BURSE IN MACEDONIA – AGENTIA DE CREDITE SI BURSE DE STUDII

0 stele

798 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

BURSE IN MACEDONIA – AGENTIA DE CREDITE SI BURSE DE STUDII

Agentia de Credite si Burse de Studii va aduce la cunostinta oferta de burse acordate in baza Protocolului de colaborare in domeniile educatiei si stiintei intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania si Ministerul Invatamantului si Stiintei din Republica Macedonia, adresei M.A.E. - D.G.D.P. nr. N1/5636/14.09.2009 si adresei M.E.C.I. – D.G.A.E.R.I. nr. 492F/AS/28.09.2009, pentru anul universitar 2010-2011.

Art. 6
- o bursa pentru studii complete universitare sau postuniversitare – masterat sau doctorat; studiile cu durata mai mare de un an pot fi precedate de un curs pregatitor pentru invatarea limbii statului primitor.
- 18 luni/bursa pentru stagii de specializare sau 1 bursa pentru studii postuniversitare la Institutul de Studiu al Cutremurelor si Seismologie; stagiile de specializare de scurta durata sunt conditionate de cunoasterea limbii statului primitor sau de cunoasterea unei limbi de circulatie internationala.
- 3 burse pentru participare la Seminarul de vara de limba, literatura si cultura macedoneana.

Informatii

Partea primitoare asigura:
- pentru schimburile de studenti pentru studii complete sau partiale: o bursa lunara, in conformitate cu legislatia interna in vigoare. Cuantumul bursei se reglementeaza periodic, potrivit standardului vietii in statul respectiv, in conformitate cu actele normative interne, iar conditiile de cazare vor fi aceleasi cu ale studentilor statului primitor,
- pentru schimburile de persoane pentru cursurile de vara: masa zilnica, cazarea, cheltuielile aferente derularii programului, in limita sumelor aprobate de legislatia interna,
- asistenta medicala de urgenta, in conformitate cu normele interne ale statului primitor.
- Partea romana asigura transportul international si o bursa in valuta, ca supliment la bursa oferita de statul primitor, conform H.G. nr. 1070/2001.

Conditii de eligibilitate (trebuie indeplinite cumulativ)
1. candidatii sunt cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania.
2. candidatii provin din institutii de invatamant acreditate din Romania / institutii organizatoare de studii universitare
de doctorat din Romania / institute de cercetare aflate in subordinea M.E.C.T.S. si au, dupa caz, urmatoarea calitate:
a) elevi in clasa a XII-a;
b) studenti la studii universitare de licenta / de masterat la invatamantul de zi;
c) doctoranzi, forma cu frecventa;
d) cadre didactice titulare;
e) medici rezidenti, in perioada de rezidenta finantata de M.E.C.T.S.;
f) cercetatori.
3. candidatii au la momentul plecarii la studii in strainatate, una din calitatile mentionate la punctul 2. Fac exceptie persoanele care vor urma in strainatate studii universitare complete de licenta, de masterat sau de doctorat.
4. candidatii cunosc o limba straina acceptata pentru stagiu (pentru stagii de specializare inscrierea e conditionata de cunoasterea limbii statului primitor sau a unei limbi de circulatie internationala).

Pentru mai multe informatii, aveti la dispozitie documentul de mai jos.


  

Cod

Cod de securitate

Alte categorii
 
 

 
Categorii
 
Cerere de detalii suplimentare
x

Cere detalii suplimentare in ceea ce priveste bursa sau programul de studii selectat completand formularul de mai jos. Te vom contacta in maxim 24 ore in zilele lucratoare!