Aparitie noua la Editura Herald, "Mintea ca intamplare " de LINDEN J. DAVID , in colectia MATHESIS

0 stele

639 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Aparitie noua la Editura Herald, 'Mintea ca intamplare ' de LINDEN J. DAVID , in colectia MATHESIS

Despre carte: MINTEA CA INTAMPLARE
Cum ne-a oferit evolutia creierului iubirea, memoria, visele si pe Dumnezeu
Intr-o carte deopotriva extrem de erudita si de accesibila, neurosavantul David Linden contrazice asumptia larg raspandita potrivit careia creierul este exemplul suprem de design desavarsit - oferindu-ne in schimb o explicatie convingatoare a modului in care evolutia aleatorie a creierului a rezultat in formarea fiintelor umane.

 

Reprezentand un ghid catre lumea de multe ori ilogica a functiei neuronale, Mintea ca intamplare ne arata cum creierul nu reprezinta o masinarie de rezolvat probleme multifunctionala si optimizata, ci mai degraba o aglomerare ciudata de solutii ad hoc care au fost ingramadite una peste alta in milioane de ani de evolutie. In plus, Linden ne spune modul in care constrangerile designului evoluat al creierului au condus in cele din urma la aproape fiecare particularitate specific umana: copilaria noastra lunga, capacitatea de a avea o memorie extinsa, cautarea iubirii si a relatiilor de lunga durata, nevoia de a crea naratiuni convingatoare si, pana la urma, impulsul cultural universal de a crea explicatii atat religioase cat si stiintifice. Prin intermediul unor incursiuni in biologia evolutionista, aceasta analiza a functiei mentale raspunde la unele dintre cele mai intalnite intrebari ale noastre despre cum am ajuns sa fim ceea ce suntem.
 *
"Un amestec inteligent de stiinta solida si studii de caz fascinante... Cel mai puternic punct al cartii il constituie talentul lui Linden de a demistifica biologia si neurostiinta".
Publishers Weekly

Despre Autor:

David J. Linden este profesor in Departamentul de Neurostiinta din cadrul Johns Hopkins University School of Medicine si este redactor sef al Journal of Neurophysiology. Este recunoscut pentru interesul sau in popularizarea neurostiintelor, cautand sa gaseasca limbajul cel mai simplu si inteligibil in transmiterea informatiilor. Mintea ca intamplare a fost distinsa cu medalia de argint la categoria Stiinta de catre Independent Publisher Association.
 
Titluri de autor:

The Compass of Pleasure: How Our Brains Make Fatty Foods, Orgasm, Exercise, Marijuana, Generosity, Vodka, Learning, and Gambling Feel So Good, The Biology of Psychological Disorders
 Despre Editura Herald
Infiintata din 1994, Editura Herald are un  profil editorial structurat si coerent, dublat de calitatea inalta a lucrarilor, in acest fel si-a asigurat o pozitionare distincta pe piata si o prezenta marcanta la incidenta unor domenii ca spiritualitate, religie, teologie, filozofia culturii, ezoterism. Cele 20 de colectii tematice sunt structurate in asa fel incat sa ofere cunoasterea detaliata a unui domeniu anume. ( www.edituraherald.ro )
Referinte:
„Peste 20 de colectii cu titluri dintre cele mai incitante.” (Observator cultural);
„Editura Herald, stapana nisei cartilor de spiritualitate…” (New York Times Book Review)

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!