4 greseli pe care le poti face in primul semestru de facultate

0 stele

839 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 19 aug 2014

4 greseli pe care le poti face in primul semestru de facultate

Din greseli invatam, dar uneori nu strica sa fim constienti de cateva erori ceva mai dificil de indreptat pe termen lung si sa le evitam, profitand de experienta celorlalti. Acestea fiind spuse, daca te pregatesti de primul semestru la facultate, iata cateva sfaturi de la cei trecuti deja prin anii de studentie referitoare la greselile pe care le poti comite acum, dar pe care n-ar strica sa le eviti:


1. Induri chinul unei facultati care nu iti place

S-ar putea sa te loveasca dupa primele zile de scoala sau ceva mai tarziu. Cert este ca, din diverse motive, nu este deloc exclus sa iti dai seama ca tu si facultatea aleasa nu sunteti deloc compatibili. Chiar daca vorbim despre o facultate "de viitor", care iti va asigura un job banos ulterior, nu te chinui sa o duci la bun sfarsit daca experienta asta te face complet nefericit. Renunta dupa primul semestru sau chiar mai devreme si orienteaza-te catre un alt domeniu, unul care chiar sa te implineasca.


2. Chiulesti frecvent de la cursuri si seminarii

Daca nu iti place facultatea, absenta de la cursuri si seminarii este justificata. Altfel, nu comite greseala de a pune pe primul plan distractia si abia apoi studiul. Pe langa problemele pe care ti le poti cauza - risti sa nu fii primit in examen daca nu aduni un anumit numar de prezente, spre exemplu -, absenta de la cursuri si seminarii te va priva de o multime de cunostinte utile, pe care mai tarziu vei regreta ca nu le-ai asimilat la timpul potrivit.


3. Pierzi timpul degeaba

Ai o groaza de timp liber? Minunat, profita asa cum se cuvine de el! Acum ca esti pe cont propriu, departe de parinti, poti fi tentat sa dormi mai mult decat este cazul, sa stai toata ziua pe net, sa iesi in oras, sa bati cluburile... Ei bine, da, distractia si relaxarea sunt importante, dar la fel de important este sa te implici si in activitati care chiar iti vor folosi la un moment dat, de tipul inscrierii intr-un ONG. Pe langa faptul ca vei invata o multime de lucruri folositoare, te vei si distra copios, garantat!


4. Te cufunzi in studiu

Nicio extrema nu este ideala in anii de facultate (si in general): evita sa te transformi intr-un soarece de biblioteca de la bun inceput, privandu-te de oportunitatile de socializare care abunda in studentie. Fii deschis noilor experiente, chiar daca asta inseamna ca te vei mai si imbata si face de ras, din cand in cand.

Foto: frenzyofnoise.net

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!