Scoala de Vara: Voluntariat si Asociativitate, Sinaia

0 stele

2172 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Scoala de Vara: Voluntariat si Asociativitate, Sinaia

Datorita importantei de care se bucura voluntariatul la nivel european, Comisia Europeanaa hotarat ca anul 2011 sa fie declarat Anul European al Voluntariatului.


Pentru Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret voluntariatul, conceput si ca o forma de educatie nonformala, reprezinta o prioritate, recunoscând valoarea activitatii de voluntariat in promovarea coeziunii sociale si economice.
In acest context, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret a inclus in cadrul proiectului `Implicare, Invatare, Inovare - Frontierele Cunoasterii`, modulul `VOLUNTARIAT SI ASOCIATIVITATE`, care sa reliefeze asociativitatea tinerilor si activitatea de voluntariat in Romania.


Astfel, modulul `Voluntariat si Asociativitate` care se va desfasura in perioada 10 - 17 august 2010, la Sinaia, organizat in parteneriat cu organizatii de tineret si voluntariat reprezentative din Romania, Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat, Consiliul Tineretului din Romania si A.R.t. Fusion, isi propune sa intreprinda consultari semnificative cu acest sector, in vederea elaborarii unor planuri si strategii pentru recunoasterea, valorizarea, sustinerea, facilitarea si incurajarea activitatii de voluntariat. Dincolo de impactul economic, accentul va fi pus pe `efectul` voluntariatului de a crea retele sociale, de creare a unor structuri asociative de tineret locale care se auto-activeaza pentru solutionarea problemelor care apar in comunitate, de a pune bazele unui parteneriat in comunitate.


Consultarile, dezbaterile, schimburile de experienta si de actiuni exemplare se vor purta pe aspecte relevante ale asociativitatii si voluntariatului: Asociativitatea si Voluntariatul in termeni generali, Voluntariatul si dezvoltarea comunitara, Voluntariatul si dezvoltarea personala, Voluntariatul Alt-Fel, Asociativitatea si democratia participativa. Si nu in ultimul rând, o sectiune a asociativitatii si voluntariatului ca povesti de succes, o impartasire a propriilor experiente. Agenda va cuprinde metode nonformale de tipul `Dezbateri parlamentare`, `Metoda acvariului`, `Teatru Forum`, `Biblioteca vie`.


Pentru mai multe detalii precum si procedura de inscriere, va rugam sa accesati urmatorul link:
http://www.anst. gov.ro/stiri/ acte-normative- in-vigoare/ 75_anst-lanseaz- nscrierile- pentru-modulul- volunt.html


Atentie: termenul limita de aplicare este vineri, 6 august!

 


Citeste mai mult despre: STUDENTI  VOLUNTARIAT  scoli de vara studenti 

 

Cod

Cod de securitate

Alte categorii
 
 

 
Categorii
 
Cerere de detalii suplimentare
x

Cere detalii suplimentare in ceea ce priveste bursa sau programul de studii selectat completand formularul de mai jos. Te vom contacta in maxim 24 ore in zilele lucratoare!