BANCILE INCEP SA OFERE CREDITE PE 35 DE ANI

0 stele

2237 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

In spatele extinderii perioadelor de rambursare se afla dorinta bancilor de a acorda credite cat mai mari. Deja mai toate institutiile au in oferta imprumuturi pe 30 de ani. In urma cu un an foarte putine banci ofereau credite pentru achizitia sau constructia de locuinte pe 30 de ani. In prezent, trei banci - CEC, Bancpost si OTP Bank - ofera credite ipotecare chiar pe 35 de ani si putine sunt institutiile de credit care nu acorda astfel de imprumuturi macar pe 30 de ani.
Perioadele de rambursare a creditelor au fost prelungite in primul rand din cauza restrictiilor BNR care obliga bancile sa calculeze rata maxima pe care o poate achita un client in functie de costul total al creditului, nu numai in functie de dobanda nominala.
Ratele maxime aferente unui imprumut pentru locuinta sunt de 35% din veniturile nete. In al doilea rand, perioadele au fost prelungite si din cauza cresterii puternice a preturilor la imobile.
Perioadele foarte lungi nu sunt agreate de clienti, afirma reprezentantii Volksbank. Aceasta banca a inceput sa acorde, in primavara anului trecut, credite ipotecare pe perioade de pana la 39 de ani.
Ulterior, banca a renuntat la aceasta masura si a stabilit ca imprumuturile ipotecare pot fi contractate pe o perioada de cel mult 30 de ani. `Clientii se temeau sa se imprumute pe o perioada atat de lunga`, explica reprezentantii bancii.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Credite  ANI  Incep  Bancile  OFERE 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!
 
 

Studentie.ro iti recomanda

Credite de studii pentru studenti Credite de studii pentru studenti