Pune o intrebare specialistului
 

Burse nationale - Intrebari frecvente

 
In cazul primirii acceptului de la o universitate de prestigiu din strainatate, alta decat cele propuse initial de catre candidatul calificat in dosarul de candidatura, se verifica daca aceasta universitate se regaseste pe lista aprobata de Comisie si se poate trece la contractare pe baza cererii, cu conditia respectarii sumelor maxime solicitate in dosarul de candidatura.
adaugat de Admin in Intrebari frecvente
 
 
Domeniile mentionate mai sus nu se numara printre domeniile pentru care se acorda burse conform anexei la Legea 157/2004, insa se accepta candidaturi pentru specializari care se incadreaza intrunul din domeniile prevazute in anexa si pentru care se solicita bursa (educatie, sociologie, etc.).
adaugat de Admin in Intrebari frecvente
 
 
 
Da, au posibilitatea de a candida la aceste burse persoane cu specializari diferite de cele indicate n domeniile eligibile, cu conditia sa candideze pentru studii universitare, de masterat sau de doctorat ntr-unul din domeniile indicate n anexa Legii nr. 157/2004.
adaugat de Admin in Intrebari frecvente
 
 
Nu, unul dintre criteriile de participare la Concursul National este ca potentialii candidati sa aiba varsta de cel mult 35 de ani la data limita ca termen de depunere a dosarului (adica 29 septembrie), in conformitate cu Normele metodologice de aplicare a Legii nr.157 /2004 privind instituirea Bursei Speciale "Guvernul Romaniei".
adaugat de Admin in Intrebari frecvente
 
 
Continutul dosarului de inscriere la concurs include in mod expres foaia matricola pentru studiile liceale, universitare si/sau postuniversitare, dupa caz, conform Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 157 /2004 privind instituirea Bursei Speciale "Guvernul Romaniei". In absenta acesteia, dosarul de inscriere nu este complet si nu va fi luat in considerare. Daca nu a...
adaugat de Admin in Intrebari frecvente
 
 
Nu, selectia este deschisa tuturor candidatilor elevi in clasa a XII-a la un liceu acreditat, celor care atesta promovarea bacalaureatului, respectiv a studiilor universitare cu durata corespunzatoare tipului de bursa pentru care opteaza. In cadrul procesului de evaluare, se va tine cont de performantele academice ale candidatilor acestea insa nu reprezinta unicul criteriu...
adaugat de Admin in Intrebari frecvente
 
 
Dosarele trimise prin curier rapid pot fi primite la Registratura Bursa Speciala "Guvernul Romaniei" pana pe 29 septembrie.
adaugat de Admin in Intrebari frecvente