BURSE IN VIETNAM - AGENTIA DE GREDITE SI BURSE DE STUDII

0 stele

1405 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

BURSE IN VIETNAM - AGENTIA DE GREDITE SI BURSE DE STUDII

Agentia de Credite si Burse de Studii va aduce la cunostinta oferta de burse acordate in baza Programului de cooperare intre Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului din Romania si Ministerul Educatiei si Formarii din Republica Socialista Vietnam pentru perioada 2007 – 2009 si adresei M.E.C.I. – D.G.A.E.R.I. nr. 492F/AS/28.09.2009, pentru anul universitar 2010-2011.

Art. 7 – pana la 10 burse pentru studii universitare complete sau de doctorat (persoanele nominalizate pentru burse de studii, care nu cunosc limba in care se asigura invatamantul in statul gazda vor beneficia de cursuri pregatitoare de limba, de maximum 1 an).

Art. 8 – 6 luni de bursa la cursuri de specializare sau cercetare in institutii de invatamant superior (persoanele nominalizate pentru stagii de specializare/cercetare pot utiliza ca limba de lucru una din limbile de circulatie internationala, dar sunt obligate sa obtina in prealabil acordul institutiei primitoare).

Art. 9 – 3 burse pentru cursuri de vara in domeniul limbii, literaturii si civilizatiei.

Informatii

Partea primitoare asigura:
- pentru Art. 7 si Art. 8: o bursa lunara, in conformitate cu legislatia interna in vigoare – cuantumul acestei burse se va comunica pe cale diplomatica; scutire de taxe de scolarizare; asigurare pentru caz de boala, cu exceptia bolilor cronice si a protezelor; acces la cantinele si caminele universitare, in aceleasi conditii ca pentru proprii studenti,
- pentru Art. 9: scutire de taxa de inscriere; hrana si cazarea; asistenta medicala gratuita in caz de urgenta medico-chirurgicala; gratuitatea excursiilor organizate in cadrul programului de studii.
- Partea romana asigura transportul international si o bursa in valuta, ca supliment la bursa oferita de statul primitor, conform H.G. nr. 1070/2001.

Conditii de eligibilitate (trebuie indeplinite cumulativ)
1. candidatii sunt cetateni romani, cu domiciliul stabil in Romania.
2. candidatii provin din institutii de invatamant acreditate din Romania / institutii organizatoare de studii universitare de doctorat din Romania / institute de cercetare aflate in subordinea M.E.C.T.S. si au, dupa caz, urmatoarea calitate:
a) elevi in clasa a XII-a;
b) studenti la studii universitare de licenta / de masterat la invatamantul de zi;
c) doctoranzi, forma cu frecventa;
d) cadre didactice titulare;
e) medici rezidenti, in perioada de rezidenta finantata de M.E.C.T.S.;
f) cercetatori.
3. candidatii au la momentul plecarii la studii in strainatate, una din calitatile mentionate la punctul 2. Fac exceptie persoanele care vor urma in strainatate studii universitare complete de licenta, de masterat sau de doctorat.
4. candidatii cunosc o limba straina acceptata pentru stagiu.

Pentru mai multe detalii referitoare la aceste burse, puteti consulta documentul de mai jos.

 

BURSE_IN_VIETNAM___AGENTIA_DE_GREDITE_SI_BURSE_DE_STUDII.pdf


Citeste mai mult despre: BURSE  burse Vietnam  burse de studii  burse de doctorat 

 

Cod

Cod de securitate

Alte categorii
 
 

 
Categorii
 
Cerere de detalii suplimentare
x

Cere detalii suplimentare in ceea ce priveste bursa sau programul de studii selectat completand formularul de mai jos. Te vom contacta in maxim 24 ore in zilele lucratoare!