Admiterea in facultati pe locuri pentru rromi, un fenomen ce trebuie stopat

0 stele

6698 vizualizari  |  1 comentariu  | 27 aug 2012

Admiterea in facultati pe locuri pentru rromi, un fenomen ce trebuie stopat

Ani la rand, tinerii romani au ocupat locurile destinate rromilor, in licee si facultati, fara a avea nevoie de mai mult de o declaratie pe propria raspundere si de o recomandare din partea unui ONG de profil. In prezent, cativa reprezentanti ai comunitatilor de rromi au hotarat sa puna punct acestui fenomen.

 

Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi face o oferta grozava de vacanta la mare studentilor sai

 

Reprezentantii cer Ministerului Educatiei sa infiinteze comisii pentru fiecare comunitate care sa ii recunoasca pe impostori, scrie observator.ro. Nu de putine ori, tinerii care isi doresc sa ocupe un loc la un liceu ori la o facultate anume nu au fost nevoiti decat sa se foloseasca de influenta banilor ori de naivitatea personalului ONG-urilor la care au apelat pentru a face rost de recomandarea necesara la admitere.

 

Odata aflati in posesia acestui document, locul este ca si garantat, intrucat unitatile de invatamant sunt obligate sa accepte recomandarea, fara sa verifice autenticitatea informatiilor. Pentru a stopa fenomenul, reprezentantii Coalitiei Comunitatilor de Rromi cer MECTS infiintarea unor comisii pentru fiecare comunitate, in care sa fie inclusi lideri, directori scolari si experti din cadrul primariei, care ii pot recunoaste pe vorbitorii de limba romani. Pentru anul universitar 2012-2013 au fost puse la bataie 555 locuri in facultati destinate rromilor.

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Comentarii

Raspunde-i

dar trebuie sa stim limba rroma ?

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!