Ai dureri in timpul sexului? Iata de ce boala grava ai putea suferi!

0 stele

1799 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Ai dureri in timpul sexului? Iata de ce boala grava ai putea suferi!

Unele persoane sufera de dispareunie, adica dureri in timpul partidelor de sex, lucru ce poate cauya probleme in viata de cuplu.

Potrivit specialistilor, trei din patru femei sufera de dureri in timpul actului sexual, pentru unele fiind o problema temporara, in timp ce pentru altele este ceva pe termen lung.

Sexologii afirma ca infectiile vaginale sunt, de cele mai multe ori, vinovate pentru durerile din timpul partidelor de sex. O alta cauza a acestei probleme este cervixul prea apropiat de uter. In perioada menstruatiei, cervixul se apropie de uter, iar sexul imediat dupa ciclu poate cauza dureri.

Vaginismul, care este o disfunctie sexuala rara, este un spasm involuntar al muschilor vaginali, iar din aceasta cauza penetrarea poati fi dureroasa. Si endometrioza, adica atunci cand tesutul endometrial creste in afara uterului, cauzeaza dureri in timpul partidelor amoroase.

Durerile din timpul sexului se pot trata si fara interventii medicale, anunta specialistii. Spre exemplu, daca durerile sunt cauzate de cervix, nu este nevoie de vizitarea doctorilor, ci doar trebuie sa asteptati cel putin doua zile dupa ce s-a incheiat perioada menstruala, pentru a face din nou sex. Nu este nevoie de medic nici daca durerile din timpul partidelor amoroase sunt cauzate de menopauza sau nelubrifierea naturala a vaginului. In aceste situatii, este nevoie de un preludiu mai lung sau de folosirea lubrifiantilor din comert.

In restul cauzelor, este nevoie de vizita la un medic ginecolog, care este in masura sa rezolve problemele. In plus, zonele genitale au nevoie de control medical in mod regulat.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!