Admitere facultate 2014: Cum iti petreci ultimele zile inainte de examen?

0 stele

1093 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 18 iul 2014

Admitere facultate 2014: Cum iti petreci ultimele zile inainte de examen?

Inscrierile pentru admitere 2014 s-au cam terminat pe la toate facultatile din tara. Saptamana aceasta trebuie sa ne pregatim intensiv pentru ziua cea mare, ziua examenului care va insemna pentru voi a spune Da sau Nu vietii de student. Chiar daca va mai fi o sesiune de examene si in toamna, noi credem ca ar fi mai bine sa treci de admitere acum, pentru ca pana in octombrie sa te poti bucura de o vacanta de care cu siguranta ai nevoie.

Asadar, pentru ca totul sa mearga ca pe roate in ziua examenului ar trebui ca in aceasta perioada in fii in toiul revizuirilor pentru examen. Citeste mai multe sfaturi despre o revizuire eficienta aici.

In privinta modului in care ar trebui sa iti petreci ultimele zile de dinainte de examen, avem cateva sfaturi utile pentru voi si la acest capitol. Iata mai jos despre ce este vorba:

 

1. Cat si unde invat?

In ultima saptamana de dinainte de examen ar trebui sa te simti ca un super-erou, si nu doar sa te simti, ar fi excelent daca ai putea sa te transformi la propriu. 8-10 ore de studiu intens pe zi nu sunt deloc usoare, dar propunandu-ti un ritm intens de recapitulari si reluari de capitole vei reusi cu siguranta sa duci treaba la bun sfarsit si cu cele mai bune rezultate. In privinta locului in care sa inveti, avem o recomandare pe care ar fi bine sa o iei in considerare si pentru viitoarele examene pe care va trebui sa le treci in calitate de student. Pleaca de acasa! Acasa sunt foarte multi factori care te pot distrage de la invatat, asa ca daca ai niste bunici in apropiere de Bucuresti, la tara, ar fi excelent sa te retragi la ei pentru a invata. O alta varianta ar fi si biblioteca unde vei fi mai putin distras decat acasa in orice caz.

 

2. Cum incep sa studiez?

Daca esti un invatacel foarte organizat, si asa ar trebui sa fii pentru a trece cu bine de examen, ar trebui sa incepi prin “cantarirea” dificultatii materiei pe care o ai de parcurs. Asadar, daca pentru azi ti-ai propus sa recapitulezi trei capitole, decide mai intai care dintre ele e cel mai greu si pe care crezi ca le stapanesti foarte bine. Incepe cu materia mai grea, unde daca ai lacune ar trebui sa reiei studiul. Termina sesiunea de invatat cu capitolele usoare, pe care consideri ca le stapanesti destul de bine. Pentru a fi sigur de acest lucru, uita-te prin sondaj pe materie si cere-ti sa definesti sau sa enumeri puncte importante din ea. Daca nu ai dificultati inseamna ca acele capitole chiar sunt invatate temeinic. Reia chestiunile la care te poticnesti. Revizuieste in acelasi timp scheme, fise, si alte materiale pe care ti le-ai facut singur si care te-au ajutat sa inveti.

 

3. Cuprind toata materia?

Daca esti unul dintre elevii atat de constiinciosi incat ai capitole la care simti ca nu mai ai niciun semn de intrebare, felicitari! Inseamna ca misiunea ta este deja mai usoara. Te vei rezuma doar la capitolele la care ai probleme sa iti amintesti informatia. De fapt, in asta consta tot secretul folosirii eficiente a a acestor ultime zile de studiu. Sa reusesti sa iti acoperi golurile si sa mergi la examen cu gandul ca orice ti-ar cadea, vei fi capabil sa oferi raspunsuri bune. E drept ca majoritatea candidatilor vor veni la examen cu subiecte pe care le stapanesc la perfectie si subiecte care le sunt total necunoscute. Aceasta e cea mai mare greseala pe care o poti face: sa nu stapanesti un subiect absolut deloc. Daca iti va cadea tocmai acela? E mai bine sa stii cate ceva la fiecare subiect, chiar daca nu le vei putea stapani pe toate la perfectie!

 

4. Cum ajung sa imi fixez informatia care refuza sa se lipeasca de mine?

Dupa cum discutam mai devreme, trebuie sa incepi perioada de revizuire cu cea mai grea materie. A doua zi, dupa ce ai studiat insistent aceasta materie mai grea, incepi tot cu ea. Iti pui intrebari si vezi daca poti da raspunsuri fara probleme, daca iar te poticnesti iar reiei studiul. Cand consideri ca totul e clar la meteria din ziua precedenta, treci la capitolele programate pentru ziua in curs. A doua zi vei incepe sesiunea de studiu clarificand chestiunile mai dificile din ziua precedenta.

 

5. Cand ma opresc

Daca ai studiat intr-adevar 8-10 ore pe zi timp de o saptamana, atunci ar trebui sa iti iei “liber” in ziua de dinainte de examen. Lasa-ti mintea sa sedimenteze informatia. Ai nevoie sa mergi la examen linistit si convins ca nu poti sa obtii decat un rezultat bun. Petrece-ti ziua cum vrei tu, culca-te devreme si bazeaza-te pe capacitatea creierului tau de a te ajuta in timpul examenului, reactualizand informatia pe care ai asimilat-o. Mult succes!Foto: waketech.edu

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: EXAMEN  Zile  FIXA  INFORMATIE  INVETI  sfaturi  inainte  revizuiesti  cum petreci 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!