventii ERASMUS?
Stagiul ERASMUS in strainatate
Pregatirea stagiului Erasmus
Indrumari privind efectuarea stagiului ERASMUS in strainatate
La intoarcerea in tara

Iar daca te intereseaza marturia unui student Erasmus, ai la indemana mai jos un testimonial legat de experienta unei fete care a trecut prin tot ce inseamna aventura Erasmus.

 

Sursa video: ec.europa.eu.

 

Andreea Iolu - editor Studentie.ro Citeste mai mult despre: burse erasmus  Erasmus Mundus  programul Erasmus 

 

Cod

Cod de securitate

Golovitcaia Xenia Joi, 25 Aprilie 2013

Ce parere aveti despre Suedia ?

 
tic2013 Vineri, 11 Ianuarie 2013

Buna ziua Sunt student erasmus in Italia. Parerea mea desprea aceasta tara este una destul de proasta. Daca ar fi sa aleg alta tara as face cu mare placere de ce? pentru ca in toate tarile in care am calatorit aici am fost calcat in picioare de catre profesori si colegi. Am auzit replici la adresa nationalitati noastre dure de la majoritatea italienilor. Dar de acum o sa stiu cum sa ma apar de aceste tipuri de persoane. O zi minunata

 

Pagina 1 din 1

Alte categorii
 
 

 
Categorii
 
Cerere de detalii suplimentare
x

Cere detalii suplimentare in ceea ce priveste bursa sau programul de studii selectat completand formularul de mai jos. Te vom contacta in maxim 24 ore in zilele lucratoare!