"Arata ca-ti pasa!" a adus zambete copiilor de Craciun

0 stele

545 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

'Arata ca-ti pasa!' a adus zambete copiilor de Craciun

Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi (ASFI) a organizat, in perioada 6-11 decembrie, cea de-a IX-a editie a proiectului "Arata ca-ti pasa!".

Anul acesta, ASFI a reusit sa stranga fondurile necesare ajutorarii a doua familii nevoiase, 23 de copii defavorizati din satul Rediu si o fetita ce sufera de anemie, internata la spitalul "Sfanta Maria" Iasi.

La cele trei concerte caritabile sustinute de Asociatia Studentilor Francofoni din Iasi pe 6 decembrie la Palas Mall, in Atrium; pe 9 decembrie la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, in Aula Magna si pe 11 decembrie la Colegiul National "Costache Negruzzi", in Sala de festivitati au fost prezente: Corul Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii din Iasi, Corul "Sf.Ioan Cucuzel", Corul "Trisanghyon", Corul "Mélodie" al Institutului Francez Iasi, Corul "Mitropolitul Iosif Naniescu", Corul "Aletheia", Corul "Invierea" al Asociatiei Studentilor Crestini Ortodocsi din Romania, Corul "Ceata de medicinisti", Corul "Literatii", Grupul vocal barbatesc "Cvartson", Corul "Axios", Corul "Iphos" si Corul ASFI, alaturi de solistii Leonard Lutia, Marcu Rares si Ana-Maria Ababei, care au impresionat publicul prin colinde si cantece specifice sarbatorilor de iarna.

Fiecare concert a reunit peste 150 de spectatori, fiind stranse donatii in valoare de 2500 RON.

De asemenea, ziua de sambata, 13 decembrie, a fost dedicata celor 23 de copii nevoiasi din comuna Rediu, ce au avut parte de o vizita in Iasi, unde au desfasurat numeroase activitati distractive alaturi de voluntarii ASFI.
Declaratia coordonatorilor proiectului, Dana Nituc si Ana-Maria Rosca:

"Pentru ASFI, Arata ca-ti pasa reprezinta mai mult decat un proiect caritabil, e un proiect despre si pentru oameni, oameni care se implica, care muncesc si renunta la timpul lor liber pentru a aduce zambetul pe buzele catorva oameni nevoiasi. E un mod prin care daruim putin de la noi si ii indemnam si pe cei din jurul nostru sa faca la fel, sa fie mai buni si sa renunte la o suma infima pentru a aduce bucurie in casele catorva familii sarmane. Astfel, demonstram ca nu e greu sa arati ca-ti pasa de cel de langa tine, ca nu trebuie sa faci un efort grandios pentru a face pe cineva fericit, ci trebuie sa daruiesti din inima!"

Declaratia Alexandrei Popa, presedinte ASFI:
"Arata ca-ti pasa! este singurul proiect caritabil pe care ASFI il organizeaza, marcand si inceputul activitatii unei noi generatii. Le spuneam si voluntarilor ca un astfel de proiect nu trebuie si nu poate fi explicat, prin urmare, emotia investita se resimte mereu, prin timpul si asa zisul efort al fiecaruia dintre noi.

Aceasta perioada a anului doar ne apropie de scopul nostru. Consider ca oamenii ar trebui sa fie mereu atenti la cei de langa ei, nu doar in preajma Craciunului. si pe aceasta cale, echipa ASFI doreste sa le multumeasca tuturor sponsorilor si partenerilor, media si institutionali, dar mai ales oamenilor care au empatizat cu telul nostru. Sarbatori fericite!"

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: CRACIUN  studenti iasi  asfi  arata ca-ti pasa 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!