BNR VREA SA LASE BANCILOR MAI MULTA LIBERTATE DE CREDITARE

0 stele

778 vizualizari  |  Fii primul care comenteaza

BNR VREA SA LASE BANCILOR MAI MULTA LIBERTATE DE CREDITARE

Banca Nationala a Romaniei se pregateste sa analizeze noul proiect de regulament referitor la eliminarea avansului obligatoriu la creditele imobiliare. Mai precis, asta inseamna ca bancile nu vor mai fi obligate prin norme sa mai impuna un avans de 25%, dar institutiile bancare vor renunta la avans sau la garantii, mai ales ca exista legi care stabilesc exact obligatiile bancilor privind sistemul de garantare.
`O schimbare de filozofie` - asta inseamna in viziunea lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, Mugur Isarescu, votarea acestei norme.
Mai mult, adoptarea noilor norme va consfintii neimplicarea BNR in politica bancilor, lasand la latitudinea institutiilor bancare metodele de precautie privind riscurile.
Intrebat ce paramentri vor mai fi modificati odata cu intrunirea Consiliului de Administratie a BNR, de la sfarsitul acestei luni, Vasilescu s-a abtinut de la alte comentarii: `s-ar putea sa mai fie modificari, dar nu e cazul sa ma pronunt eu`. Nivelul de adecvare a capitalului, cote mai mici de risc, adica mai multi bani pentru acordarea de credite, toate venite odata cu implementarea noilor reguli privind acordul Basel II, au pentru populatie un efect benefic, prin accea ca metodele de imprumut vor fi mai lejere. Anul acesta, doua banci vor implementa Basel II, iar celelalte banci, la mijlocul anului viitor.

Daca ti-a placut acest articol, urmareste-ne pe Facebook

Citeste mai mult despre: Bancilor  BNR  CREDITARE  LIBERTATE  LASE 
Adauga comentariul tau
Promoveaza-ti oferta aici!