Amazon va deschide magazinul viitorului: Fara casa, fara cozi, fara cash (Video)

0 stele

402 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  7 dec 2016

Amazon va deschide magazinul viitorului: Fara casa, fara cozi, fara cash (Video)
Amazon a anuntat ca va inaugura anul viitor un nou concept de magazin fizic: dispar casele de marcat, deci si cozile, iar plata produselor se va face automat, printr-o aplicatie instalata pe smartphone.

Proiectul reprezinta trecerea companiei din online in offline si ar putea fi o inovatie in retail, arata The Independent.

Magazinul, numit Amazon Go, va fi echipat cu tehnologii performante care vor permite clientilor sa-si umple cosul cu produse si sa iasa pe usa fara ca acestea sa mai fie scanate.

Mai multe companii au cochetat de-a lungul timpului cu idei similare, insa niciuna nu a implementat un astfel de sistem in SUA. Exista, totusi, un magazin care functioneaza pe un principiu asemanator in Suedia.

Insa iata cum va functiona Amazon Go:
- clientul descarca o aplicatie pe smartphone;- apoi va trece telefonul printr-un scaner aflat la intrarea in magazin;- clientul va lua produsele pe care vrea sa le cumpere de pe raft;- folosind o combinatie de tehnologii - printre care se numara inteligenta artificiala si sisteme pe baza de radiatii infrarosii - va identifica produsele luate de pe raft si le va pune in cosul virtual, inclus in aplicatie;- in cazul in care clientul pune un produs inapoi pe raft, acesta va fi eliminat din cosul virtual;- cand termina cumparaturile, clientul iese pur si simplu din magazin;- dupa ce va trece de scanerul de-afara, aplicatia va calcula cat costa cumparaturile si va retrage banii din contul de pe Amazon al clientului.
Pentru a intelege mai bine sistemul, compania a facut si un videoclip de prezentare:Primul Amazon Go va fi deschis in Seattle, SUA, la inceputul anului viitor. Iar daca va avea succes, atunci multi retaileri l-ar putea copia, caci asta inseamna ca un magazin nu va mai avea nevoie de multi angajati ca sa functioneze.
Via Ziare.com

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!