PROGRAMUL DE BURSE 'ORIZONTURI DESCHISE'

PROGRAMUL DE BURSE 'ORIZONTURI DESCHISE' 5 1
5 stele

2093 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

PROGRAMUL DE BURSE 'ORIZONTURI DESCHISE'

Programul Orizonturi Deschise se adreseaza acelor tineri care doresc sa-si desavarseasca formatia intelectuala si profesionala prin programe de master sau doctorat in universitati prestigioase ale lumii, dar care, din motive financiare, nu isi pot duce singuri visul la indeplinire.
Fundatia Dinu Patriciu vine in intampinarea acestor tineri prin cele 100 de burse in valoare de 15 000 USD pe an, atribuite pe intreaga durata a programului masteral/doctoral, si in masura sa acopere total sau numai partial cheltuielile de scolarizare si de subzistenta implicate de formatia respectiva.

In cazul in care bursa nu acopera cheltuielile implicate de programul de studii superioare in care candidatul a fost acceptat, Fundatia Dinu Patriciu va facilita solicitantului obtinerea unor credite ieftine menite sa acopere restul cheltuielilor.

Sunt asadar eligibili acei tineri, cetateni romani, care au absolvit deja o facultate/un program de master (pentru cei inscrisi la doctorat) si care au fost deja acceptati intr-un program masteral/doctoral la o universitate straina de prestigiu. Programul `Orizonturi Deschise` nu finanteaza mobilitati intre universitati partenere, ci numai programe integrale de studii.

Avand in vedere ca obiectivul Fundatiei Dinu Patriciu este acela de a contribui prin sustinerea tinerilor la cresterea nivelului de educatie si excelenta din societatea romaneasca, beneficiarii burselor Orizonturi deschide se angajeaza sa se intoarca in tara dupa terminarea programului de master/doctorat pentru o durata de timp cel putin egala cu cea a formatiei urmate, in caz contrar urmand a returna contravaloarea bursei.

PROCEDURI DE ATRIBUIRE A BURSELOR
a)    Depunerea formularelor de solicitare a bursei
In perioada 15 aprilie - 15 iunie 2008, solicitantii burselor programului Orizonturi Deschise sunt invitati sa transmita Fundatiei Dinu Patriciu dosarele de participare la selectia bursierilor.

Dosarele trebuie sa contina in mod obligatoriu urmatoarele piese:
-copie a cartii de identitate;
-curriculum vitae care sa precizeze in mod obligatoriu datele de contact ale solicitantului bursei, parcursul formatiei acestuia, precum si activitatile si rezultatele semnificative (publicatii, stagii, burse anterioare etc.);
-copii legalizate ale diplomelor obtinute pana la data solicitarii bursei (licenta, masterat etc.);
-copii legalizate ale foilor matricole pentru ciclurile de studii superioare deja absolvite;
-documente care sa ateste acceptarea solicitantului bursei intr-un program masteral sau doctoral al unei universitati europene sau nord-americane;
-documente care sa precizeze costurile implicate de participarea la programul masteral/doctoral (taxe de inscriere, taxe de scolarizare, costuri de intretinere etc.);
-o justificare de maxim doua pagini, tehnoredactata, a importantei formatiei respective pentru formarea intelectuala si profesionala a solicitantului;
-o declaratie pe onoare referitoare la veniturile solicitantului si la capacitatea sa de a acoperi o parte din cheltuielile implicate de programul urmat.

Dosarul trebuie transmis Fundatiei Dinu Patriciu prin posta cu confirmare de primire, cel mai tarziu pana la data de 15 iunie 2008 (data inscrisa pe stampila postei). Dosarele incomplete sau transmise dupa aceasta data nu sunt luate in considerare. Candidatii primesc confirmarea primirii dosarului de catre Fundatia Dinu Patriciu prin e-mail, la adresa precizata pe formular.
De asemenea, dosarului i se vor adauga doua recomandari din partea unor membrii ai comunitatii academice din tara sau din strainatate care sa sustina cererea solicitantului bursei. Recomandarile trebuie trimise direct de catre persoanele care recomanda si adresate Fundatiei Dinu Patriciu, Programul Orizonturi Deschise, potrivit acelorasi constrangeri de calendar.

b)    Evaluarea
In perioada 15 iunie - 15 iulie 2008, solicitarile de bursa transmise Fundatiei Dinu Patriciu vor fi analizate de juriul independent.
Fundatia Dinu Patriciu isi rezerva dreptul de a folosi datele de contact sau datele institutionale oferite de solicitanti pentru a clarifica eventuale nelamuriri ce se pot ivi in unele dosarele de candidatura.

Rezultatele finale ale competitiei vor fi aduse la cunostinta solicitantilor pe site-ul programului si prin presa la data de 18 iulie 2008. Cei 100 de bursieri selectati vor fi invitati sa ia contact cu Fundatia Dinu Patriciu pentru parcurge procedurile necesare atribuirii burselor.

In momentul acceptarii bursei, bursierii se angajeaza sa respecte conditia reintoarcerii in tara pentru o perioada echivalenta cu cea a programului masteral/doctoral pe care il vor urma. Singura exceptie acceptata este cea a bursierilor care doresc si reusesc sa-si continue formatia la un nivel superior (de la master la doctorat).

Bursele sunt acordate pe intreaga durata a programului masteral/doctoral al bursierului. Acesta este insa obligat sa comunice anual Fundatiei Dinu Patriciu rezultatele obtinute si sa transmita acesteia dovada absolvirii tuturor etapelor programului.

In cazul in care bursierul abandoneaza programul inainte de absolvire sau nu respecta conditia intoarcerii in tara dupa terminarea programului, el/ea va fi nevoit(a) sa restituie intreaga suma a bursei Fundatiei Dinu Patriciu.

Pentru orice lamurire suplimentara, va rugam sa nu ezitati sa va adresati reprezentantilor Fundatiei Dinu Patriciu la numarul de telefon 0800 080 400 (apel gratuit) intre orele 9.00 si 18.00 sau pe adresa de e-mail orizonturi.deschise@fundatiadinupatriciu.ro.


Citeste mai mult despre: Programul  BURSE  Deschise  ORIZONTURI 

 

Cod

Cod de securitate

Alte categorii
 
 

 
Categorii
 
Cerere de detalii suplimentare
x

Cere detalii suplimentare in ceea ce priveste bursa sau programul de studii selectat completand formularul de mai jos. Te vom contacta in maxim 24 ore in zilele lucratoare!