A inceput inscrierea la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul"

A inceput inscrierea la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" 5 1
5 stele

1947 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 12 ian 2012

A inceput inscrierea la Academia Nationala de Informatii 'Mihai Viteazul'

Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" va organiza in iulie concurs de admitere la Facultatea de Informatii pentru specializarile "Psihologie-informatii" (12 locuri pentru baieti si trei pentru fete) si "Studii de securitate si informatii" (sase locuri pentru baieti si patru pentru fete). Inscrierile au loc intre 09.01 - 15.02.2012.

Pentru ca persoana sa dobandeasca calitatea de ofiter de informatii este necesar sa continue studiile in cadrul unui program universitar de master profesional dedicat, organizat de Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul".

In sesiunea septembrie 2012, Academia de Informatii are concurs de admitere la studiile universitare de master in specializarile: "Intelligence si securitate nationala" si Analiza de Intelligence".

Vrei sa fii student la Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul"? Printre conditiile necesare pentru a fi student aici se numara:

- cetatenie romana si domiciliu stabil in Romania (atat candidatii cat si sotii/sotiile acestora, in cazul celor casatoriti)
- varsta de pana la 23 de ani impliniti in cursul anului 2012 sunt absolventi de liceu, cu diploma de Bacalaureat
- pe durata studiilor liceale mediile anuale la purtare sunt minimum 8.00 si media minima la examenul de bacalaureat 7.00

Probele eliminatorii:
- Proba pentru stabilirea nivelului de cunoastere a unei limbi straine (engleza, franceza, germana, rusa): test grila; Pentru aceasta proba se cer cunostintele recomandate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului la examenul de bacalaureat, sesiunea 2012

- Determinarea aptitudinilor fizice. Probele sunt precedate de o verificare medicala

- Proba de creativitate: Se vizeaza transpunerea candidatilor in scenarii contextuale diverse, posibil a fi intalnite in viata cotidiana, avand ca scop stabilirea nivelului abilitatilor de relationare si adaptare situationalemotionala. Aceasta proba nu necesita o pregatire de specialitate, iar rezultatul obtinut nu poate fi contestat, fiind un instrument specific, utilizat in selectia ofiterilor de informatii.

Probele scrise:
- Pentru specializarea „Psihologie-informatii” se sustin examene la Psihologie si Limba si literatura romana.
- Pentru specializarea „Studii de securitate si informatii” se sustin examene la Limba si literatura romana si Istoria Romaniei.

 

Media finala pentru admitere se calculeaza in functie de: media examenului de bacalaureat (5%); punctajul obtinut la testul de inteligenta din cadrul evaluarii psihologice complexe (40%); nota obtinuta in urma sustinerii lucrarii la prima proba scrisa (35%); nota obtinuta la a doua proba scrisa (20%).

 

Nu se admit contestatii la testul de inteligenta, acesta fiind un instrument stiintific, consacrat si omologat in Serviciul Roman de Informatii.

 

 

 

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: PROBE  Examene  Academia Nationala de Informatii 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!