Atelier experimental: Asamblaje II – Praguri la Sibiu

Atelier experimental: Asamblaje II – Praguri la Sibiu 5 1
5 stele

1243 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Atelier experimental: Asamblaje II – Praguri la Sibiu

Intre  16 si 18 iulie  la Dealu Frumos din Sibiu  Fundatia Arhitext  isi propune sa imbine spatiul cu sunetul si cu imaginea la a doua editie a Atelierului experimental ‘Asamblaje II - Praguri’. Se doreste asadar o reapropiere si (re)cunoastere reciproca, pe multiple planuri - teoretic, practic, inter-uman - intre actorii (artistii) din domeniile avute in vedere (arhitectura, muzica, film), atat prin dialog direct cat si prin participarea la un experiment comun, (pe)trecand diverse parguri.

Asamblaje II - Praguri va avea ca punct de plecare una dintre numeroasele definitii, cea (figurativa) din DEX, care vede pragul ca un inceput al unei situatii noi, limita care desparte doua situatii, perioade si spatii diferite, sau din NODEX: ‘ajun a ceva (a unei noi perioade de timp, a unui eveniment, a unei situatii, a unui spatiu)’. Este vorba de un spatiu ragaz si un timp zabava, unul inventat si /sau unul imaginar(t), dar care va contine ca orice utopie, iluzie sau vis al vostru. Pana la urma este propriul vostru exercitiu de (pe)trecere sau de initiere.


Vom asambla spatiul (arhitectura): ‘5 o’clock Arhitext’ pe tema evenimentului, Praguri, alaturi de invitatii nostri: Bogdan Ghiu, Sabin Bors, Voicu Popescu, Alexandru M. Sandu, Vlad Gaivoronschi, Mihai Pienescu, Ioan Andreescu, Rudolf Poledna, Adrian Mihalache, Mihai Ioan Baba, Ionut Butu, Livia Ivanovici, s.a., cu sunetul (muzica): Corul Sound (repertoriu de jazz), Stefana Molnar (flaut si voce), Stefan Ciobanete(DJ) si cu imaginea (filmul): filme experimentale de arhitectura, arta video.


Intalnirea, gazduita de Centrul de Studii de Arhitectura Vernaculara de la Dealu Frumos, este menita sa promoveze identitatea fiecarei arte dar si respectarea si promovarea diversitatii. ‘Asamblajele II - Praguri’ pot naste la randul lor noi identati inter-corelate care sa contribuie la dialogul inter-generatii (cu care, noile generatii se identifica foarte usor si pe care generatiile mature le pot macar tatona/intelege, chiar daca nu pot, sau nu vor sa le ‘accepte’ deocamdata) si la punerea in valoare a diferentelor culturale mostenite - pe care comunitatile traditionale le revendica si pe care generatiile tinere le pot asimila, desi in momentul de fata par mai curand indiferente fata de ele.


Va invitam asadar alaturi de noi  sa (pe)trecem praguri si sa fim prezenti la intalnirea dintre spatiu, sunet si imagine din cadrul acestui atelier experimental. Mai mult ne dorim ca prin acest experiment sa va(ne) purtati (tot la figurat) peste pragurile gandite si inchipuite de voi.

Studentie.ro este partener media al evenimentului. 

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: FUNDATIA  Expozitie  ATELIER 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

Targ de Handmade Fairy Tale Targ de Handmade Fairy Tale