6 lucruri pe care ai fi vrut sa le stii inainte de a da la Drept!

0 stele

616 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 27 oct 2014

6 lucruri pe care ai fi vrut sa le stii inainte de a da la Drept!

Sa urmezi Facultatea de Drept poate fi pentru multi dintre voi implinirea unui vis. Intr-adevar, aceasta facultate iti poate deschide perspective bune de viata, dar nu oricine poate urma o astfel de facultate, si mai ales, nu oricine o poate duce cu brio pana la capat. Iata mai jos ce trebuie sa stii despre Facultarea de Drept inainte de a te hotari sa dai admitere la ea sau pe care ai fi vrut sa le stii inainte de a deveni student aici:
 

1.    Perspective de cariera

Ceea ce te incanta cel mai mult referitor la o cariera in Drept, este faptul ca prosperitatea va veni in viata ta odata cu aceasta. Intr-adevar, cei care ajung sa lucreze in domeniu, au unele dintre cele mai atragatoare venituri, dar trebuie sa tii cont totodata ca locurile de munca nu sunt foarte numeroase in aceasta bransa. Exista multi absolventi de drept care isi cauta mult timp dupa absolvire un loc de munca sau care isi gasesc joburi mult sub specializarea lor.

 

2.    E mult de citit, mult de invatat

Facultatea de Drept e una dintre cele mai dificile dintre cate exista. Ar trebui sat ii cont de asta inainte de a te decide sa o urmezi. Studentii la drept isi petrec ore si zile intregi in biblioteci studiind, iar studiul la aceasta facultate inseamna sa fii capabil sa memorezi pe de rost pagini intregi.

 

3.    Munceste din greu, munceste inteligent, ramai organizat

Unul dintre lucrurile de care trebuie sa tii cont inainte de a te decide spre o astfel de cariera este faptul ca munca multa si programul de studiu organizat sunt “must”-urile reusitei la o astfel de facultate. Trebuie sa te deprinzi rapid cum sa inveti multa materie, bine, intr-un timp foarte scurt. Daca crezi ca esti capabil sa faci asta a la long, inseamna ca ai facut alegerea potrivita!

 

4.    Cartile de drept costa o avere

Asta nu e un mit, e o realitate si intr-adevar, de multe ori nu vei avea alta solutie la indemana decat sa iti cumperi cartile. Ca si Medicina, Facultatea de Drept are pretul ei.

 

5.    Trecerea de la rezultate bune in liceu la Facultatea de Drept va fi un soc

Unii elevi, care au obtinut rezultate excelente in liceu, cred ca nu va fi mare diferenta intre performata lor de acolo si cea de la universitate. In fapt, chiar si cei mai buni elevi din liceu vor avea perioade in care se vor simti coplesiti de cantitatea marea de munca de la Facultatea de Drept si vor avea uneori senzatia ca nu sunt suficient de inteligenti pentru aceasta facultate. In general, trecerea de la regimul din liceu la cel din facultate se soldeaza de multe ori cu un mare pas inapoi in privinta rezultatelor obtinute, chiar si pentru elevii sclipitori.

 

6.    Lumea este plina de prejudecati in ceea ce ii priveste pe cei care studiaza Dreptul

In cazul in care munca multa nu te sperie pe tine si vei ajunge in final student la Drept, trebuie sa te pregetesti pentru stereotipurile pe care lumea si le formeaza despre cei care isi aleg acest domeniu. Obisnuieste-te sa auzi frecvent fraze precum cele ce urmeaza si pregateste-ti din timp raspunsuri bune pentru ele: “Studiezi Dreptul? Poate ma vei putea ajuta intr-o zi, daca intru in belea”, “Ti-ai vandut sufletul diavolului pentru avere…”, “Cum poti sa ii iei apararea cuiva caruia este vinovat? Voi avocatii sunteti lipsiti de inima si cu sange rece”.Foto: ec.europa.eu
 

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!