Avantajele telemuncii pentru angajati si angajatori

Avantajele telemuncii pentru angajati si angajatori 5 1
5 stele

286 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

Avantajele telemuncii pentru angajati si angajatori

Ce este telemunca?

Telemunca înseamn─â munca la domiciliu folosind tehnologia modern─â pentru a p─âstra leg─âtura cu angajatorul. Telemunca se poate desf─â╚Öura oriunde în afar─â de zona tradi╚Ťional─â de lucru. Se poate lucra de acas─â sau dintr-o cafenea. Orice loca╚Ťie este potrivit─â atât timp cât asigur─â un mediu confortabil pentru buna desf─â╚Öurare a activit─â╚Ťii lucrative. Suportul tehnic include obiecte folosite pentru munc─â. Pentru telemunc─â sunt necesare un PC sau laptop cu conexiune activ─â la internet. Unii angaja╚Ťi folosesc email-ul, faxul, telefonul mobil sau un echipament pentru videoconferin╚Ť─â.

Orele de lucru pot varia atât timp cât angajatul termin─â ce i se d─â de f─âcut în termenul stabilit.

Avantaje ale telemuncii pentru angaja╚Ťi ╚Öi angajatori:

Nu exist─â cheltuieli pentru îngrijirea copiilor

Telemunca îi ajut─â pe cei care muncesc s─â reduc─â cheltuielile pentru îngrijirea copiilor. Pentru p─ârin╚Ťii singuri, îngrijirea copiilor conteaz─â foarte mult. Ei trebuie s─â aib─â grij─â de copii ╚Öi s─â mearg─â ╚Öi la munc─â. În plus, nu le place s─â stea departe de cei dragi. Cu toate acestea, munca la distan╚Ť─â este o solu╚Ťie excelent─â pentru a reduce cheltuielile destinate îngrijirii copiilor. De asemenea, ofer─â angaja╚Ťilor mai mult timp pentru familie.

Posibilitatea de a lucra de acas─â ajut─â p─ârin╚Ťii s─â lucreze în timp ce î╚Öi cresc copiii. Ei nu mai sunt nevoi╚Ťi s─â piard─â timpul cu deplas─ârile. Telemunca ofer─â o solu╚Ťie u╚Öoar─â de a economisi timp. Le d─â posibilitatea oamenilor s─â petreac─â mai mult timp cu prietenii. Acest lucru îi face mai ferici╚Ťi ╚Öi mai loiali. Oamenii au posibilitatea de a lucra când ╚Öi unde ei pot fi mai eficien╚Ťi, ceea ce îmbun─ât─â╚Ťe╚Öte productivitatea.

Pe lâng─â cre╚Öterea productivit─â╚Ťii, munca la distan╚Ť─â ajut─â ╚Öi companiile, permi╚Ťându-le s─â recruteze cei mai buni oameni, indiferent de locul în care tr─âiesc. Telemunca este o solu╚Ťie benefic─â atât pentru angajatori, cât ╚Öi pentru angaja╚Ťi.

Telemunca crește productivitatea

Studiile arat─â c─â persoanele care au un program de lucru flexibil contribuie la o cre╚Ötere a productivit─â╚Ťii. De ce? Fiindc─â se pare c─â oamenii sunt mai ferici╚Ťi ╚Öi mai pu╚Ťin stresa╚Ťi atunci când au un anumit control asupra vie╚Ťii lor profesionale.

Telemunca ajut─â angajatorii în procesul de recrutare

Recrutarea ╚Öi formarea noilor angaja╚Ťi este un proces costisitor. Companiile caut─â mereu modalit─â╚Ťi de a-╚Öi îmbun─ât─â╚Ťi procesele de recrutare ╚Öi de a-╚Öi p─âstra angaja╚Ťii. Flexibilitatea ╚Öi telemunca pot ajuta în ambele privin╚Ťe. Dorin╚Ťa de a recruta oameni afla╚Ťi la distan╚Ť─â extinde poten╚Ťialul g─âsirii de oameni preg─âti╚Ťi din punct de vedere profesional, mai ales atunci când vine vorba de mii de oameni care î╚Öi doresc un loc de munc─â flexibil. De asemenea, studiile arat─â c─â lucr─âtorii flexibili sunt mult mai mul╚Ťumi╚Ťi ╚Öi, prin urmare, este mai pu╚Ťin probabil s─â p─âr─âseasc─â o companie. Mai mult, companiile care ofer─â flexibilitate au un cuvânt de spus, atât pe plan intern, cât ╚Öi pe plan extern, ceea ce poate fi benefic pentru recrutare.

