3 oameni incredibili si capacitatile lor extraordinare

0 stele

630 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

3 oameni incredibili si capacitatile lor extraordinare

Cum ar fi sa ai un creier exceptional care sa poata invata o limba straina dificila in numai o saptamana, facandu-i astfel pe cei din jurul tau sa exclame „nu e uman!”. Sau cum ar fi sa poti vedea cu ajutorul sunetelor? Sau sa te saruti cu leii? Toate aceste scenarii par desprinse din niste filme hollywoodiene, dar de fapt, ele sunt realitate pentru indivizii despre care va invitam sa aflati mai multe in randurile de mai jos:


1.    Daniel Paul Tammet

Este un savant autist englez dotat cu o mare capacitate de a efectua calcule matematice, de a memora secvente si de a invata limbi straine. In ciuda capacitatilor sale extraordinare, savantul autist s-a nascut si cu o epilepsie congenitala si sufera de sinestezie. El vede numerele ca pe niste culori sau senzatii si fiecare numar pana la 10 000 are o reprezentatie unica in mintea lui, astfel ca, de cele mai multe ori rezultatele calculelor dificile pe care le efectueaza in gand capata in mintea lui forma unor peisaje.

 

Paul Tammet are o memorie extraordinara si detine recordul european pentru ca a spus din memorie 22 514 de cifre ale numarului pi timp de 5 ore si noua minute. Tammet cunoaste o multime de limbi straine printre care: franceza, finlandeza, germana, spaniola, lituaniana, romana, estona, islandeza si esperanto, acum lucrand la crearea unui nou limbaj numit Manti.

 

Capacitatea lui de a invata limbi straine i-a uimit pe oamenii de stiinta. Astfel, provocat de postul de televiziune Channel Five sa invete islandeza intr-o saptamana, Paul Tammet a fost capabil ca numai in sapte zile sa poata sustine o conversatie la un post de televiziune islandez, lucru care l-a facut pe profesorul sau de islandeza sa exclame: „nu e uman!”.

 

2.    Baiatul care vede cu ajutorul sunetelor

Ben Underwoodtaught este un adolescent de 17 ani din California care pare absolut normal prin activitatile si comportamentul pe care il are. Doar ca, baiatul nu are ochi. Acestia i-au fost scosi la 3 ani pentru ca a fost afectat de cancer. In ciuda acestui fapt, baiatul joaca baschet, se plimba cu bicicleta si duce o viata cat se poate de normala.

 

Cum vede? El nu se foloseste nici de caini indrumatori pentru orbi si nici de maini, el foloseste sunetele. El scoate un sunet scurt al carui ecou ricoseaza in obiectele de care are nevoie si se intorce inapoi la el. In mos uimitor, urecile lui aud acest ecou, astfel incat isi poate da seama unde sunt obiectele pe care le cauta. El este singura persoana din lume care se foloseste de ecou pentru a vedea asemeni delfinilor.

 

3.    Kevin Richardson

Este un specialist in comportamentul animalelor care spune ca se foloseste de instinct pentru a ajunge la inima „pisicilor mari” pe care le indrageste foarte mult. Kevin isi poate petrece noptile alaturi de pisicile lui mari fara a pati nimic.

 

Printre prietenii lui din lumea animalelor periculoase se numara gheparzii, leoparzii, hienele, dar dintre toti, leii sunt preferatii lui. Se joaca cu ei, ii alinta si se lasa alintat de ei, desi dintii leilor sunt atat de grosi incat pot razbate prin fasii destul de groase de otel. Pare destul de periculos pentru tot restul oamenilor, dar el declara ca este pasiunea lui si ii place foarte mult ceea ce face.Foto: saltypopcorn.com.au
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!