7 din cele mai prestigioase universitati din Europa unde sa mergi sa studiezi

0 stele

4976 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 28 aug 2014

7 din cele mai prestigioase universitati din Europa unde sa mergi sa studiezi

Te gandesti sa pleci sa studiezi in strainatate, dar nu te-ai gandit inca in ce parte sa o iei? Studentie.ro iti pune la dispozitie o lista cu 7 din cele mai prestigioase universitati europene pe care merita sa le in considerare daca tot faci acest pas. Intereseaza-te de perioadele de admitere si apuca-te de treaba!
 


Universitatea Cambridge, UK
Universitatea Cambridge, UK

Fondata in 1209, Universitatea Cambridge se afla an de an in topul celor mai bune universitati din lume. Cu programe de licenta, master si doctorat, pregateste in fiecare an viitori specialisti in domenii precum Stiinte Sociale, Arte, Medicina, Inginerie si Stiinte, Tehnologie si Studii Culturale.


De pe bancile Universitatii Cambridge au absolvit 89 de castigatori ai premiului Nobel, iar in acest moment prezinta una dintre universitatile din UK cu cea mai mare rata de angajare a absolventilor.
 


Universitatea de Stat din Moscova, Rusia
Universitatea de Stat din Moscova, Rusia

Universitatea dateaza din anul 1755 si este considerata una dintre cele mai vechi institutii din Rusia. Dispune de peste 10 centre de cercetare cu 4 muzee unde studentii pot face practica.

Ofera programe de licenta in Arte si Stiinte Umaniste, Business si Stiinte Sociale, Medicina si Sanatate, Limba si Cultura, Inginerie si Stiinte. Aproximativ 30.000 studenti sunt inrolati si studiaza in acelasi timp la Universitatea de Stat din Moscova.
 


Colegiul Imperial din Londra, UK
Colegiul Imperial din Londra, UK

A inceput sa functioneze in anul 1907, iar din 2007 a devenit entitate independenta, pana atunci facand parte din Universitatea din Londra. Este una dintre cele mai prestigioase universitati din UK si cunoscuta pentru calitatea cercetarilor, inregistrand venituri de aproximativ 429 miloane de lire sterline in anul universitar 2012-2013.

Colegiul Imperial din Londra a fost asociat cu dezvoltarea holografiei, descoperirea penicilinei si cu bazele fibrei optice. Beneficiaza de 8 campusuri si specializari precum Medicina si Snatate, Inginerie, Stiinta si Tehnologie.
 


Universitatea Tehnica din Berlin, Germania
Universitatea Tehnica din Berlin, Germania

Localizata in Charlottenburg, universitatea a jucat un rol semnificativ in transformarea Berlinului intr-unul din cele mai importate orase industriale din lume. Universitatea acorda atat certificari, diplome de licenta, master si doctorat in domenii de studiu precum Arte si Stiinte Umaniste, Business si Stiinte Sociale.
 


Universitatea din Bologna, Italia
Universitatea din Bologna, Italia

Cunoscuta ca fiind cea mai veche institutie de invatamant superior din Vest, Universitatea din Bologna se poate mandri cu nume sonore in literatura, stiinta si cultura europeana care au studiat aici. Medicina si Sanatate, Limba si Cultura, Arte si Stiinte Umaniste sunt doar cateva dintre domeniile in care universitatea pregateste specialisti.
 


Universitatea Twente, Olanda
Universitatea Twente, Olanda

A fost fondata in 1961 si a functionat la inceput ca o universitatea cu profil tehnologic care a avut ca scop cresterea numarului de ingineri. In prezent, colaboreaza cu Kennispark Twentee si are specializari si in domenii precum Stiinte Ingineresti, Tehnologie, Stiinte Umaniste, Medicina. Este singura universitate din Olanda care are propriul campus.
 


Universitatea Oxford, UK
Universitatea Oxford, UK

Universitatea Oxford este cea mai veche universitate vorbitoare de limba engleza din lime si peste 22.000 studenti inrolati. A castigat de 9 ori Premiile Aniversare ale Reginei pentru Invatamant Superior, ceea ce inseamna mai mult decat orice alta universitate din lume.

La fel ca si celelalte mentionate anterior, Universitatea Oxford dispune de programe de licenta, master si doctorat in domenii precum Business si Stiinte Sociale, Arte si Stiinte Umaniste, Limba si Cultura, Medicina si Sanatate, Stiinte Ingineresti si Tehnologie.

Andreea Catan
Foto: wikipedia.org
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!