6 motive sa nu faci sex

6 motive sa nu faci sex 4 7
4 stele

4083 vizualizari  |  4 comentarii

6 motive sa nu faci sex

Intr-o vreme in care relatiile sexuale au devenit subiect de conversatie la cina, sau stiri de prima pagina pe majoritatea ziarelor, se pare ca actul sexual in sine si-a pierdut din respectul si prudenta cu care ar trebui tratat. Asadar, iata 6 motive pentru care sa nu te grabesti intr-o relatie sexuala, mai ales una pasagera:

1. Evitarea bolilor cu transmitere sexuala. Desi evreii au fost multa vreme ridiculizati pentru regulile lor stricte in ceea ce priveste relatiile sexuale (interzicerea relatiilor homosexuale sau a relatiilor pasagere, circumcisul copiilor), se pare ca aceste reguli sunt cele care impiedica transmiterea bolilor precum HIV/SIDA, chlamydia, gonoreea, herpesul, sifilisul sau tot felul de alte bacterii.

2. Evitarea unei sarcini nedorite.
Copii nu ar trebui sa fie „un accident”, ci ar trebui sa fie macar intr-o mica masura „planificati”, pentru a nu fi o povara. In primul rand, in cazul unui copil neasteptat, riscurile de a nu-l putea intretine si creste asa cum trebuie sunt foarte mari; in al doilea rand, majoritatea tinerelor care se vad in fata faptului implinit decid ca nu au cum sa faca fata unei asemenea situatii, asa ca apeleaza la varianta avortului, ramanand poate cu sechele atat fizice, cat si psihice.

3. Nici prezervativele nu sunt perfecte!
Primele doua puncte nu pot fi intotdeuna evitate prin folosirea prezervativului. Acesta are o rata de protectie de aproximativ 99%, insa doar la testele clinice. In realitate, rata de protectie trece cu greu de 50-60% din cauza evenimentelor neprevazute care au loc in timpul unui act sexual: prezervativul se poate sparge, poate aluneca sau virusii microscopici precum HIV pot trece prin latexul prezervativului.

4. Un motiv destul de intemeiat este de a nu-i rani pe altii sau chiar pe tine. Odata cu implicarea sexuala intr-o relatie, o relatie ajunge la un nivel in care dezamagirile sunt mai mari, asteptarile sunt mai usor de neimplinit si, in general, suferinta mai mare in cazul unei deceptii. Asa ca, daca nu te astepti la o relatie de lunga durata, compromisurile sunt destul de mari pentru o relatie sexuala pasagera.

5. Sexul schimba o relatie.
Sexul timpuriu intr-o relatie poate avea serioase repercusiuni asupra cuplului: poate stagna dezvoltarea relatiei din punct de vedere intelectual, emotional, spiritual. Acest lucru se poate intampla din cauza faptului ca actul sexual este cel mai intim moment dintre doua persoane, iar odata ce a fost experimentat, poate aparea sentimentul ca nu se mai poate obtine altceva la fel de profund de la relatie.

6. Sexul pasager poate afecta reputatia. Chiar daca ai relatii cu persoane care par a fi de incredere, nu poti sti niciodata in cine sa ai incredere cu adevarat, mai ales daca este vorba de o relatie pasagera. Astfel, risti sa iasa tot felul de zvonuri sau picanterii din viata ta intima care sa iti puna in pericol reputatia.Acest articol apartine www.studentie.ro si intra sub incinta legii copyright-ului.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: MOTIVE  sex  relatie  BOLI  transmitere 
Comentarii

Raspunde-i

Cine drq v-a mintit ca prin prezevativ poate trece HIV-ul ?

Raspunde-i

WTF?....pocaiti..cred k este mai bn noo?

Adauga comentariul tau