ACTIVITATEA SOARELUI NU ARE LEGATURA CU SCHIMBARILE CLIMATICE

0 stele

502 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  4 apr 2008

ACTIVITATEA SOARELUI NU ARE LEGATURA CU SCHIMBARILE CLIMATICE
Schimbarile climatice nu sunt cauzate de schimbari in activitatea soarelui, au aratat oameni de stiinta, citati de BBC News, si care au prezentat mai multe date convingatoare in acest sens.

Cercetatorii contrazic o teorie favorizata de catre scepticii climatici, care arata ca radiatiile cosmice care vin pe Pamant determina temperaturile si crearea norilor, ideea principala fiind ca variatiile din activitatea solara afecteaza intensitatea radiatiilor cosmice.

Totusi, oamenii de stiinta de la Universitatea Lancaster au descoperit ca nu exista nicio legatura semnificativa intre ele in ultimii 20 de ani. In timpul prezentarii descoperirilor, echipa britanica a explicat ca au folosit trei cai diferite pentru a gasi o corelatie si nu au gasit niciuna.

Aceasta este ultima dovada care pune cel putin presiune pe teoria radiatiilor cosmice, dezvoltata de omul de stiinta danez Henrik Svensmark de la Centrul Spatial National din Danemarca (DNSC).

Teza lui Svensmark arata ca atunci cand vantul solar este slab mai multe raze cosmice penetreaza spre Pamant. Acest lucru creeaza mai multe particule incarcate in atmosfera care induc mai multi nori, racind clima. Planeta se incalzeste atunci cand productivitatea Soarelui este puternica.

Echipa doctorului Sloan a investigat legatura prin cercetarea mai multor perioade temporale si locuri de pe Pamant care au sesizat valuri slabe sau puternice de radiatii cosmice si au vrut sa vada daca acest lucru afecteaza norii observati in locatiile respective sau in perioadele respective.

Ipoteza lui Svensmark a mai fost atacata in ultimele luni si de Mike Lockwood de la Laboratorul britanic Rutherford-Appleton. El a aratat ca in ultimii 20 de ani activitatea solara s-a diminuat usor, lucru care ar fi trebuit sa duca la scaderea temperaturilor pe glob, daca teoria ar fi fost corecta.

Sursa: Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ACTIVITATEA  Legatura  CLIMATICE  Autostrada Soarelui 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!