Afla care sunt cele mai recente descoperiri si ipoteze geologice

Afla care sunt cele mai recente descoperiri si ipoteze geologice 3 4
3 stele

3453 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Afla care sunt cele mai recente descoperiri si ipoteze geologice

De-a lungul istoriei impresionante a Pamantului au avut loc o serie de evenimente geologice care au condus la formarea planetei asa cum o stim noi astazi. Cateva dintre acestea sunt cu adevarat surprinzatoare. Iata-le pe cele mai recente (raportat la timpul geologic)!

 

Eruptia din perioada minoica

 

Eruptia din perioada minoica a fost o catastrofa de proportii uriase, considerata a fi una dintre cele mai mari eruptii din istorie. Eruptia a distrus insula Thera (Santorini), inclusiv asezarea minoica Akrotiri, cat si comunitaitile si zonele agricole de pe coasta Cretei.

 

Tartessos

 

Tartessos a fost un oras port din Peninsula Iberica, plasat la gura de varsare a raului Guadalquivir. Orasul antic a fost mentionat pentru prima data in documente grecesti de la jumatatea primului mileniu i.e.n. In urma cu circa 2000 de ani, insa, numele orasul a disparut complet din documente, istoricii sugerand ca fenomenul s-a datorat unei inundatii devastatoare care a acoperit intreg orasul.

 

Inundatiile Missoula

 

Inundatiile Missoula se refera la fenomenul catastrofic ce a maturat estul statului american Washington la finele cele din urma ere glaciare. Inundatiile au fost descoperite in anii '20, de catre geologul J Harlen Bretz.

Autor: Dana Saporan

 

 

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: PAMANT  FENOMEN  INUNDATII 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!