5 cele mai mari greseli din istorie!

0 stele

846 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

5 cele mai mari greseli din istorie!

Cu totii luam uneori decizii neinspirate in viata sau refuzam ocazii al caror potential nu il putem vedea pe moment. Mai tarziu, ajungem sa ne intrebam cum ar fi fost viata noastra daca... Iata mai jos oameni ca noi, care au facut greseli uriase in viata:

 

1. Refuzarea lui JK Rowling

12 edituri ai respins romanul Harry Potter scris de JK Rowling, pana cand Bloomsbury a decis in final sa il publice, la sfatul fetitei de 8 ani a presedintelui editurii. Cartile au fost ulterior publicate in peste 60 de limbi si i-au adus lui JK Rowling un miliard de dolari.
 
 

2. Nu a cumparat Google pentru 1 milion de dolari

In anul 1999, fondatorii Google, Larry Page si Sergey Brin i-au propus lui George Bell, CEO-ul Excite, sa ii vanda Google contra sumei de 1 milion de dolari. Bell nu a fost de acord, asa ca cei doi au scazut pretul la 750 000 de dolari. Bell nu a fost interesat nici asa. Astazi Google este evaluat la aproximativ 365 de miliarde de dolari.
 
 

3. Facebook nu i-a angajat pe Brian Acton si Jan Koum

In 2009, ambii programatori, Brian Acton si Jan Koum s-au prezentat la interviuri de angajare la Facebook. Ambii au fost respinsi la interviu insa. Cativa ani mai tarziu, Facebook a platit 19 miliarde de dolari pentru WhatsApp, aplicatia pe care cei doi au dezvoltat-o dupa ce au fost respinsi.
 
 

4. Au comandat trenuri prea late

Compania franceza de cai ferate, SNCF a cheltuit anul acesta 15 miliarde de dolari pentru o noua flota de trenuri. Din pacate, trenurile s-au dovedit a fi prea late pentru peroanele din Franta, asa ca s-au mai cheltuit inca 50 de milioane de dolari pentru rezolvarea acestei probleme. Greseala lor a fost cam ca atunci cand iti iei o masina mai lata decat garajul.
 
 

5. I-au respins pe Beatles

In anul 1962 casa de discuri Decca a luat probabil cea mai proasta decizie din istoria muzicii, respingand un disc al formatiei Beatles in favoarea trupei Brian Poole and the Tremeloes. Chiar daca Decca nu a vrut sa scoata pe piata discul tinerei trupe, spunandu-le celor patru membri totodata ca nu au niciun viitor in muzica, Beatles a semnat cateva luni mai tarziu un contract cu casa de discuri EMI, devenind astfel o trupa fenomen....
 
 
 
 
Foto: .forbes.com
 
 
 
 
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!