A inceput goana dupa chirii. Cat platesc studentii care nu prind loc la camin?

A inceput goana dupa chirii. Cat platesc studentii care nu prind loc la camin? 5 1
5 stele

1294 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 28 aug 2015

A inceput goana dupa chirii. Cat platesc studentii care nu prind loc la camin?

Cum caminele universitare acopera doar 50% din cererile de cazare ale studentilor, cei care nu reusesc sa ocupe un loc sunt nevoiti sa se orienteze catre inchirierea unei locuinte. Preturile pornesc de la 150 de euro pentru o garsoniera.

Nici la capitolul locuinte de inchiriat, oferta nu este foarte generoasa, existand mai multe cereri in aceasta perioada. Odata cu apropierea anului universitar, cererile cresc foarte mult de la o zi la alta, iar proprietarii profita din plin de acest lucru.

Potrivit imobiliare.ro, pretul pentru o garsoniera in Bucuresti porneste de la 155 de euro si este situatia in zona Titan si poate ajunge si la 200 de euro pe luna pentru zone centrale precum Unirii sau piata Alba Iulia, cu mobilier inclus.


Ai gasit apartament, dar nu ai cu cine sa stai? Cauta-ti colegul potrivit de apartament aici>>


La Timisoara, o garsoniera situata in complexul studentesc se poate inchiria cu 150 de euro lunar, cu baie si bucatarie proprie, de 45 de metri patrati. Daca te indrepti spre centru, la Piata Operei, mai scoti inca 50 de euro din buzunar.

La Cluj-Napoca, preturile sunt un pic mai ridicate, iar daca vrei sa inchiriezi o garsoniera in zona Zorilor, in apropiere de UMF, vei plati chiar si 300 de euro pe luna, pentru 40 de metri patrati utili. Pe de alta parte, cu aceeasi suma, poti inchiria un apartament cu 2 camere intr-un bloc nou, in zona Manastur, de 50 de metri patrati utili.

Tu ai inceput cautarea unei locuinte cu chirie? In ce oras cauti si care sunt preturile?

Andreea Catan
Foto: ocxers.com


 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!