Asfaltul favorizeaza aparitia astmului

0 stele

980 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Lumea moderna se confrunta cu o adevarata epidemie de astm, atrag atentia medicii. Peste 300 milioane de persoane sufera de aceasta boala, iar numarul astmaticilor este n continua crestere. Predispozitia genetica are un rol important, dar mediul nconjurator si stilul de viata modern favorizeaza instalarea bolii.

 

Satenii, la adapost de astm Prof. dr. Tari Haahtela, directorul Spitalului Universitar pentru Piele sI alergii din Helsinki, Finlanda, a coordonat mai multe studii care sa determine cauzele raspandirii astmului. Echipa sa a studiat populatia din partea finlandeza si din partea rusa a regiunii Karelia si a constatat ca oamenii din mediul rural se imbolnavesc mai rar de astm. "Dupa razboi au aparut antibioticele, vaccinarile, apa curenta, laptele pasteurizat.

 

Toate acestea au redus expunerea la microbi", a declarat prof. dr. Tari Haahtela. acesta a mai constatat ca numarul persoanelor care sufera de astm este direct proportional cu dezvoltarea unei tari si, implicit, cu suprafata de asfalt existenta. Pe de alta parte, costurile tratarii astmului sunt foarte mari. "Medicii trebuie sa urmareasca patru principii: sa inceapa tratamentul cu antiinflamatoare, sa ofere medicamente in raport cu severitatea bolii, sa nceapa devreme tratamentul n cazul astmului sever si sa educe pacientii", a mai spus prof. dr. Tari Haahtela.

 

Boala poate fi confundata cu raceala astmul este o boala inflamatorie a cailor respiratorii, iar pacientii care sunt afectati au dificultati n respiratie, simt ca se sufoca, le este mai greu sa expire decat sa inspire aer si se aud suieraturi la respiratie. "Exista anumiti factori de risc care duc la instalarea bolii. Avem, pe de-o parte, alergenii, precum acarienii sau polenul, si, pe de alta parte, infectiile respiratorii, raceala si gripa. De asemenea, raceala si expunerea la alergeni cresc riscul de spitalizare", a declarat prof. dr. David Price, de la Universitatea din aberdeen, Marea Britanie, in cadrul unui seminar organizat la Bruxelles.

 

Astmul este o afectiune ignorata la inceput, mai spune medicul, ceea ce face ca ea sa se cronicizeze, iar tratamentul sa fie intarziat pana apar simptome severe. De cele mai multe ori, un pacient pune criza pe seama unei raceli. Tratamentul astmului se face, cel mai adesea, cu antiinflamatoare, de tipul spray-ului cu cortizon, administrat in criza. Deoarece astmul este o boala cronica, ea trebuie tratata permanent, nu numai in timpul crizelor. Un tratament corect previne aparitia altor crize si agravarea bolii. "Spre deosebire de cancerul de plamani sau bronhopneumopatia obstructiva cronica, unde nu putem face mai nimic, in cazul astmului, problemele pot fi rezolvate, astfel ncat pacientul sa duca o viata normala", a mai spus prof. dr. David Price.

 

EVZ

 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: ASFALTUL  FAVORIZEAZA  APARITIA  ASTMULUI 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!