"Basarabia e Romania" in Cetatea Unirii

"Basarabia e Romania" in Cetatea Unirii 5 2
5 stele

1792 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza  |  2 dec 2011

'Basarabia e Romania' in Cetatea Unirii

Douazeci de studenti basarabeni din Iasi au participat la ceremoniile organizate la Alba Iulia pentru a marca Ziua Nationala a Romaniei. Ei sunt membri ai Asociatiei Tinerilor Romani din Afara Granitelor (ATRAG).

In debutul manifestarilor, un grup format din peste 300 de tineri, purtand steaguri si fulare tricolore, au scandat lozinci prin care cereau unirea Basarabiei cu Romania si au afisat doua bannere mari pe care scrie "Ridica-te stefane cu bratul tau cel sfant si uneste Basarabia cu al patriei pamant" si "Basarabia e Romania".

Pe langa bannere si scandari, Actiunea 2012, o coalitie de ONG-uri care militeaza pentru unirea Republicii Moldova cu Romania, a mai pregatit pe tot parcursul zilei si alte surprize: un tricolor format din fumigene, steaguri inalte  cu stemele provinciilor istorice romanesti precum si anul “1918” scris din oameni. Emotionat de momentele la care a luat parte, Mariana Solonari, studenta la FEEA, a declarat: “In pofida frigului de afara, toti ne-am simtit foarte bine pentru ca simtim romaneste, gandim romaneste si in noi bate o inima romaneasca”.

ATRAG este o organizatie apolitica, non-guvernamentala, non-profit, care promoveaza valorile nationale romanesti la orice nivel al vietii: cultural, social, economic prin orice gen de activitati care permit realizarea acestui scop. ATRAG este membra a Platformei civice Actiunea 2012 inca de la infiintarea acesteia, in 17 aprilie 2011.

 

 

  

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: STUDENTI  romania  ALBA-IULIA  Basarabia 
Adauga comentariul tau
 
 
Inchide
Am uitat parola Cont nou
Conecteaza-te prin Facebook

Acum te poti conecta si prin contul tau de Facebook! Da click pe butonul de mai jos si introdu datele tale:

Login with Facebook