5 minuni rusinoase ale lumii

5 minuni rusinoase ale lumii 4 21
4 stele

26763 vizualizari  |  3 comentarii

5 minuni rusinoase ale lumii

Celor mai multi dintre noi ne sunt cunoscute cele sapte minuni ale lumii. Piramidele din Egipt starnesc admiratia miliardelor de oameni din lumea intreaga, asa cum dezastrele care au lasat o pata neagra in istorie inspira si astazi groaza. Tu stii care sunt "minunile lumii" care uimesc prin impactul negativ avut? Iata cinci dintre ele!

 

 


Prapastia din Guatemala
Prapastia din Guatemala

In 2010, o mica minune si-a facut aparitia in orasul Guatemala in urma unei furtuni tropicale. Este vorba despre o gaura imensa, determinata de solul moale de dedesubt care nu a mai putut sustine straturile superioare.

Prapastia din centrul Guatemalei pare o groapa fara fund care, din nefericire, continua sa se largeasca pe zi ce trece, absorbind cladirile din jurul ei.

Sursa foto: listverse.com


Orasul Pompei
Orasul Pompei

In urma eruptiei vulcanului Vezuviu, in anul 79 i.e.n., orasul Pompei a fost acoperit cu cenusa, iar toti locuitorii sai au murit. Surprinsi de avalansa de caldura si de cenusa, locuitorii Pompeiului pot fi vazuti si astazi, sub forma unor statui impietrite, dezvaluind o multime de informatii valoroase asupra stiulului de viata si a obiceiurilor de atunci.

Sursa foto: listverse.com


Bomba Little Boy
Bomba Little Boy

"Little Boy" era numele de cod al bombei care a lovit, in dimineata zilei de 6 august 1945, orasul japonez Hiroshima. O zi neagra din istoria mondiala, aceasta a lasat urme adanci.

Astfel, evaporarea unui oras intreg s-a soldat cu moartea unui numar impresionat de oameni, cu contaminarea altora (efectele fiind vizibile si astazi), dar si cu umbre presarate pe suprafata localitatii, care amintesc de fiintele care au pierit in acea zi fatidica.

Sursa foto: listverse.com


Zona Zero
Zona Zero

Zona Zero este denumirea data locului pe care, candva, se aflau turnurile gemene World Trade Center. Acestea au fost spulberate in data de 11 septembrie 2001 in urma unui atac terorist.

In prezent, Zona Zero gazduieste un monument ridicat in memoria victimelor atentatului, cu numele gravate ale tuturor acelora care au murit ca urmare a impactului sau in timpul interventiilor de dupa.

Sursa foto: listverse.com


Cernobal
Cernobal

Nu in ultimul rand, trebuie mentionat cel mai mare dezastru nuclear care a avut loc pana in acest moment. In 1986, reactorul 4 al centralei nucleare de la Cernobal a explodat, fapt care s-a tradus prin imprastierea unei cantitati foarte mari de radiatii nocive ce are efecte nefaste asupra sanatatii chiar si astazi.

In prezent, zona nu mai este locuita, exceptie facand doar cativa oameni care nu au vrut sa isi paraseasca locuintele.

Sursa foto: listverse.com

Autor: Dana Saporan

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MINUNE  Dezastru  NEFAST  MOARTE 
Comentarii

Raspunde-i

Mi-as dori sa vizitez orasul Pompei deoarece imaginile vazute de mine mi-ai placut dar nam vazut multe informatii asa ca vrau ca la vara sa vizitez orasul preistoric Pompei.

Raspunde-i

Cea mai oribilă faptă facută de o ființă (NU POATE FI NUMIT OM) de pe pământ.

Raspunde-i

Este chiar făra fund ? , deci dacă cineva seuită prin ea vede partea opusă a globului. Parcă mai trebuie ceva lămuriri.

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!