Alergiile ar putea proteja impotriva cancerului

0 stele

1495 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Alergiile ar putea proteja impotriva cancerului

Nu este tocmai placut sa ai alergii, dar acestea ar putea deveni dintr-o data mai usor de suportat! Un nou studiu sugereaza ca alergiile de contact ar putea proteja impotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cel la san sau de piele.

Specialistii au luat in considerare datele obtinute de la 17.000 de adulti din Danemarca, testati pentru a determina daca sufera de alergii de contact, un tip de alergie rezultat in urma contactului direct cu substante de tipul acetonei sau a unor metale comune, cum ar fi nichelul sau cobaltul.

In general, oamenii cu asemenea alergii dezvolta o iritatie in zona atinsa de alergen intr-un interval de pana la 24 de ore. Circa o treime dintre participantii la studiu au fost testati pozitiv cu cel putin o alergie de contact, femeile fiind mai predispuse (41%) decat barbatii (26%).

Participantii au fost testati intre anii 1984-2008. Cercetatorii de la Centrul National de Cercetare a Alergiilor din Danemarca au examinat cazurile de cancer la participantii la studiu pe o perioada mare de timp, iar rezultatele au indicat ca barbatii si femeile cu alergii de contact prezentau rate mult mai scazute de cancer la san si cancer de piele non-melanom.

De asemenea, studiul a mai indicat si faptul ca femeile cu alergii de contact erau afectate in numar mai mic de cancerul cerebral, in comparatie cu cele care nu aveau acest tip de alergii. Cu toate acestea, cercetatorii au descoperit ca atat femeile, cat si barbatii cu alergii de contact erau mai predispusi la cancer de vezica urinara, probabil din cauza "acumularii de metaboliti la nivelul vezicii urinare".

Prezenta scazuta a cancerului cerebral, al celui la san si de piele la persoanele cu alergii de contact ar putea fi urmarea felului in care functioneaza sistemul lor imunitar. Specialistii sunt de parere ca rezultatele studiului sustin ipoteza imunosupravegherii, conform careia indivizii cu asa-numita hiperimunitate au parte de efectele secundare ale alergiilor. Aceasta hiperimunitate ar putea fi explicatia pentru protectia impotriva anumitor tipuri de cancer.

Dana Saporan - editor Studentie.ro
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CANCER  CONTACT  ALERGII  alergii de contact 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!