AJUTOR DE SOMAJ PENTRU ABSOLVENTI

AJUTOR DE SOMAJ PENTRU ABSOLVENTI 4 10
4 stele

37282 vizualizari  |  26 comentarii

Absolventii din aceasta vara pot primi indemnizatie de somaj doar daca si-au depus actele necesare la agentia de ocupare din raza de domiciliu n termen de 60 de zile de la data absolvirii. Conform Legii 76/ 2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj, prin absolvent al unei institutii de nvatamnt se ntelege persoana care a obtinut o diploma sau un certificat de studii, n conditiile legii, ntr-una din institutiile de nvatamnt gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat sau particular, autorizat sau acreditat. Concret, absolventii sunt tineri n vrsta de minimum 16 ani, care n 60 de zile de la absolvire s-au nscris n evidentele agentiilor pentru ocuparea fortei de munca. De asemenea, sunt considerati beneficiari si absolventi ai scolilor speciale pentru persoane cu handicap persoane n vrsta de minimum 16 ani care nu au reusit sa se ncadreze n munca, potrivit pregatirii profesionale, indiferent daca s-au nregistrat n prealabil sau nu la agentiile judetene pentru ocuparea fortei de munca. Absolventii beneficiaza de indemnizatie de somaj doar 6 luni, cuantumul acesteia reprezentnd 50% din salariul de baza minim brut pe tara, n vigoare la data stabilirii dreptului. Daca reusesc sa-si gaseasca o slujba dupa ce se nscriu n somaj, absolventii vor primi, pe lnga salariu, din fondul de somaj, lunar, un cuantum reprezentnd 30% din ajutorul de somaj, pna la mplinirea celor 6 luni ct ar fi primit indemnizatia de somaj. Absolventii din Bucuresti pot obtine informatii suplimentare la agentiile locale pentru ocuparea fortei de munca, n sectorul de domiciliu: Agentia Locala Sector 1 - Piata Amzei nr. 13, tel. 212.52.74, e-mail: sector1 ajoform.anofm.ro, Agentia Locala Sector 2 - str. Luca Stroici nr. 13, tel. 211.85.19, e-mail: sector2 ajofm.anofm.ro; Agentia Locala Sector 3 - str. Matei Basarab nr. 54, tel. 321.20.24, e-mail: sector3 ajofm.anofm.ro; Agentia Locala Sector 4 - tel. 460.77.50, e-mail: sector4 ajofm.anofm.ro; Agentia Locala Sector 5 - bd. Pieptanari nr. 64, tel. 336.67.71, e-mail: sector5 ajof.anofm.ro; Agentia Locala Sector 6 - Bd. Timisoara nr. 59, tel. 413.24.30, e-mail: sector6 ajofm.anofm.ro; Centrul de Informare si Consiliere n Cariera si centrul de Consiliere pentru Persoane cu Diazibilitati - str. Vnatori nr. 1, sector 5, tel. 337.21.94.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: AJUTOR  ABSOLVENTI 
Comentarii

Raspunde-i

buna....am si eu o problema,am terminat postliceala in august,si am fost la fortrtele de munca pt a vedea daca beneficiez de ajutor de somaj.nu am primit un raspuns clar deoarece am beneficiat si acum 10 ani la terminarea liceului;poate cineva sa ma lamureasca daca am sau nu drept la somaj cele 6 luni?va multumes anticipat!

Raspunde-i

buna....am si eu o problema,am terminat postliceala in august,si am fost la fortrtele de munca pt a vedea daca beneficiez de ajutor de somaj.nu am primit un raspuns clar deoarece am beneficiat si acum 10 ani la terminarea liceului;poate cineva sa ma lamureasca daca am sau nu drept la somaj cele 6 luni?va multumes anticipat!

Raspunde-i

buna ziua, Am si eu o intrebare, poate ma putei ajuta. Daca eu am terminat facultatea dar nu am dat licenta, ma pot inscrie la somaj?

Raspunde-i

buna! am si eu o intrebare, poate reuseste cineva sa ma lamureasca si pe mine: acum 3 ani am terminat liceul si m''am inscris la o facultate, iar acum nu mai am posibilitatea sa o termin! daca "inghet" anul sau daca renunt la ea, mai pot primi acest ajutor de somaj?

Raspunde-i

Eu nu mai inteleg nimic. Un avocatul mi-a zis ca e 75% din salariu minim brut. Doar la cei care au terminat liceul e 50%. Ceea ce mi se pare corect, a termina liceul nu e totuna cu a termina o facultate! Totusi, cand citesc pareri de studenti ce iau doar 300 lei (adica 50%) vad ca legea nu se aplica normal. Ceea ce e de inteles, traim (din pacate!!) in Romania.

Raspunde-i

DA !!!! RASPUNSUL ESTE DAAAAAAAA !!!

Raspunde-i

dar daca au trecut cele 60 de zile de la absolvire,nu mai am cum sa ma inscriu la somaj?

Raspunde-i

guvernantii nostri ar putea trai cu aceasta suma ridicola o luna de zile!?

Raspunde-i

ajutorul pentru somaj am inteles ca este 255 lei pentru absolventi si o primesti doar 6 luni...exact cum a spus kolo2088 nu se poate traii cu atat...si totusi chiriile pentru studenti zic ei ca cele mai mici sunt 200 euro...cum puii mei sa traiesti asa??si bani de mancare si etc?pe aia de unde sa ii mai scoti? haideti oameni buni sa plecam din tara si sa ne vedem de viata si sa ii lasam pe dragi nostri conducatori sa moara aici

Raspunde-i

ce acte sunt necesare pt primirea acestui ajutor de somaj? multumesc anticipat

Raspunde-i

Care 300lei eu iau 192lei ajutor de somaj!!!!Normal ca nu poti sa traiesti cu asa o suma pe luna!!!!

Raspunde-i

Ridicol, termini facultatea si primesti 300 de lei. Cum p. mea poti sa tariesti din 300 de lei intro luna? S-ar trebui sa punem pe astia din parlament, sa tariasca numai o luna asa. Intr-o tara normala este macar 200 de euro.

Raspunde-i

Eu am terminat liceul si ma-m inscris la facultate dar nu am lucrat nicaieri inainte.In acest caz pot benificia de ajutor de somaj??

Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook