ANOSR ofera locuri de tabara gratuite pentru studentii care provin din medii defavorizate

0 stele

727 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  | 13 iul 2015

ANOSR ofera locuri de tabara gratuite pentru studentii care provin din medii defavorizate

Studentii cu venituri reduse, orfani, cu dizabilitati, de etnie roma, proveniti din mediul rural, din casele de copii sau plasament familial vor putea aplica pentru un loc de tabara la mare pus la dispozitie de Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania.

In fiecare an, Ministerul Tineretului si Sportului pune la dispozitia structurilor care promoveaza voluntariatul in randul studentilor un numar de locuri de tabara. ANOSR a hotarat sa atraga atentia asupra lipsei unor masuri eficiente de integrare a tinerilor din grupuri defavorizate in invatamantul superior si sa isi ofere locurile de tabara pentru acei tineri care au reusit sa treaca peste provocarile mediului social din care provin si au devenit si se mentin studenti.

In cadrul acestei tabere, ANOSR va organiza o serie de discutii si dezbateri cu acesti studenti in legatura cu problemele si obstacolele cu care se confrunta in viata studenteasca de zi cu zi si va inainta ulterior Ministerului Educatiei posibile masuri care ar trebui luate pentru ca acesti tineri sa aiba sansa unui traseu educational normal. ANOSR este ingrijorata de faptul ca numarul studentilor din Romania s-a injumatatit in ultimii ani de zile, iar tinerii fara posibilitati sau care au nevoi speciale nu sunt integrati in sistem, in ciuda potentialului imens al acestora pe care Romania il pierde. Deasemenea, ANOSR a atras atentia asupra ratei uriase de abandon universitar din Romania - de 40%, cei mai multi dintre tineri ajungand in aceasta situatie fie din lipsa banilor, fie din cauza alegerii gresite a facultatii pentru ca nu au beneficiat de servicii eficiente de consiliere.

Studentii doritori sa participe in aceasta tabara pot completa un formular online pana la data de 31 iulie 2015, atasand si o serie de documente justificative prin care sa faca dovada incadrarii in cel putin una din categoriile sociale vizate. Tabara va avea loc in statiunea Vama Veche, in perioada 12-17 august 2015, cazarea si masa fiind asigurate in mod gratuit pentru participanti. Mai multe informatii despre acest proces se pot gasi pe site-ul federatiei - www.anosr.ro.

„In Romania exista multe categorii de studenti pentru care este o adevarata provocare sa parcurga un ciclu de invatamant superior, din cauza numeroaselor piedici pe care le intampina. ANOSR a militat intotdeauna pentru politici reale de echitate care sa asigure accesul la invatamant al tuturor tinerilor, indiferent de problemele cu care se confrunta. Pentru al doilea an la rand cedam locurile de tabara aferente federatiei noastre, venind in sprijinul studentilor proveniti din categorii defavorizate si oferindu-le sansa sa se recreeze intr-o tabara la mare, timp de cinci zile, tabara la care, altfel, probabil nu ar fi avut acces. Ne dorim sa ii sprijin pe acesti studenti prin orice mijloace putem, sa aflam care sunt problemele lor si sa cautam impreuna solutii pentru acestea. Speram ca in viitor sa vedem preocupari pentru acesti tineri si din partea Ministerului Educatiei sau a altor institutii ale statului, pentru ca de multe ori avem impresia ca noi suntem singurii care constientizeaza ca a face o facultate in Romania nu tine doar de talentele si abilitatile pe care le ai, ci de mediul din care provii si veniturile pe care le are familia ta.” - Vlad Chereches, Vicepresedinte Educational ANOSR
 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ANOSR  tabere  studenti defavorizati 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!