AU BATRANII NEVOIE DE MAI MULT SOMN?

0 stele

4110 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

AU BATRANII NEVOIE DE MAI MULT SOMN?
Cei mai multi batrani - fie ca vorbim de parinti sau bunici, au nevoie de aproximativ aceeasi cantitate de somn ca si noi - sapte pana la noua ore pe noapte.
Din nefericire, cei mai multi adulti-batrani nu dorm atat pe cat ar trebui, cauza cea mai frecventa fiind - ati ghicit! insomnia. Un studiu releva faptul ca la adultii peste 65 de ani, 13 procente dintre barbati si 36 procente din femei au nevoie de mai mult de 30 de minute pentru a adormi.
De asemenea, persoanele mai in varsta dorm mai putin adanca si se trezesc mai des noaptea, motiv pentru care acestia dorm mai des in timpul zilei. Somnul de noapte s-ar putea schimba si odata cu inaintarea in varsta. Multi adulti au tendinta de a se culca mai devreme seara si trezi tot devreme, dimineata.
Un sfat pretios pentru voi ar fi sa va culcati si treziti la aceeasi ora in fiecare zi, chiar si in weekenduri. Pastrand un orar fix iti mentii ritmul cardiac constant. In aceeasi idee, nu consuma alcool sau fuma pentru a-ti induce somnul - te vei trezi cu o insomnie de toata frumusetea. Daca ai cum, foloseste dormitorul DOAR pentru dormit - daca nu iti este somn, iesi din camera. Intoarce-te doar cand esti pregatit de somn.
Ana Turta - editor Studentie.ro

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: BATRANII  credite de studii 
Adauga comentariul tau