10 motive ca sa studiezi in Canada

0 stele

744 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  1 iul 2014

10 motive ca sa studiezi in Canada

Ce faci dupa examenul de bacalaureat? Te-ai hotarat unde studiezi mai departe? Daca gandurile tale de a urma o facultate depasesc granitele tarii, de ce sa nu le depaseasca si pe ale continentului? Pentru azi, iti propunem spre reflectare Canada, o tara cu perspective mari si oameni osptalieri. Iata mai jos 10 motive ca sa studiezi in Canada!

 

10. Este inconjurata de 3 oceane

Canada este plina de parcuri nationale si provinciale si orase foarte mari. Avand deschidere la trei oceane (Pacific, Atlantic si Arctic), Canada dispune de peisaje uimitoare pretutindeni si temperaturi variate pe tot parcursul anului. Pe timpul verii, temperaturile pot depasi frecvent 30 de grade, iar iarna, in anumite regiuni, nu ninge niciodata, in timp ce in alte zone este zapada din abundenta. De plictiseala nici nu poate fi vorba, pentru ca aici activitatile recreationale low cost sunt la ordinea zilei.

 

9. Sistemul medical este ireprosabil

In comparatie cu alte tari, asigurarea medicala din Canada este inca accesibila. De asemenea, serviciile oferite de spitale sunt printre cele mai avansate si accesibile din lume.

 

8. Sistemul educational de calitate

Universitatile din Canada isi mentin ridicate standardele la capitolul excelenta academica si sunt prezente in topuri internationale. Mai mult decat atat, aici se percep printre cele mai mici taxe de scolarizare din tarile vorbitoare de limba engleza.


7. Diplome recunoscute la nivel international

In fiecare an, sute de mii de studenti straini se inscriu la colegii si universitati din Canada. Diplomele de aici sunt recunoscute in intreaga lume fiind echivalente cu cele obtinute in Statele Unite ale Americii sau in tarile Commonwealth-ului. Canada ofera o gama larga de institutii de invatamant de calitate atat pentru discipline tehnice, cat si profesionale.


6. Inveti o noua limba

De mai bine de un secol, cele doua limbi oficiale ale Canadei sunt studiate ca limbi secundare. De cele mai multe ori, studentii straini opteaza pentru cursuri de limba inainte sa inceapa sa studieze la facultate.


5. O tara stabila politic, pasnica si sigura

Canada este o tara democratica cu legi care protejeaza drepturile cetatenilor. In general, Canada nu este afectata de calamitati naturale, ceea ce o transforma intr-o tara in care te poti simti in siguranta din acest punct de vedere.


4.  O tara multiculturala

In ultimii 150 de ani, aici au imigrat peste 15 milioane de oameni, iar in prezent, locuiesc peste 1 milion de aborigieni. Canada are o politica nationala pentru multiculturalism si lucreaza pentru a se asigura ca obiceiurile si traditiile oamenilor sunt pastrate si respectate.


3. Oportunitati de lucru dupa absolvire

Studentii internationali care au absolvit la o universitate sau colegiu canadian au posibilitatea de a lucra in Canada timp de pana la un an dupa ce isi primesc diploma. Pot lucra in afara campusului sau in interiorul acestuia chiar si fara permis de munca.


2. Una dintre cele mai bune tari pentru locuit

ONU a clasat Canada ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din lume pentru a trai. Aceasta evaluare s-a realizat pe baza nivelului de educatie, sperantei de viata, venitului national si calitatii generale a vietii. De asemenea, s-a luat in considerare abundenta de apa proaspata din Canada, densitatea confortabila a populatiei, incidenta scazuta a criminalitatii violente si sistemul medical.


1. Oamenii sunt primitori

Canadienii sunt primitori si foarte respectuosi. Institutiile de invatamant se straduiesc sa creasca numarul de studenti internationali. Un lucru este sigur - timpul petrecut in Canada va fi ceva ce nu vei uita niciodata! Ce mai astepti?

Andreea Catan
Foto: canadainternationalstudents.com

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!