5 lectii pe care sa le inveti din fostele relatii!

0 stele

982 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

5 lectii pe care sa le inveti din fostele relatii!

Fostele relatii... ce sens are sa ne mai gandim la ele, daca tot sunt...foste, cu atat mai mult in anii studentiei cand, noile relatii se leaga atat de usor datorita anturajului? Ei bine... ar trebui sa te gandesti de doua ori inainte de a trage aceasta concluzie, pentru ca, a intelege foarte bine de ce o anumita relatie nu a mers, inseamna pana la urma a sti cum sa abordezi urmatoarele relatii. Transforma fostele relatii intr-un avantaj pentru cele care vor urma, invatand urmatoarele lectii din ele:

 

1. Timpul personal nu este important, este obligatoriu

Atunci cand esti intr-o relatie, ai tendinta de multe ori sa ajungi sa iti petreci tot timpul in prezenta celui pe care il iubesti. Dar in afara de acest timp, mai ai inca nevoie de un timp personal in care sa te dezvolti si sa faci si alte lucruri care iti plac. De acelasi lucru are nevoie si partenerul tau. Altfel, veti ajunge amandoi la frustrarea ca nu mai puteti face nimic pentru voi insiva atat timp cat sunteti in aceasta relatie si veti decide sa renuntati la ea.
 
 

2. Fixeaza-ti asteptari realiste

Nu ii cere nimic din ceea ce tu insuti nu poti face partenerului tau. Asadar, daca nu tu faci curatenie, nu-i ceda lui aceasta responsabilitate, daca tu nu esti punctuala, nu-i cere lui sa fie, etc. Intr-o relatie nu exista o parte care are numai obligatii si una care are numai beneficii. Amandoi sunteti egali si ar trebui sa va impartiti in mod egal responsabilitatile.
 
 

3. Ai incredere in instinct

De cele mai multe ori relatiile se leaga fara un motiv anume. Fie ca e vorba de o atractie irezistibila, de admiratia fata de cel pe care il vrei langa tine, de o simpla imprejurare care v-a unit, sau de mai multi factori la un loc, relatiile nu au intotdeauna o explicatie foarte precisa. Insa acelasi lucru se poate intampla si in cazul despartirilor. Uneori nu trebuie sa existe un motiv concret pentru care decizi sa te desparti de cineva. Se intampla ca vocea ta interioara sa iti spuna ca nu te mai vezi prea mult timp in compania lui X sau a lui Y. Aceasta voce interioara, se dovedeste de multe ori in final a spune adevarul, asa ca ascult-o chiar daca nu e nimic rational in spatele ei.
 
 

4. Nu te lua dupa ce spun altii

Multe relatii ar fi fost foarte armonioase si astazi daca unii dintre membrii lor nu s-ar fi luat mai mult dupa opiniile celor din jur decat dupa propriile sentimente. Cei din jur vor avea mereu ceva de comentat in legatura cu relatia ta: ca nu e suficient de bun pentru tine, ca e prea bun pentru tine, ca nu te merita, ca nu are niciun viitor, dar opiniile celor din jur nu sunt intotdeauna presarate cu cele mai bune intentii. Asa ca, limiteaza-te la a le asculta opiniile si ia deciziile numai in functie de ce crezi tu.
 
 

5. Da-ti seama cand e timpul sa renunti

Unele persoane care apar in viata noastra sunt menite sa ramana doar in inimile noastre nu si in vietile noastre. Insa ajungem de multe ori sa realizam acest lucru mult prea tarziu si sa suferim mai mult decat daca am fi renuntat la ele atunci cand am vazut primele semne ale declinului. Cand iubesti pe cineva esti dispus sa faci sacrificii, sa uiti total de tine vazand numai ce vrea cel pe care il iubesti, si facnd numai ce vrea partenerul tau. Dar gandeste-te cat timp vei putea rezista astfel? O relatie nu inseamna numai autodepasire, sacrificii, dovezi de iubire si noi provocari la care sa raspunzi, o relatie inseamna in primul rand sa te simti confortabil si bine langa persoana pe care o iubesti, asa cum esti tu, fara eforturi sustinute.
 
 
 
 
Foto: youqueen.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: LECTII  INSTINCT  INVETI  ASTEPTARI  relatii  foste relatii  iubesti 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!