ADEVARUL DESPRE EFECTELE LUNII ASUPRA TA

ADEVARUL DESPRE EFECTELE LUNII ASUPRA TA 1 2
1 stele

4020 vizualizari  |  1 comentariu

ADEVARUL DESPRE EFECTELE LUNII ASUPRA TA

Luna reprezinta un loc mistic in istoria culturii umane, astfel ca nu e de mirare ca multe dintre mituri - de la lupi pana la crize epileptice induse de Luna, s-au dezvoltat dintr-un singur considerent: efectele Lunii asupra noastra.

`Trebuie sa fie luna plina` este o fraza des auzita cand se intampla lucruri nebunesti. Cercetatorii considera ca este mai populara printre politistii pe tura de noapte, psihiatri si personalul de garda de la spitale.


De fapt, o serie de studii facute de-a lungul timpului indica faptul ca exista o conexie statistica intre luna - in mod particular luna plina - si biologia si comportamentul uman. Majoritatea studiilor nu gasesc nicio legatura, in timp ce unele s-au dovedit a fi neconclusive, iar multe care au descoperit conexiuni s-au dovedit a implica metode eronate sau nu au fost niciodata reproduse.

Studii demnde de incredere au comparat fazele lunii cu nasterile, atacurile de cord, decesuri, sinucideri, violenta, crize de epilepsie si multe alte lucruri, au gasit de-a lungul timpului o legatura foarte mica sau chiar total absenta.

Un singur lucru este sigur: inainte de iluminatul modern, lumina lunii pline a tinut oamenii treji noaptea, ducand la o privare de somn care ar fi putut cauza alte probleme psihologice.

Ana Turta - editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: luna plina 
Comentarii

Raspunde-i

si mie si la toti din familie luna plina creeaza probleme um ar fi; insomnie dureri cap, stomac etc si nervozitate agitatie am observat de multe ori nu sunt doar povesti ''poop''

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!