ARACIP A ELABORAT UN GHID DE APLICARE A STANDARDELOR DE REFERINTA

ARACIP A ELABORAT UN GHID DE APLICARE A STANDARDELOR DE REFERINTA 3 6
3 stele

16559 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

ARACIP A ELABORAT UN GHID DE APLICARE A STANDARDELOR DE REFERINTA
Standardele de referinta (de calitate), pe baza carora Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar va evalua unitatile de invatamant, sunt aduse, din nou, in dezbatere publica pana la sfarsitul lunii septembrie.
Constantin Iosifescu, presedintele ARACIP, considera ca  `prelungirea si extinderea consultarii publice se impun deoarece acest tip de standarde reprezinta o noutate pentru sistemul national de invatamant preuniversitar`.

Standardele au fost deja supuse dezbaterii publice, din aprilie. In urma discutiilor s-a stabilit orientarea generala a evaluarii interne si externe a calitatii, simplificarea procedurilor de evaluare si responsabilizarea furnizorilor de educatie in evaluarea interna a calitatii si in probarea nivelului de calitate atins pentru fiecare indicator de catre o scoala. Totodata, va fi pus in dezbatere un ghid de aplicare a acestor standarde, care sa fie utilizat atat de Comisia de evaluare si asigurare a calitatii, pentru evaluarea interna, cat si de expertii ARACIP, in evaluarea externa. Ghidul include modul in care standardele de referinta vor fi utilizate si exemple de dovezi care arata nivelul calitatii existent intr-o scoala.
Cele doua documente se gasesc pe site-ul ARACIP http://aracip.edu.ro/

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Aplicare  Ghid  ARACIP  ELABORAT  rata de referinta 
Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook