5 lucruri interesante despre Internet

5 lucruri interesante despre Internet 4 6
4 stele

7619 vizualizari  |  5 comentarii

5 lucruri interesante despre Internet

Folosesti Internetul zi de zi, iar asta ti se pare absolut firesc. Naturaletea cu care navighezi online era ceva de neconceput nu cu mult timp in urma, ceea ce nu poate decat sa demonstreze cat de repede avanseaza tehnologia, dar si cat de putine lucruri stii - intocmai din cauza acestui progres cu viteza luminii - despre Internetul propriu-zis. Curios sa afli cu ce se mananca Internetul? Iata cateva lucruri interesante!

Greutatea Internetului

Suna ciudat, insa greutatea Internetului chiar poate fi stabilita! In urma cu 3 ani, publicatia "Discover" a calculat ca, daca fiecare bit de informatie dintr-un chip contine 40.000 de electroni, greutatea totala a tuturor datelor care circula pe Internet - carti, muzica, fotografii, e-mail-uri, comenzi, materiale pornografice, etc. - ar reprezenta a doua milioana parte dintr-o uncie (circa 28 gr). Mai precis, cam cat cantareste un fir de nisip!

Internetul si dependenta

Navigarea pe Internet poate fi foarte distractiva si utila, dar devine nociva cand incepe sa iti faca probleme. Cu alte cuvinte, daca descoperi ca petreci prea mult timp pe Internet, iar asta iti afecteaza celelalte aspecte ale vietii, atunci probabil ca te confrunti cu o dependenta. Printre formele pe care aceasta le poate lua se numara dependenta de jocuri sau de cumparaturi online.

Numarul de informatii de pe Internet

Daca greutatea propriu-zisa informatiilor de pe Internet este nesemnificativa, nu acelasi lucru se poate spune despre numarul acestora! Astfel, conform unor estimari realizate de Google, Internetul contine circa 5 milioane de terabiti de date, adica 5 miliarde de gigabiti sau 5 trilioane de megabiti! Google a reusit sa indexeze "doar" o mica parte din aceasta cantitate enorma de informatie, si anume 200 terabiti, adica 0,004%. Ca sa iti faci o idee cat de mare este aceasta cantitate de date, afla ca creierul uman poate stoca intre 1 si 10 terabiti de informatie!

Numarul de utilizatori de Internet

In prezent, Internetul are circa 2 miliarde de utilizatori - adica aproximativ o treime din populatia lumii. Si in ce scop il folosesc? Pentru a face schimb de fisiere (75%), in mare parte. E-mailul nu reprezinta decat 9% din traficul Internet.

Primul emoticon

Emoticonurile pe care le folosim, acum, peste tot, au aparut in 1979. Mai exact, primul emoticon arata astfel: -). Trei ani mai tarziu, a aparut cel pe care il stim noi azi: :).

Dana Saporan - editor Studentie.ro

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: INTERNET  Date  utilizator 
Comentarii

Raspunde-i

banc:un tip pune o intrebare unui pc:exista Dumnezeu?pc-ul zice:ca sa raspund,am nevoie de informatii din toate domeniile.omu ii da inf.si iarasi intreaba,la care pc-ul:mai vreau.si tot asa vreo 3zile.extenuat,omul il intreaba din nou,iar pc-ul plin de informatii zice:acum da

Raspunde-i

deci io-s mai tare ca laptopu meu, el are hardu de 350 GB si io am creieru de 5TB(prefer sa fiu modest) :))

Raspunde-i

Nu stiam ca informatia se poate "cantari" in unitati fizice.Am mai invatat ceva azi:))

Raspunde-i

Încă un articol marca Saporan :D

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!