Telemunca îmbun─ât─â╚Ťe╚Öte moralul

Lucr─âtorii care pot munci de la distan╚Ť─â ╚Öi au un program de lucru flexibil tind s─â fie mai s─ân─âto╚Öi, atât fizic cât ╚Öi emo╚Ťional. Se pare c─â stresul este mult mai sc─âzut în rândul celor care muncesc de la distan╚Ť─â. Studiile arat─â c─â, de asemenea, flexibilitatea este bun─â pentru creier, facându-i pe angaja╚Ťi mai ferici╚Ťi ╚Öi mai creativi. În plus, telemunca îmbun─ât─â╚Ťe╚Öte moralul.

Telemunca este eco-friendly

Pentru a ajuta angaja╚Ťii s─â se simt─â mai bine ╚Öi s─â fie mai productivi, telemunca poate ajuta companiile s─â contribuie la reducerea schimb─ârilor climatice. Eliminarea sau reducerea transportului cu ma╚Öina sau cu avionul contribuie la reducerea polu─ârii ╚Öi emisiilor de gaze cu efect de ser─â. Utilizarea corect─â a videoconferin╚Ťelor ╚Öi a altor instrumente de comunicare la distan╚Ť─â poate ajuta companiile s─â reduc─â c─âl─âtoriile de afaceri, ceea ce reduce ╚Öi poluarea. Oamenii care lucreaz─â de acas─â folosesc de asemenea mai pu╚Ťin─â electricitate, mai pu╚Ťine consumabile ╚Öi mai pu╚Ťine echipamente de birou, reducând pierderile. Cine î╚Öi dore╚Öte o afacere ecologic─â, flexibilitatea ar trebui s─â fac─â parte din cultura sa.

Telemunca este rentabil─â

Dup─â cum am men╚Ťionat, flexibilitatea duce, de obicei, la îmbun─ât─â╚Ťiri în recrutarea ╚Öi men╚Ťinerea angaja╚Ťilor. Deoarece angajarea ╚Öi formarea noilor angaja╚Ťi este costisitoare, acesta este un beneficiu evident în ceea ce prive╚Öte costurile. Companiile care opteaz─â pentru telemunc─â pot, de asemenea, economisi bani pentru achizi╚Ťionarea sau închirierea spa╚Ťiilor de birouri, deoarece vor avea nevoie de mai pu╚Ťine spa╚Ťii pentru lucr─âtorii locali. Flexibilitatea muncii tinde, de asemenea, s─â reduc─â absenteismul angaja╚Ťilor ╚Öi poate permite companiilor s─â î╚Öi adapteze mai u╚Öor salariile la schimb─ârile de sezon sau de locuri de munc─â, generând beneficii suplimentare de cost. În cele din urm─â, când angaja╚Ťii unei companii lucreaz─â de acas─â, compania nu trebuie s─â-╚Öi fac─â griji cu privire la pierderea productivit─â╚Ťii atunci când se întrerupe curentul, are loc o furtun─â sau alt dezastru natural care îi împiedic─â pe angaja╚Ťi s─â ajung─â la munc─â.

A╚Öadar, se poate observa c─â, atunci când angaja╚Ťii ╚Öi angajatorii opteaz─â pentru telemunc─â, via╚Ťa tuturor devine mai bun─â.

În România, Euramis Consulting este firma de prest─âri servicii securitatea ╚Öi s─ân─âtatea muncii (SSM) ╚Öi situa╚Ťii de urgen╚Ť─â (SU), cu 20 de experien╚Ť─â, care înc─â din anul 2008 ofer─â o platform─â e-learning benefic─â pentru cei care vor s─â opteze pentru telemunc─â. Telemunca nu exclude obliga╚Ťiile angajatorului ╚Öi angajatului privind securitatea muncii ╚Öi situa╚Ťiile de urgen╚Ť─â, acestea fiind foarte multe !Euramis Consulting s-a specializat pentru oferirea asisten╚Ťei tehnice ╚Öi juridice pentru conformarea cu cerin╚Ťele legale SSM-SU în cadrul telemuncii, atât pentru angajator cât ╚Öi pentru angajat.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!